23/10/2020

Constantin Stroe, vicepreședinte PSD: Nu vom avea alegeri anticipate

Vicepreședintele PSD Dâmbovița, primarul comunei Șotânga, Constantin Stroe, a adus astăzi, în cadrul conferinței de presă, câteva informări cu privire atât la proiectele care se află în derulare, cât și la cele finalizate de la nivelul comunei Șotânga.

„Vreau să vă spun că în anul 2019 lucrurile au mers bine, iar la finalul anului am avut realizări bune și din punct de vedere financiar, dar și administrativ. Ca exemple, am închis proiectul de reabilitare și modernizare în satele Șotânga și Teiș, la o valoare de 4.995.544 lei, am închis extinderea rețelei de canalizare în comuna Șotânga la o valoare de 13 miliarde, cu proiectul acesta am reușit să creăm condițiile necesare pentru racordarea gospodăriilor populației în procent de 85% din cele existente în comuna Șotânga. Cele două proiecte au fost finanțate prin PNDL. De asemenea, cu fonduri europene am avut o amenajare teren de sport multifuncțional în cartierul Goleasca, finanțiat în cadrul PNDL 2014-2020, la o valoare de 490.790 lei. Tot în 2019 am avut în derulare, și avem în continuare un proiect de extindere și modernizare al Școlii Gimnaziale „Prof. Ilie Popescu” Șotânga, extinderea fiind deja finalizată. În cel mai scurt timp urmează să finalizăm și partea de amenajare a incintei, a terenului de sport și a facilităților necesare. Proiectul are o valoare de 5.350.313 lei.

De asemenea, suntem în lucrări la construirea podului de la limita administrativ-teritorială a comunelor Șotânga și Doicești. La sfârșitul anului trecut lucrările erau la un procent de aproximativ 32%, cu o valoare de 1.184.136, estimând că odată cu emiterea ordinului de lucrări pentru anul 2020, respectiv undeva la 15 martie, să începem în forță și până la sfârșitul anului să terminăm și obiectivul acesta, care e extrem de important pentru cele două comune.

Îmi doresc și sper ca după patru ani să închidem înregistrarea sistematică a cadastrului general la nivelul comunei Șotânga, proiect început în 2015. La ultimele discuții pe care le-am avut, există condiții să-l închidem undeva în jurul lui 30 aprilie.

În 2020 avem finanțare pentru realizarea Pieței Comerciale Tradiționale, care este mai mult un Centru Civic al comunei Șotânga, cuplat cu alte două investiții, construirea sălii de sport și a Centrului Cultural, care, sperăm noi, să dea o față nouă comunei Șotânga.

Vizavi de bugetul local, noi estimăm o parte de venituri de 8.748.000 lei, iar pe partea de cheltuială avem estimate cheltuieli de funcționare în valoare de 5.825.000 lei, și o parte de dezvoltare, în valoare de  2.923.000 lei.

În legătură cu bugetul anului 2020, regăsim probleme la nivelul cheltuielilor cu asistența socială, pentru că în legea bugetului, la anexa 5, există o steluță în care se spune că s-au acordat 50% din sumele necesare. Nici nu știm cum să ne calăm vizavi de bugetarea cheltuielilor cu asistența socială, pentru că un alt temei legal spune că de la bugetul de stat din sume defalcate din TVA se asigură până la 90% din necesar. În contul administrațiilor locale ar trebui să intre o contribuție de 10%. În spiritul acesta, noi am bugetat cheltuiala de asistență socială, am venit cu o contribuție mai mare de 10%, încercând să rezolvăm problema. ” a explicat Constantin Stroe.

Edilul a răspuns și la întrebările jurnaliștilor.

Cât ați prevăzut în buget pentru plata asistenților?

„La un necesar de 1.950.000 am prevăzut 1.250.000, deci e o diferență de vreo 700.000, iar aici trebuie să găsim o soluție în partea a doua a anului.”

Din punct de vedere politic cum ați caracteriza situația actuală a organizației?

 „În legătură cu organizația județeană, lucrurile au intrat pe un făgaș normal și toată lumea a înțeles că trebuie să facem echipă. La nivel național, lucrurile încep să se așeze, sper ca cetățenii să conștientizeze și să facă diferențele necesare între ce a însemnat o guvernare PSD și ce înseamnă o guvernare PNL.”

Și situația scenei politice la nivel județean?

 „Lucrurile la noi s-au liniștit. În perioada asta se desfășoară tot ce ține de precampanie, de intrare în dispozitiv și noi sperăm ca alegerile locale să ne găsească în bune condiții.”

Credeți că vom avea anticipate?

Nu. Din punctul meu de vedere, ideea cu anticipatele e o forțare, pentru că o țară nu se guvernează pe sondaje. Există posibilitatea ca acum sondajele să arate că stăm bine, iar peste trei luni ele să nu mai zică același lucru și din ideea de a forța un potențial avantaj electoral să declanșăm o criză cu efecte nedorite pentru toată populația țării.”

Distribuie acest articol Oficial Media
Share