Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Adrian Țuțuianu susține două proiecte de lege esențiale pentru mediul de afaceri

Adrian Țuțuianu susține că se continuă activitatea parlamentară – ședințele comisiilor de specialitate și ședințele de plen.
Acesta a intervenit în plenul de ieri,electronic,  pe două proiecte de lege esențiale pentru mediul de afaceri și debitorii instituțiilor de credit și instituțiilor financiare nebancare.
 Cele 2 intervenții:
1. Este necesar să fie sustinut mediul de afaceri. Există deja o criză în ceea ce priveste sistemul medical. Nu ne dorim una si in economie, care deja a inceput să se manifeste cu intensitate. Numărul persoanelor aflate în șomaj tehnic 1 milion, mai mult de 200 000 contracte de muncă care au încetat. Stimularea celor care lucrează și își plătesc impozitul pe profit este necesară și acordarea unor bonificații pe o perioadă de timp este necesară.
Pe de o parte că bugetul de stat are nevoie de resurse.
Pe de altă parte , că acești contribuabili au și ei nevoie de resurse financiare pentru a putea trece peste perioada de criză. Este necesar un plan național de repornire a economiei . Trebuie să luam exemplul altor state. Existența unei colaborări politice între Parlament și Guvern este absolut necesară. Guvernul nu trebuie să creadă în continuare că are toate răspunsurile.
2. Se constată o lipsă d coerență legislativă a Guvernului și poziționarea permanentă în ultimele săptămâni pe o poziție contrară Parlamentului.
Ordonanța adoptată de Guvern cu privire la acordarea unor facilități pentru credite acordate de instituții de credit și Instituții nebancare, a fost adoptat mai întâi de Guvern, retras apoi de la publicare, ca urmare a criticilor severe pe care le-au receptat de la debitori .
Am avut o inițiativă legislativă adoptată de Parlament și atacată de PNL la Curtea Constituțională. O noua revenire a Guvernului cu o noua Ordonanță de Urgență pe aceeași temă.

Ne aflăm cu toții în situația în care, beneficiarii legii, persoane fizice și juridice, nu mai știu la ce act normativ să se raporteze pentru a rezolva situații dificile în această perioadă de criză economică.

  Amendamentele aduse aduse OUG 37/2020, în cadrul celor doua Comisii de speccialitate , Comisia Economică, Industrii și Servicii și Comisia pentru Buget, Finațe, Activitate Bancară  și Capital sunt utile, sunt de natură să formeze un echilibru între debitor și creditor. Nu este necesar ca povara crizei economice să fie transferată exclusiv pe seama celor mulți, salariați, aflați în șomaj tehnic, șomeri, IMM-uri.
Senatorul a menționat că nimeni, nu are nimic cu băncile.  “Eu cred ca sistemul bancar trebuie să-și asume diminuarea profitului pe o durată de timp rezonabilă. Să împartă efectele crizei cu cei care sunt Împrumutați. Alte state, membre U.E. au adoptat măsuri similare pe care le adoptăm noi prin acest proiect cu amendamentele adoptate. “
Senatorii PRO România, susțin  adoptarea Ordonanței adoptate în Comisiile de specialitate.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share