Ai o afacere prospera, un portofoliu solid de clienti si recomandari din partea acestora. Ce urmeaza? Dezvoltarea la nivel international este urmatorul pas pe care trebuie sa il faci pentru afacerea ta! Fie ca faci import, fie export, colaborarea la nivel international iti aduce numeroase avantaje. De la cresterea vanzarilor si recunoasterea mondiala, la parteneriate strategice de lunga durata.
Daca activitatea ta este de tip import-export si fie vrei ai acces la produse internationale, fie urmaresti extinderea servicilor tale la nivel mondial, atunci trebuie sa stii cu cine colaborezi, cine sunt furnizorii, istoricul acestora si care este calitatea produselor.
Analizeaza lista firmelor cu care poti colabora in functie de domeniu si afla care este cel mai potrivit colaborator pentru tine. Gaseste firma potrivita in raport cu operatiunile si tipul de activitati desfasurate de firma ta.
- Cum si unde sa faci import-export?
Inainte de toate analizeaza piata, identifica nevoia clientilor si alege tara in/din care doresti sa faci import/export. Odata ce ai intrat pe piata intenationala vei avea acces cu usurinta la o gama diversificata de produse si furnizori.
In acelasi timp, daca ai identificat o cerere imensa la nivel international, iar produsul sau serviciul tau acopera cu succes nevoia clientilor, atunci este momentul potrivit pentru atingerea noilor obiective.
- Cum aleg tara si piata potrivita pentru mine?
Nevoia clientilor internationali si lipsa unui furnizor care sa raspunda cererii imense este in avantajul tau. Cum si de ce? Produsul sau serviciul tau reuseste sa ofere pietei ceea ce solicita, neexistand o alta firma cu acelasi tip de activitate. Acum ai clienti noi internationali, posibilitatea de a-ti impune pretul, sporirea vanzarilor si oportunitatea de a fi lider de piata in domeniu. Nu orice jucator in piata, ci unul international.
Activitatile de tip import-export mentin echilibrul comertului international, oferind clientilor acces la diverse produse si servicii accesibile fiecaruia.
- Cu cine colaborez?
Perfect! Stii in/din ce tara doresti sa faci import/export, domeniul si companiile concurente. Cu cine vei colabora? Selecteaza gama de produse si servicii pentru firmele care au efectuat operatiuni de import-export in ultimii 3 ani. Acorda timp verificarii amanuntite si alege firma potrivita pentru afacerea ta. Evalueaza piata si regiunile de activitate ale companiilor de interes.
Care este starea firmei si de unde isi desfasoara activitatea? Domeniul acesteia corespunde cu serviciile pe care le prestezi? Daca ai gasit informatiile necesare, atunci esti cu un pas mai aproape de succes.
Importurile si exporturile sunt esentiale pentru dezvoltarea economica a oricarei tari. Daca faci import, firma ta este cea care aduce noi produse pe piata interna.
Compania ta are un rol esential in diversificarea pietei si a ofertei la nivel local, deci trebuie sa cunosti foarte bine concurenta si furnizorii internationali. Nu poti risca aducerea produselor care sa aiba efecte negative in lant asupra clientilor: intarziere in livrare, plati neefectuate, neconcordata intre ce comanzi si ce primesti.
Pe de alta parte, prin export iti majorezi veniturile, consolidezi relatiile comerciale si devii un lider al domeniului tau. Operatiunile de export contribuie atat la cresterea PIB-ului, cat si la consolidarea prezentei tale la nivel international.
Asadar, vezi datele de contact oficiale precum numarul de telefon, adresa exacta si e-mail-ul, apoi discuta direct cu reprezentantii legali. Nu uita sa verifici website-ul. De regula, site-ul te ajuta sa intelegi mult mai usor tipul operatiunilor desfasurate, oferindu-ti o imagine clara a activitatii firmei.
- La ce trebuie sa fii atent?
Consulta rapoartele internationale si elimina incertitudinea privind colaborarea. Asigura-te ca informatiile sunt din surse oficiale si reflecta realitatea. Fii atent la reglementarile legale, volumul de marfa pe care firma il livreaza clientilor si standardele privind calitatea produselor. Firma ta gestioneaza un flux si mai mare de marfa? Care este pozitia in domeniu si statusul companiei?
Experienta firmei si datele financiare vorbesc de la sine. Daca firma de interes are un istoric bun si a realizat operatiuni relevante, atunci, felicitari. Ai gasit partenerul cu care vei colabora pe zona de import-export.
Construieste relatii comerciale de lunga durata, atrage investitori noi si da startul tendintelor globale. Prezenta pe piata externa iti ofera superioritate in domeniu.
Verifica, analizeaza si extinde-ti afacerea la nivel international. Astazi esti importatorul/exportatorul unui produs sau serviciu, maine – unicul lider de piata.
călător pe la reviste pe la câteva edituri “…spunea mama: fluturii făceau curte florilor şi-atunci am mişcat prima dată, apoi zi de zi pântecu-i zvâcnea aşa cum ţi se zbate ochiul stâng. când m-am născut căzuse bruma. eu n-am vrut sa ucid fluturii” în rest, căţărare liberă
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Cele mai importante știri internaționale ale zilei de 24 iulie 2025
Oameni morți de foame în Gaza. Criza alimentară și umanitară atinge dimensiuni dramatice
Prima „nuntă” gay din România, organizată cu fast la Cluj-Napoca: un eveniment controversat
Taxiurile zburătoare vor fi printre blocuri cât de curând – De când veți zbura între hotel și plajă, între casă și serviciu
Avem datoria de a apăra România când guvernul devine agresorul cetățeanului
Val de căldură sufocantă: Nopți tropicale și aer irespirabil începând de luni
SPIRITUALITATE
Grăsimea abdominală și cauzele emoționale. Medicina Tradițională Chineză
Povestea incredibilă e medicului Ioan Boilă. Cum a reușit să trateze gratuit mii de oameni încă din anii 90
Sfaturi de viață de la Dr. Ioan Boilă: „Omul nu e doar un trup bolnav, ci un suflet care suferă”
Cum poți purifica energiile din locuința ta pas cu pas?
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Tratament anticancer cu sucuri și ceaiuri – după Rudolf Breuss. Cura totală
Cum s-a vindecat de cancer o ingineră chimistă din Iași. ”Astăzi sunt un om sănătos!”
Cum ne putem crește vitalitatea rinichilor. Ce legături există între frică și rinichi
Ce parti ale corpului imbatranesc de la 25 de ani. Declinul corpului uman – care este cel mai longeviv organ
Cum să-ți alegi produse potrivite pentru regenerarea părului
All-on-4 vs. All-on-6 – Ce alegi când vrei o dantură completă și stabilă?
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
Tratament anticancer cu sucuri și ceaiuri – după Rudolf Breuss. Cura totală
Cum s-a vindecat de cancer o ingineră chimistă din Iași. ”Astăzi sunt un om sănătos!”
Adevărul despre moarte. Bob Monroe și experiențele sale de a ieși din corpul fizic