Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

CUPA ROMÂNIEI A AJUNS LA HUNEDOARA

A fost un meci de infarct aseară, pe stadionul  din Sibiu

Echipa Corvinul Hunedoara a câştigat  Cupa României, învingând la lovituri de departajare, scor 3-2, formaţia Oţelul Galaţi. După 90 de minute scorul a fost egal, 2-2, iar în cele două reprize de prelungiri nu s-a mai marcat, dar Corvinul câștigă trofeul după  loviturile de departajare.

 Este pentru prima oară din 1975 când o echipă din liga secundă câştigă Cupa României

Corvinul a încasat şi un premiu consistent. După ce a triumfat în finala cu Oţelul, echipei de Liga a 2-a i-a intrat în cont suma de 240.000 de euro, sumă care se adaugă la cea deja câştigată, pentru parcursul avut. În total, Corvinul a câştigat 373.000 de euro, din parcursul avut în acest sezon de Cupa României. De cealaltă parte, pentru participarea în finală, Oţelul a fost răsplătită cu suma de doar 10.000 de euro, sumă care se adaugă la cea de 103.000 de euro, câştigată deja de trupa lui Dorinel Munteanu.

Corvinul este a cincea echipă din Liga a 2-a, din istoria României, care reuşeşte să câştige Cupa. Ultima dată când o divizionară secundă a triumfat în această competiţie a fost în 1975, atunci când Rapid câştiga marele trofeu. De-a lungul timpului, şi Metalul Reşiţa (1954), Arieşul Turda (1961) şi Chimia Râmnicu Vâlcea (1971), toate echipe din liga secundă, au triumfat în Cupă.

Corvinul Hunedoara se va duela cu FCSB, în Supercupa României. Partida se va disputa pe 6 iulie, stadionul urmând să fie anunţat.

În duelul cu Oţelul, Corvinul a revenit de două ori. Gălăţenii au condus cu 1-0 şi 2-1, după dubla lui Rusevic, însă hunedorenii au egalat de fiecare dată şi au împins finala la loviturile de departajare. Penalty-ul decisiv a fost transformat de Herghelegiu. 

Declarații după meci:

”Se face ziuă cand scriu rândurile acestea! Mândru de acești băieți. Mândru de Maxim. Mândru de Andone. Mândru de Apostu. Mândru de toți colaboratorii clubului nostru. Dar, mai ales, mândru de toți hunedorenii care  și-au susținut echipa din tribunele stadionului din Sibiu sau din fața televizoarelor! Sunt fericit ca si prin acest proiect am reușit sa redăm mandria de a fi Hunedorean! Vă mulțumesc, dragi hunedoreni, pentru susținerea proiectului...”Un oraș, O comunitate, O echipă!” Felicitări, Corvinul Hunedoara! Aseară, am simțit cum am atins stelele cu mâna! Împreună de acestă dată” a transmis primarul Dan Bobouțanu.

”Era singurul trofeu pe care puteam pune mâna sezonul ăsta. Am simțit o energie pe tot parcursul acestei competiții, de parcă e momentul nostru. N-a fost simplu, cu toate echipele întâlnite. Dacă nu ne dădea nimeni nicio șansă cu Sepsi, cu CFR la fel, a venit și acel meci cu Voluntari în care plecam cumva favoriți. A fost o presiune pe noi, când Voluntari a egalat voiam să nu ne pierdem echilibrul. Îmi place să cred că suntem o echipă echilibrată. Ați văzut că au avut crampe din minutul 75, dar așa se căștigă aceste meciuri. Azi, soarta a fost de partea noastră. Am suferit împreună. Cred că jucătorii au nevoie de acea energie și încredere pe care trebuie să le-o aloci.

Uitați-vă și la Real Madrid cum suferă, dar în final tot câștigă. Cred că tot din acest motiv am câștigat și noi, pentru că jucătorii noștri au echilibru și susținere și cred că pot întoarce scorul în orice moment”, a declarat antronorul Florin Maxim, la finalul jocului.

”Suntem fericiți că am ajuns până aici și că am reușit să avem la Hunedoara o echipă de fotbal redutabilă, care își onorează blazonul și istoria de peste 100 de ani” a transmis și președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor.

”Sunt mândru, îi felicit, îmi pare rău  ca n-am fost acolo, dar între Corvinul și Răzvan, l-am ales pe Răzvan. În primul rând, e mulțumirea  primarului Dan Bobouțanu, care s-a implicat în resuscitarea Corvinului și a făcut o echipa competitivă. Are meritul că a adus în prim-plan fotbalul într-un oraș ca Hunedoara. L-am și felicitat imediat după meci, atât pe el, cât si pe antrenorul Florin Maxim.  Grupul e foarte unit și dornic de performanță, e cel mai important lucru. Sper ca anul viitor să promoveze, merită (…) Oamenii din Hunedoara au nevoie de fotbal, de sport.  Înainte se producea oțel, acum nu. În acel moment, fotbalul era pasiunea tuturor la Hunedoara. Ăsta e cel mai important lucru, lumea să revină la stadion, lângă echipă”, a declarat Mircea Lucescu, fost jucător și antrenor al echipei hunedorene.

sursa: as sport

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share