Elsa Marquet mărturisește că a construit totul pe foarte multă muncă, și a fost necesar să-și armonizeze întregul corp, să fie conștientă de ea însăși, pentru a putea transmite atât muzica, dar și mișcarea din spectacole.
„Când am intrat la Conservatorul Superior, aveam emoții pentru prima dată în viața mea și instrumentul meu nu mai voia să sune. Cu cât îmi doream mai mult să reușesc, cu atât lucram mai mult, cu atât forțam mai mult, cu atât mai puțin reușeam să joc. Mi-au trebuit patru ani, profesori uimitori și multă muncă de conștientizare a corpului pentru a-mi da seama că nu instrumentul meu nu sună, ci corpul meu nu putea să rezoneze. Din acel moment, corpul a fost în centrul preocupărilor mele.” Elsa Marquet Lienhart

Elsa Marquet Lienhart – flautist, actriță de mișcare, profesor, regizor, coregraf, ne-a vorbit despre cel mai recent spectacol pus în scenă de ea, PIERROT MA NON TROPPO:
Pierrot Lunaire de Arnold Schönberg
O lucrare expresionistă și suprarealistă compusă din 21 de melodrame, comandată de Albertine Zehme, cântăreață și actriță care a creat-o în 1902.
Pentru a exprima această muzică sublimă, deja foarte densă și bogată, făcând-o accesibilă și inteligibilă, Elsa Marquet-Lienhart interpretează Pierrot, un personaj naiv, visător și copilăresc în mișcare.
Ca actriță de mișcare, Elsa Marquet Lienhart întruchipează povestea evoluției personajului: uneori Pierrot cu un personaj ușor care amintește de commedia dell’Arte, alteori romantic, melodramatic și expresionist Pierrot, figura pantomimei albe, apoi merge chiar până la o anumită eliberare a unui corp mai dansat …
Îndrăgostindu-se de Colombine, dar incapabil să-și trăiască romantismul din cauza lui Cassandre, Pierrot va naviga între vis și realitate, într-un inconștient mai mult sau mai puțin coșmar în care va întruchipa diverse elemente ale textului lui Albert Giraud.
Interpreti:
Elsa Marquet Lienhart, Pierrot, dans / mim / flaut transversal
Joséphine Poncelin, Colombine, Flaut / piccolo
Thomas Dazan, Cassandre, Violoncel
Victoire Bunel, Singing / Sprechgesang
Emilie Pinel, Clarinet / clarinet bas
Marianne Puzin, vioară
Anne-Sandrine Duchêne, Viola
Emilie Véronese, pian
Consilier artistic:
Yves Marc:
Yves Marc este regizor, actor și co-director artistic încă din 1975 al Théâtre du Mouvement, alături de Claire Heggen. De asemenea, este și co-fondator al lui Les Transversales, Academia Europeană a Artelor de Gest. Co-instigator al GLAM (mișcarea franceză pentru artele Mimei și Teatrului Gestural). Sinergolog și tehnician în NLP (programare neuro-lingvistică). Student al mimei corporale cu Etienne Decroux.
De-a lungul ultimilor 40 de ani, el a dezvoltat, în colaborare cu Claire Heggen, un program de cercetare în cadrul companiei, explorând anumite teme precum: Teatralitatea mișcării, Animalitatea, Mersul uman, Muzicalitatea mișcării, Expresia corporală în gânduri și emoții etc. A regizat aproximativ 20 de piese care s-au constituit în creațiile majore ale repertoriul companiei. În 2012, creează un solo, Ce Corps qui Parle, care a vizitat Avignon, Montreal, Bruxelles și diverse festivaluri franceze. Stilul său de predare este recunoscut în Franța și în străinătate: școli de teatru național, spectacole de circ, diverse ateliere. A ținut numeroase conferințe în jurul marilor teme artistice ale companiei.
Text în franceză și adaptare muzicală:
Alphonse Cemin, Hélène Quiniou și Maxime Pascal
Parteneri:
Primăria orașului Toulouse – Centrul Cultural Mazades, Teatrul Capitole, Institutul Național Superior de Științe Aplicate, Conservatorul Blagnac, Institutul Superior de Arte din Toulouse, Compania Yves Marc – Teatrul de Mișcare

Imagini din Arhiva Oficial Media, 19 iunie 2019, interviu cu Elsa Marquet Lienhart:
”Oamenii ar vrea ca binele să li se întâmple, să li se ofere de-a gata, fără ca ei sa facă ceva pentru el. Ori așa ceva nu se poate! Nimic nu se face fără noi, fără participarea noastră. Starea de bine apare abia după ce am experimentat starea de rău. Abia după ce am văzut ce nu ne place, ce ne doare, ce ne face să suferim, abia atunci înțelegem că nu mai vrem și începem să ne căutam binele. Insă binele îl găsim doar în legatura noastră cu creatorul, cu Dumnezeu.” http://oficialmedia.com/de-ce-au-oamenii-nevoie-de-repere/
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
România extinde recrutarea rezerviștilor voluntari. Se lucrează la un nou sistem de pregătire militară voluntară
Inundații devastatoare în zona Moldovei. 900 de persoane au fost evacuate
Cele mai importante știri din România, 28 iulie 2025. Revista presei
Cele mai importante știri internaționale ale zilei de 24 iulie 2025
Oameni morți de foame în Gaza. Criza alimentară și umanitară atinge dimensiuni dramatice
Prima „nuntă” gay din România, organizată cu fast la Cluj-Napoca: un eveniment controversat
SPIRITUALITATE
Grăsimea abdominală și cauzele emoționale. Medicina Tradițională Chineză
Povestea incredibilă e medicului Ioan Boilă. Cum a reușit să trateze gratuit mii de oameni încă din anii 90
Sfaturi de viață de la Dr. Ioan Boilă: „Omul nu e doar un trup bolnav, ci un suflet care suferă”
Cum poți purifica energiile din locuința ta pas cu pas?
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
CUM MI-A SALVAT OLAPLEX PARUL DUPA DECOLORARE
Când Trauma blochează fluxul. Cum rănile emoționale creează stagnare fizică în sistemul tău Limfatic
O femeie a reușit să se salveze după ce a luptat 20 de ani cu o formă de cancer
Tratament anticancer cu sucuri și ceaiuri – după Rudolf Breuss. Cura totală
Cum s-a vindecat de cancer o ingineră chimistă din Iași. ”Astăzi sunt un om sănătos!”
Cum ne putem crește vitalitatea rinichilor. Ce legături există între frică și rinichi
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
Profilurile DiSC sunt mai mult decât simple teste de personalitate
România extinde recrutarea rezerviștilor voluntari. Se lucrează la un nou sistem de pregătire militară voluntară
Inundații devastatoare în zona Moldovei. 900 de persoane au fost evacuate