Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Brunch de poveste la Rudna

Conacul de la Rudna a fost construit între anii 1781-1782 de către baronul Iovan Nikolics. Acesta a avut doi fii, Feodor și Mihail, și l-a înfiat pe al treilea, Iovan Belici, care s-a căsători cu Elisabeta, fiica cneazului Serbiei, Miloș Obrenovici. Unul dintre fiii acestuia, Feodor, s-a căsătorit cu o balerină franțuzoaică, gest destul de reprobabil la vremea respectivă. Fiul lor a vândut proprietatea în anul 1919, stabilindu-se în Franța. Noul proprietar era un avocat, ce a deținut conacul până în anul 1946, când a fost luat de comuniști și transformat în sediu CAP. În 2002 să fie cumpărat de către o familie de germani, de către Maria şi Willie Radermacher. Cei doi au devenit atunci, practic, proprietari peste niște pereți. Imobilul nu mai avea uși, ferestre, acoperișul era aproape prăbușit, iar hoții furaseră tot ce ar fi putut avea o valoare cât de mică. De aproape 20 de ani, Maria Radermacher se ocupă, ușor-ușor, cu suflet, dar și cu destui bani, de refacerea conacului. Este nevoie de mulți bani pentru ca cele 40 de camera să revină la forma inițială, în present doar cu forte și bani proprii s-a reușit refacerea a 4-5 camere.
Conacul de la Rudna este una din emblemele Banatului, în apropiere aflându-se și moara baronului Nikolics, peste drum se află biserica, ce a fost construită tot de baronul Nikolics, și nu departe de domeniu capela unde sunt îngropați membrii familiei Nikolici.
La eveniment au participat peste 100 persoane, mulți dintre aceștia fiind invitați de familie, și veniți din Germania.
Meniul, a fost unul destul de bogat: la aperitiv, platouri cu brânză de oaie și capră; telemea de vacă; unt de casă; smântână de casă; ouă și cârnați de casă; pâine de casă cu zacuscă; pastă de untură cu jumări de porc vietnamez; salată de vinete; salată de castraveți de grădină și roșii; pastă de conopidă cu usturoi.
Felul principal este compus din supă de salată verde cu zdrențe de ouă și usturoi verde. supă de roșii cu fleichițe (tăiței) și frunze de țelină carne de porc vietnamez rumenită în tavă la cuptor cu cartofi cu brânză de capră, smântână și verdețuri, varză proaspătă călită cu mărar.
La desert sunt prăjitură cu mălai în tavă cu miere de albine sau chec cu fructe de vară și nuci.
Invitații au fost delectați cu muzica formației timișorene „The other you”.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share