Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Contracte semnate cu Ministerul Culturii de 22,5 milioane de lei

Primăria Timișoara semnează primele trei contracte cu Ministerul Culturii pentru infrastructura proiectului Timișoara – Capitală Europeană a Culturii. Finanțare de 22,5 milioane de lei

Primele trei contracte de finanțare care vizează realizarea obiectivelor de investiții pentru asigurarea infrastructurii culturale în cadrul proiectului Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023 au fost semnate, ieri, de Ministerul Culturii. Valoarea totală a celor trei contracte este de 22.503.267 de lei, beneficiarul fiind Primăria Municipiului Timișoara.

“După ani în care aceste obiective au fost tărăgănate, mă bucur că discuțiile constante avute anul acesta cu ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, s-au concretizat prin semnarea acestor prime trei contracte. Îi mulțumesc pentru sprijinul pentru proiectul Capitalei Culturale, care e nu doar al Timișoarei, ci al României. Contractele vor ajunge la Timișoara zilele următoare pentru a fi semnate și de noi”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.
Concret, Ministerul Culturii sprijină trei obiective ale Primăriei Timișoara aflate în lucru.
Este vorba despre reabilitarea Cinematografului Dacia, unde ordinul de începere a fost dat de primarul Dominic Fritz în luna martie a acestui an. Acesta primește o alocare de 6.317.870 de lei de la minister, valoarea totală a investiției fiind de 12.464.331,44 de lei.
Reabilitarea Cinematografului Victoria, unde lucrările au început la finele anului trecut, este cofinanțată de Ministerul Culturii cu suma de 4.660.281 de lei. Valoarea totală a investiției este de 8.669.951,06 lei.
Refuncționalizarea clădirii fostului Spital de Dermatologie și transformarea în Centru Multicultural este sprijinită de Ministerul Culturii de 11.525.116, valoarea totală a investiției fiind de 21.327.879,08 lei.

Toate cele 3 obiective sunt prevăzute în Ordonanţa de Urgenţă nr. 42 din 12 iunie 2019 completată prin Legea nr. 198 din 7 noiembrie 2019 pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă nr. 42/2019 privind stabilirea unor măsuri financiare pentru susţinerea desfăşurării programului Timişoara – Capitală Europeană a Culturii.

Cele trei contracte încheiate între Ministerul Culturii şi Primăria Municipiului Timișoara au o durată de maximum 2 ani.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share