19/09/2021

Ionel Petre: Târgoviştea ca Metropolă

În ultima conferinţă de presă dinaintea alegerilor, preşedintele ALDE Dâmboviţa, Ionel Petre, a ţinut să facă mai multe precizări legate de esenţa votului, de rostul pentru care oamenii trebuie să facă o alegere bună, în primul rând pentru ei, apoi pentru comunitate şi niciodată pentru politicieni.

Oamenii vor soluții concrete la probleme lor

„Dacă ar fi după mine aș obliga prin lege ca dezbaterile să aibă loc în mod obligatoriu. Faptul că se evită candidații între ei vă spun că este nociv pentru întregul proces al alegerilor. Faptul că fiecare vorbește pe tema lui, în spațiul lui, fie intim, fie virtual ca și cum ar fi salvatorii planetei. Au soluții la toate, sunt în stare să ridice până la cer proiectele, doar că se pare că evitând acest tip de dezbatere, de abordare le e teamă ca nu cumva să se încurce sau să fie încurcați de adversari sau de dumneavoastră, de presă, prin întrebări la care să nu aibă răspuns. Sper ca acest lucru să se schimbe.

Cu privire la concluziile pe care le-am tras în ultima perioadă (nu aș putea să spun în campanie pentru că noi campanie facem de multă vreme) și prin faptul că s-au amânat aceste alegeri locale – trebuiau să fie în iunie, nu știu câți oameni am convins. Însă ce-i drept este faptul că am învățat foarte multe stând de vorbă cu oamenii, deși lucrurile generale le știam, poate nu cunoşteam anumite detalii care țineau de exactitatea situației.”

Odată pusă în valoare, Târgoviştea ar putea deveni metropolă

„Am identificat faptul că avem de toate, un județ în care avem de toate. Dâmbovița are de toate, are munte, are mare, are dealuri, are șes foarte productiv, deci resurse avem, dar aproape în totalitate nu le avem puse în valoare. Le avem și gata. Am vorbit în repetate rânduri despre potențialul turistic al zonei, potențialul agricol al județului ca parte integrantă al potențialului economic. Cum de altfel parte integrantă al potențialului economic este și faptul că suntem la o aruncătură de băț de București. Toate trebuie puse într-un loc și rezolvate indiferent de apartenența politică, de doctrină sau de idei. După campanie omul politic trebuie să realizeze că ținta lui este cetățeanul. Nu folosesc cuvinte mari, folosesc cuvinte care vin din suflet, din trăirile și din întâlnirile cu dâmbovițenii. Asta se așteaptă, rezultate.

Pentru rezultate am vorbit în repetate rânduri despre necesitatea creării confortului la nivelul județean, adică proiecte integrante pe infrastructură, apă, gaze și canal, transport rutier și de cale ferată. Toate bineînțeles cu punct de plecare Târgoviște. Târgoviștea ca metropolă. Târgoviștea cu un inel doi de centură, Târgoviștea cu aeroport de degrevare. Am folosit termenul degrevare nu întâmplător, pentru că s-au făcut foarte multe ironii la adresa acestui aeroport. Vorbim despre un posibil aeroport care să se facă lângă aeroportul mare așa cum au capitalele lumii. De ce să nu fie în Târgoviște? Îi lăsăm pe rău voitori să facă glume.”

Distribuie acest articol Oficial Media
Share