Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Cum ne poate ajuta Acupunctura, terapia cu o vechime de peste 2500 de ani în China

OMS recunoaște acupunctura ca fiind o metoda medicala de îngrijire eficienta și sigura. Are o vechime în China de peste 2500 ani. Nu va temeți de ace, sunt extrem de subțiri, sterile și întra putin în tegument. Nu este o metoda invazivă ca o injecție intramusculara sau intravenoasa. Nu are nicio legătură. Veti înțelege mai multe dacă veți incerca.

M-as bucura ca și la noi în tara oamenii sa aibă mai multa încredere în aceasta terapie care are un principiu de acțiune bazat pe legea similitudinii (asemănării) si a diluției homeopatice. Este o abordare naturală și holistică a ființei umane deoarece se adresează omului care suferă o anumita patologie și are simptome clinice particulare.

În homeopatie cautam remedii individuale, nu ne gândim doar la boala descrisa în cărți, pe ideea conform căreia nu exista boala, exista bolnavi. Stările emoționale sunt foarte importante în alegerea unui tratament homeopat, deoarece la boală, omul își schimba comportamentul.

Va puteți trata doar homeopat sau asa cum procedez eu de foarte mulți ani cu rezultate bune combinat cu acupunctura. Menționez ca puteti sa va tratați chiar si în condițiile în care deja aveti un tratament alopat cu medicamente la care nu puteti renunta. Nu este o problema în acest sens. Conceptul mai nou ar fi cel de medicină integrativă.

Veti fi surprinși sa vedeți ca exista și situații la care nu v-ati gandit precum cazurile din timpul sarcinii în care se poate obține așezarea fătului intr-o poziție normala, craniana, în vederea nașterii. Apoi sunt foarte multe situații în care durerea poate fi combătută prin acupunctura de la nevralgii faciale, dureri de spate, colica biliara sau postoperator.

Sunt nenumărate situații patologice în care acupunctura este eficienta, iar cercetările se tot extind. În opinia mea acupunctura este o terapie care poate fi aplicata atât de sine stătător cât și complementar cu un tratament alopat sau cu alte terapii alternative precum fitoterapia, gemoterapia, apiterapia, homeopatia, în funcție de pacient și de situația sa patologica în mod individualizat, deoarece fiecare om este unic, iar boala se manifesta diferit de la individ la individ, cu aspecte particulare.

În medicina chineza ca și în homeopatie tratam o ființă umană, nu doar o boală descrisă în cărți

Noi suntem unici, iar în medicina chineza ca și în homeopatie tratam o ființă umana, nu doar o boala descrisa în cărți. Multe boli încă nu au tratamente alopate care sa vindece pe termen lung, exista doar niște scheme de tratament mai mult sau mai puțin potrivite pentru fiecare bolnav în parte, iar rezultatele sunt în cel mai fericit caz ameliorări și posibilitatea ca omul sa trăiască cu boala sa.

Vindecarea este mult mai greu de obținut, de aceea abordarea ar trebui sa fie holistica, integrativa, sa se raporteze și la partea psiho-emotionala a fiecărui om în suferinta în mod particular.

Acest obiectiv, incerc eu, alături de toți colegii medici care ne ocupam de acupunctura, homeopatie, apifitoterapie sa-l atingem. Este mult mai dificil, presupune timp și răbdare atât din partea noastră cât și din partea pacientilor. Dar merita.

Luati-va timp, dragii mei, pentru vindecare. Mai ales în bolile cronice care sunt pe o perioada lunga de timp, uneori pe viață

Ganditi-va la acupunctura si homeopatie si puneți pe primul loc vindecarea dvs. Nu va mulțumiți cu o stare de ameliorare trecătoare, parțială. Puneti-va pe primul plan sănătatea la nivel profund. Schimbați modul de viata, aveți grija și de suflet deoarece toate bolile cronice, interne, au legătură cu emoțiile negative dacă le lasam sa persiste pe termen lung. Mânia și frustrarea afectează ficatul, îngrijorarea ataca pancreasul și stomacul, tristețea scade energia plămânului, frica lovește în rinichi și glanda suprarenala. Pana și bucuria excesiva (euforia) poate afecta inima.  Deci totul trebuie trăit cu masura. Stiu, este foarte greu, dar puteți fi ajutați.

În 2003 OMS a publicat o lista de boli în care acupunctura este eficienta.

Printre afectiunile in care acupunctura se dovedeste utila enumeram :

  • dureri musculo-osteo-articulare (lombalgii, sciatica, torticolis, artroza in diferitele ei forme – gonartroza, coxartroza, artroza umarului, spondiloza, dureri de spate, de ceafa, solduri, brate)
  • modificari structurale mici de coloana vertebrala (hernia de disc incipienta)
  • in sfera digestiva : balonari, arsuri, hiperaciditate, dureri abdominale, constipatie, diaree
  • in sfera sistemului nervos : anxietate, insomnie, sindrom neurovegetativ
  • tulburari endocrine : dureri menstruale, menstre neregulate, infertilitate

In bolile cronice, acupunctura ajuta prin ameliorarea simptomatologiei, rarirea acutizarilor, reabilitare functionala. In scop profilactic, acupunctura poate face o preventie a evolutiei spre agravare sau o preventie a declansarii unor afectiuni.

Cabinet de acupunctură și homeopatie Dr. Violeta Elena Botescu

https://www.facebook.com/violetabotescu

violetabotescu.ro

Distribuie acest articol Oficial Media
Share