Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Calendarul pentru Evaluarea Națională 2020

De astăzi, 15 iunie 2020, peste 170.000 de elevi din toată țara au început examenele pentru Evaluarea Națională 2020. Nu înainte de a trece de triajul epidemiologic.

Ministerul Educației a anunțat că tuturor copiilor li se va lua temperatura, la umbră, iar cei care au mai mult de 37,3 grade vor fi trimiși acasă. Pentru ei, va fi organizată o sesiune specială, la două săptămâni distanță. Aceeași procedură va fi și în cazul candidaților de la bacalaureat. Elevii care vor avea o temperatură mai mare de 37,3 grade vor fi testați de patru ori, în total, la intervale de câteva minute, la umbră.

Deputat PSD Dâmbovița, Carmen Holban a transmis un mesaj pentru ”elevii care astăzi susțin primul examen important al vieții lor, o răscruce a drumurilor de urmat mai departe”

Vremurile nu sunt cele mai bune, ultimele luni au fost complicate pentru toată lumea, dar viața merge mai departe și trebuie să ne adaptăm permanent. Lumea se schimbă cu o viteză amețitoare și voi, generația următoare, aveți oportunități care pentru părinții și bunicii voștri păreau de neatins. Luați ce e mai bun din tot ce vă este oferit și faceți bine mai departe! Examenul de Evaluare Națională marchează și granița dintre copilărie și adolescență, momentul în care vă veți descoperi noi orizonturi. Iar pașii pe care îi faceți astăzi vă vor dicta destinele la maturitate. Cu emoție și încredere, vă urez mult succes! Totul va fi bine!” a spus deputatul pe pagina oficială de facebook.

Evaluarea Națională 2020. Când are loc sesiunea specială

Sesiunea specială pentru cei cu probleme de sănătate – adică pentru cei care au fost în izolare, care au avut temperatură prea mare sau au fost confirmați cu coronavirus – va avea ca primă zi de probe 29 iunie în cazul Evaluării Naționale.

În sălile de examen vor avea loc cel mult 10 elevi, locurile pentru ei vor fi stabilite astfel încât să fie o distanță de cel puțin 2 metri, pe rânduri și între rânduri, și bineînțeles în încăperi ar trebui să fie covorașe dezinfectante, măști de protecție și dezinfectante pentru mâini.

Calendarul pentru Evaluarea Națională 2020

– 2 – 5 iunie: Înscrierea elevilor
– 5 iunie: Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
– 15 iunie: Limba și literatura română – probă scrisă
– 17 iunie: Matematica – probă scrisă
– 18 iunie: Limba și literatura maternă – probă scrisă
– 22 iunie: Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 12:00)
– 22 iunie: Depunerea contestațiilor (orele 14:00 – 20:00)
– 23-26 iunie: Soluționarea contestațiilor
– 27 iunie: Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share