Răspunsul este dat de una dintre cele mai puternice grupuri criminale din Moldova, cunoscută drept „Patron” după liderul său, care a fost desființată săptămâna trecută ca urmare a unui grup operațional înființat de Europol între autoritățile franceze, române și moldovenești.
Au fost efectuate în total 50 de percheziții în Franța, România și Moldova, în urma cărora au fost arestați 14 cetățeni moldoveni (12 în Franța, 1 în România și 1 în Moldova). Conducătorul se numără printre cei arestați în România. I s-a acordat rangul de „hoț în lege” în cadrul structurii de rang al mafiei vorbitoare de limbă rusă și este căutat într-o serie de cazuri importante din Europa. În timpul perchezițiilor, au fost ridicate 1 700 de cutii de țigări, 520 kg de tutun și peste 200 000 EUR în numerar. Acest grup de crimă organizată era structurat ierarhic și era condus de hoțul în drept, care a numit „supraveghetori” însărcinați cu coordonarea activităților infracționale ale diferitelor ramuri ale acestei bande care funcționează în diferite țări.

Se crede că infractorii arestați sunt legați de o listă lungă de activități ilicite din întreaga Europă, cum ar fi furtul organizat și gardul, extorcarea de bani, spălarea banilor și contrabanda cu tutun. coordonare europeană Cooperarea polițienească internațională coordonată de Europol a fost esențială în aducerea în fața justiției a diferiților membri ai acestei bande care se aflau în diferite țări europene. Sub umbrela unui grup operațional operațional, Europol a reunit anchetatorii francezi, români și moldoveni care lucrează împreună din aprilie 2021 pentru a stabili o strategie comună și pentru a se pregăti pentru faza finală a investigației. Europol și INTERPOL și-au desfășurat, de asemenea, specialiști în Franța în ziua de acțiune pentru a sprijini autoritățile naționale în activitatea tactică de la fața locului. Această operațiune a fost realizată în cadrul Platformei Multidisciplinare Europene împotriva Amenințărilor Criminale (EMPACT), care a oferit sprijin financiar. La această anchetă au participat următoarele organe de drept: Franța: Jandarmeria Națională (Jandarmerie Nationale) Romania: National Police (Poliția Română) Moldova: General Police Inspectorate (Inspectoratului General de Politie) Europol: Centrul european pentru criminalitatea organizată gravă, Centrul european pentru criminalitatea financiară și economică .
Cu sediul la Haga, Țările de Jos, Europol sprijină cele 27 de state membre ale UE în lupta lor împotriva terorismului, criminalității cibernetice și a altor forme grave și de criminalitate organizată. Europol lucrează, de asemenea, cu multe state partenere din afara UE și organizații internaționale. De la diferitele sale evaluări a amenințărilor până la activitățile sale operaționale și de colectare de informații, Europol are instrumentele și resursele de care are nevoie pentru a-și face rolul în a face Europa mai sigură.
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Prima „nuntă” gay din România, organizată cu fast la Cluj-Napoca: un eveniment controversat
Taxiurile zburătoare vor fi printre blocuri cât de curând – De când veți zbura între hotel și plajă, între casă și serviciu
Avem datoria de a apăra România când guvernul devine agresorul cetățeanului
Val de căldură sufocantă: Nopți tropicale și aer irespirabil începând de luni
Felix Baumgartner a murit într-un accident cu parapanta in regiunea Fermo, Italia
Proiectele neîncepute sau imposibil de finalizat până în august 2026 vor pierde finanțarea PNRR
SPIRITUALITATE
Grăsimea abdominală și cauzele emoționale. Medicina Tradițională Chineză
Povestea incredibilă e medicului Ioan Boilă. Cum a reușit să trateze gratuit mii de oameni încă din anii 90
Sfaturi de viață de la Dr. Ioan Boilă: „Omul nu e doar un trup bolnav, ci un suflet care suferă”
Cum poți purifica energiile din locuința ta pas cu pas?
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Cum să-ți alegi produse potrivite pentru regenerarea părului
All-on-4 vs. All-on-6 – Ce alegi când vrei o dantură completă și stabilă?
România are, în premieră, o Strategie Națională pentru Combaterea Bolilor Cardiovasculare și Cerebrovasculare 2025–2030
Cum influențează stresul sănătatea mintală și fizică?
De ce scade producția de colagen odată cu înaintarea în vârstă și cum poți contracara acest proces
Cum te poate ajuta masajul feței și al gâtului în prevenirea bolilor neurodegenerative precum Alzheimer
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
Frica de intimitate în relații: ce este și cum să o depășești
Cum îți influențează subconștientul viața de zi cu zi?
Cum să îți gestionezi timpul pentru a menține un stil de viață activ