În ultima conferinţă de presă dinaintea alegerilor, preşedintele ALDE Dâmboviţa, Ionel Petre, a ţinut să facă mai multe precizări legate de esenţa votului, de rostul pentru care oamenii trebuie să facă o alegere bună, în primul rând pentru ei, apoi pentru comunitate şi niciodată pentru politicieni.
Oamenii vor soluții concrete la probleme lor
“Dacă ar fi după mine aș obliga prin lege ca dezbaterile să aibă loc în mod obligatoriu. Faptul că se evită candidații între ei vă spun că este nociv pentru întregul proces al alegerilor. Faptul că fiecare vorbește pe tema lui, în spațiul lui, fie intim, fie virtual ca și cum ar fi salvatorii planetei. Au soluții la toate, sunt în stare să ridice până la cer proiectele, doar că se pare că evitând acest tip de dezbatere, de abordare le e teamă ca nu cumva să se încurce sau să fie încurcați de adversari sau de dumneavoastră, de presă, prin întrebări la care să nu aibă răspuns. Sper ca acest lucru să se schimbe.
Cu privire la concluziile pe care le-am tras în ultima perioadă (nu aș putea să spun în campanie pentru că noi campanie facem de multă vreme) și prin faptul că s-au amânat aceste alegeri locale – trebuiau să fie în iunie, nu știu câți oameni am convins. Însă ce-i drept este faptul că am învățat foarte multe stând de vorbă cu oamenii, deși lucrurile generale le știam, poate nu cunoşteam anumite detalii care țineau de exactitatea situației.”
Odată pusă în valoare, Târgoviştea ar putea deveni metropolă
“Am identificat faptul că avem de toate, un județ în care avem de toate. Dâmbovița are de toate, are munte, are mare, are dealuri, are șes foarte productiv, deci resurse avem, dar aproape în totalitate nu le avem puse în valoare. Le avem și gata. Am vorbit în repetate rânduri despre potențialul turistic al zonei, potențialul agricol al județului ca parte integrantă al potențialului economic. Cum de altfel parte integrantă al potențialului economic este și faptul că suntem la o aruncătură de băț de București. Toate trebuie puse într-un loc și rezolvate indiferent de apartenența politică, de doctrină sau de idei. După campanie omul politic trebuie să realizeze că ținta lui este cetățeanul. Nu folosesc cuvinte mari, folosesc cuvinte care vin din suflet, din trăirile și din întâlnirile cu dâmbovițenii. Asta se așteaptă, rezultate.
Pentru rezultate am vorbit în repetate rânduri despre necesitatea creării confortului la nivelul județean, adică proiecte integrante pe infrastructură, apă, gaze și canal, transport rutier și de cale ferată. Toate bineînțeles cu punct de plecare Târgoviște. Târgoviștea ca metropolă. Târgoviștea cu un inel doi de centură, Târgoviștea cu aeroport de degrevare. Am folosit termenul degrevare nu întâmplător, pentru că s-au făcut foarte multe ironii la adresa acestui aeroport. Vorbim despre un posibil aeroport care să se facă lângă aeroportul mare așa cum au capitalele lumii. De ce să nu fie în Târgoviște? Îi lăsăm pe rău voitori să facă glume.”
“O faţă care trudeşte atât de aproape de piatră s-a transformat ea însăşi în piatră! Îl văd pe acest om cum coboară cu pasul greoi, dar măsurat, către chinul său fără de sfârşit. Ceasul acesta, care este ca o respiraţie şi care revine tot atât de sigur ca nefericirea lui, este ceasul conştiinţei. În fiecare din aceste clipe când părăseşte înălţimile, coborând pas cu pas către viziunile zeilor, este superior destinului său. Este mai puternic decât stânca lui.”
“Îl las pe Sisif la poalele muntelui. Ne întoarcem întotdeauna la povara noastră. Dar Sisif ne învaţă stăruinţa superioară care îi neagă pe zei şi înalţă stâncile. Şi el socoteşte că totul e bine. Acest univers fără de stăpân nu-i pare nici steril, nici neînsemnat. Fiecare grăunte al acestui munte plin de întuneric alcătuieşte o lume. Lupta însăşi contra înălţimilor e de ajuns pentru a umple un suflet omenesc. Trebuie să ni-l închipuim pe Sisif fericit.”
― Albert Camus, “Mitul lui Sisif. Eseu despre absurd.”
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Cele mai importante știri internaționale ale zilei de 24 iulie 2025
Oameni morți de foame în Gaza. Criza alimentară și umanitară atinge dimensiuni dramatice
Prima „nuntă” gay din România, organizată cu fast la Cluj-Napoca: un eveniment controversat
Taxiurile zburătoare vor fi printre blocuri cât de curând – De când veți zbura între hotel și plajă, între casă și serviciu
Avem datoria de a apăra România când guvernul devine agresorul cetățeanului
Val de căldură sufocantă: Nopți tropicale și aer irespirabil începând de luni
SPIRITUALITATE
Grăsimea abdominală și cauzele emoționale. Medicina Tradițională Chineză
Povestea incredibilă e medicului Ioan Boilă. Cum a reușit să trateze gratuit mii de oameni încă din anii 90
Sfaturi de viață de la Dr. Ioan Boilă: „Omul nu e doar un trup bolnav, ci un suflet care suferă”
Cum poți purifica energiile din locuința ta pas cu pas?
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Când Trauma blochează fluxul. Cum rănile emoționale creează stagnare fizică în sistemul tău Limfatic
O femeie a reușit să se salveze după ce a luptat 20 de ani cu o formă de cancer
Tratament anticancer cu sucuri și ceaiuri – după Rudolf Breuss. Cura totală
Cum s-a vindecat de cancer o ingineră chimistă din Iași. ”Astăzi sunt un om sănătos!”
Cum ne putem crește vitalitatea rinichilor. Ce legături există între frică și rinichi
Ce parti ale corpului imbatranesc de la 25 de ani. Declinul corpului uman – care este cel mai longeviv organ
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
Când Trauma blochează fluxul. Cum rănile emoționale creează stagnare fizică în sistemul tău Limfatic
O femeie a reușit să se salveze după ce a luptat 20 de ani cu o formă de cancer
Florian Colceag, antrenorul de genii: Când oamenii scapă de frică li se luminează mintea