Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Declaraţiile de dinaintea jocului cu Astra

Politehnica Timişoara dispută mâine primul meci oficial din noul an. Alb-violeţii vor înfrunta prim-dvizionara AFC Astra în optimile de finală ale Cupei României, joc care se desfăşoară în manşă unică, pe stadionul „Dan Păltinişanu”. Accesul reprezentanţilor mass-media în arenă va fi efectuat pe la poarta aflată în stânga vestiarelor (cum priviţi spre vestiare), pe poarta pe care intră şi cei care asigură transmisia TV.

Anul 2021 e unul special pentru clubul nostru, fapt subliniat în preambului conferinţei de presă de astăzi. „Suntem azi la începutul unui an care vrem să fie emblematic pentru mişcarea sportivă din partea asta a ţării. Emblematic pentru că anul acesta Politehnica Timişoara împlineşte 100 de ani de la înfiinţarea secţiei numite Societatea Sportivă a Şcolii Politehnice din Timişoara. Este un moment oportun ca să aducem în atenţia publicului importanţa acestei instituţii şi importanţa mişcării sportive generate de această instituţie pentru Timişoara, Banat şi această parte a ţării (…) Este un moment deosebit, noi am încercat cu toate eforturile să creăm condiţii ca echipa şi cei care sunt în jurul echipei să aibă toate condiţiile necesare ca să putem aborda acest final de campionat, astfel încât după cele şase partide, plus evenimentul de mâine, să reuşim primul deziderat fezabil – promovarea în play-off. Desigur că şi meciul de mâine este important, pentru că ţine de imaginea noastră, ţine şi de motivaţia jucătorilor. Dacă într-adevăr vom face o partidă de calitate şi, de ce nu, dacă vom obţine şi un rezultat spectaculos, va fi un motiv în plus care să dea încredere jucătorilor noştri pentru meciurile care vin. Nu trebuie să uităm. Avem un început foarte important, sunt două meciuri capitale din cele şase, dar toate trebuie luate în considerare. Aşa că pornim cu încredere că ne vom îndeplini acest deziderat menţionat”, a declarat Viorel-Aurel Şerban, preşedintele Politehnicii Timişoara.

„Lumea speră în proiectul nostru. Ne aflăm înaintea unui început de mini-retur şi a meciului de Cupă. Întâlnim mâine o echipă importantă a fotbalului românesc, o echipă formată din jucători de valoare certă, condusă de un antrenor cu experienţă. Sigur, am înţeles că Budescu a plecat şi, dacă nu pleca, era suspendat. Dar au jucători care să-l înlocuiască. Îmi doresc de la echipa noastră să ne ridicăm la nivelul jocului. Este foarte importantă o creştere în perspectiva a ceea ce va fi acel mini-retur cu accederea în play-off, obiectivul nostru principal. Am aşteptări de la jucătorii noştri să arate foarte multă determinare. Mă bucur că gazonul arată acceptabil la ora asta şi se poate juca fotbal mâine. Întâlnim un adversar de top, care în ultimii ani a jucat în cupele europene, a câştigat campionatul, an de an a fost în play-off, cunosc foarte bine echipa Astrei. Au jucători care oricând pot să facă diferenţa. Pe noi nu poate decât să ne bucure un astfel de meci, să ne motiveze şi să arătăm exact unde suntem în momentul acesta. De fapt asta îmi doresc mâine, să avem o prestaţie solidă care să ne dea speranţe pentru prima etapă din acest an”, a spus Dan Alexa, antrenorul principal al alb-violeţilor.

Referitor la starea terenului pe care se va desfăşura jocul, Dan Alexa a precizat următoarele: „Arată bine, am înţeles că plouă şi azi şi mâine… Sigur, un teren greu nivelează valorile, dar Astra are jucători de forţă, are jucători care interpretează bine jocul, au un antrenor foarte realist şi pragmatic în Neagoe, îl cunosc, ştie ce să ceară într-un anumit moment. Nu e sub nicio formă un antrenor naiv. Iar Astra formează un mix de jucători cu experienţă şi jucători tineri, au patru-cinci jucători de forţă, care pot face diferenţa pe un teren greu, jucători de calitate care pot cu uşurinţă să obţină ceva în orice situaţie”.

Tehnicianul Politehnicii consideră că oaspeţii de mâine sunt avantajaţi prin prisma faptului că au disputat deja multe partide în noul an în Liga I, acolo unde se clasează deocamdată pe poziţia a 13-a. „E un mare dezavantaj, Astra a jucat deja şapte meciuri, au ritm de joc, au jucat din trei în trei zile, din acest punct de vedere sunt mult mai în faţa noastră. Tocmai de aceea pentru mine meciul de mâine e un etalon. Vreau să văd jucătorii cum răspund faţă de un adversar superior, cum e Astra, pentru a pregăti meciul cu Buzău… Dar şi noi avem jucători cu meciuri în Liga I şi vreau să văd mâine o reacţie de la ei”, a conchis Alexa. Singurul jucător indisponibil al alb-violeţilor pentru acest joc e Pavle Radunovic, din motive birocratice, actele sale urmând să fie finalizate în perioada următoare.

„Întâlnim o echipă de Liga I, nu bună, foarte bună, cu jucători foarte buni, care sunt convins că vor veni să-şi joace şansa şi să se califice mai departe. Dar şi noi avem o echipă bună şi sper şi cred că o să jucăm la nivel maxim, pentru că ne dorim foarte mult să ne calificăm în faza următoare. O să fie un teren bun din câte ştiu. Sper să-i dezavantajeze pe ei şi să ne avantajeze pe noi”, a concluzionat Ionuţ Cioinac, cea mai recentă achiziţie a Politehnicii.

Partida Politehnica Timişoara – AFC Astra se dispută mâine, 11 februarie, de la ora 17.45 (televizat pe Digisport, Look şi Telekom), pe stadionul „Dan Păltinişanu”, fără spectatori.

Lot Politehnica Timişoara (februarie 2021):

Portari: Otto Hindrich, George Păduraru

Fundaşi: Rareş Bîrlovean, Călin Jurj, Cristian Bocşan, Cristian Scutaru, Ioan Mera, Nicolae Sofran, Claudiu Pamfile

Mijlocaşi: Denis Radu, Ionuţ Cioinac, Alin Manea, Dorin Codrea, Romario Rus, Doru Andrei, Ionuţ Coadă, Petre Ivanovici, Jose Casado, Alexandru Munteanu, Alin Ignea, Alexandru Gaşpar, Sergiu Popovici

Atacanţi: Mircea Axente, Pavle Radunovic, Stjepan Plazonja

Veniri: George Păduraru (Ripensia), Cristian Bocşan (Ghiroda), Romario Rus (Recea), Ionuţ Cioinac (Turris), Pavle Radunovic (FK Rad), Alexandru Gaşpar şi Rareş Bîrlovean (reveniri împrumut Fortuna)

Plecări: B. Vasile (Unirea 04 Slobozia), Al. Popescu (Aerostar), R. Toader (FCSB, revenit), Vidrăsan (Unirea Ungheni, împrumut), Fişteag, Deronja, S. Iosif (Rapid).

În cadrul conferinţei de presă Viorel-Aurel Şerban, preşedintele Politehnicii, a abordat şi subiectul infrastructurii, date fiind ultimele informaţii apărute în spaţiul public:

“După cum bine ştiţi suntem într-o situaţie de-a dreptul delicată, ca în oraşul pe care-l considerăm poate cel mai important în afara Bucureştiului, cu o dinamică despre care s-a spus că e cea mai spectaculoasă din România, nu am fost în stare să creăm o infrastructură sportivă şi suntem într-o situaţie la limita ridicolului. Putem promova în prima ligă şi suntem în căutări, unde să ne desfăşurăm jocurile din această calitate… Pe aceste considerente noi am început deja o serie de discuţii legate de posibilităţile pe care le are Timişoara în acest moment şi judeţul. Cu surprindere am văzut în presă un articol cu comentarii legate de faptul că unul dintre stadioanele care ar avea şanse să fie realizat într-un an şi ceva şi care putea asigura o tranziţie. Pentru că noi avem convingerea că vom desfăşura în acest an pe Dan Păltinişanu meciurile din prima ligă… Şi pentru ca şansele ca la stadionul nou să înceapă construcţia anul viitor în vară sunt destul de reduse. …am fost la CJT şi am discutat această variantă ca în continuare noi să ne putem desfăşura, în prima fază era până în iarnă, să putem juca pe Dan Păltinişanu în condiţiile unei dorite promovări. A apărut un comentariu, apoi retractări, nu cunosc bine detaliile, mă voi întâlni cu domnul viceprimar Cosmin Tabără probabil săptămâna viitoare. Căci noi aici discutăm de Politehnica Timişoara şi de aceea sunt puţin dezamăgit de ce a apărut în presă. S-a pomenit de discuţii pe viitor de infrastructură, s-a pomenit FRF, s-a pomenit clubul Ripensia, cum că ar fi nişte factori care să exprime o opinie legată de infrastructură. Nu vreau să fiu nici ironic, nici să duc în derizoriu. Dar, dacă se dorea într-adevăr o reanaliză a acelui proiect, care am înţeles că e deja pregătit pentru licitaţie, puteam să fim noi consultaţi ca şi universitate. Pentru că ştiţi bine Facultatea de Construcţii şi Arhitectură face parte din universitatea noastră şi avem profesori de calibru care ar fi putut să analizeze dacă acel 30% este într-adevăr periculos sau nu. Putem discuta de un preţ ridicat sau nu, dar trebuie să ne gândim şi la oportunitate şi la timp. Şi o anumită gândire privitor la sprijinirea sportului de performanţă. Mai ales în condiţiile în care UPT este în continuare singurul furnizor de baze sportive serios din acest oraş. Atletism se face în Timişoara pentru că există baza sportivă, avem această pistă, alaltăieri am avut campion naţional 3000 m la fete. Nataţie se face în condiţii spectaculoase tot la UPT. Pentru că am hotărât din toamnă să înfiinţăm secţie de înot şi încercăm să obţinem performanţe deosebite.

Avem singura bază pe care se poate juca pe teren sintetic (mare). Avem în continuare – proiect construcţia unui alt teren sintetic în acest an. Am vorbit cu domnul rector Florin Drăgan. În maximum două săptămâni apare pe SEAP licitaţia pentru stadionul Ştiinţa, tribuna de aproximativ 3.000 de locuri, cu tot ceea ce este în jur. Sperăm să ne mişcăm repede. Noi încercăm să acoperim din deficienţele unei gâandiri consider eu, neperformante pentru ce înseamnă sportul. Ştim ce înseamnă sportul pentru comunitate, ceea ce denumim responsabilitate socială. Avem încă speranţa că cei care conduc astăzi Primăria vor trata serios acest lucru şi, de exemplu, vor da drumul la acel stadion de 15.000 de locuri. Căci acela se poate face foarte repede, într-un an şi jumătate, şi putem face o tranziţie către cel mare, unde optimiştii spun 2024, realiştii spun 2026, că va fi gata”

Distribuie acest articol Oficial Media
Share