Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Cea de-a  VI-a ediție a Târgului Național de Ecoturism în parteneriat cu Muzeul Astra, cu ocazia Nopții Muzeelor va avea loc în acest weekend, la Sibiu.

Ziua de vineri este despre gastronomie!

Ne așteaptă specialități locale din mai multe colțuri ale țării din destinații certificate pentru ecoturism. Ne îmbie la vizita târgului o ciorbă bucovineană din Ciocănești, păstrăv afumat în brad și cașcavaluri montane din Țara Dornelor, cozonac proaspăt copt de la Nutts & Eggs Sibiu, pastramă de oaie și tocană de la Porumbacu, verdețuri și fructe de primăvară de la Grădina Verde din Șelimbăr, pâini unse cu pesto de pătrunjel, năut, ghimbir murat și piure de țelină de la Sibiu Food Hub. Totul acompaniat de o bere răcoritoare SB din Săliște.

Ziua de sâmbătă vine la pachet cu un alt eveniment de anvergură, Noaptea Muzeelor, astfel toți vizitatorii târgului beneficiază în data de 18 mai de intrare liberă, de un program prelungit 12:00-00:00 și de un concert inedit al trupei Subcarpați.

Duminică va fi o zi perfectă pentru activități în familie, ateliere de creație, experiențe în natură, activități sportive și momente de folclor împletite cu ateliere de învățat meșteșuguri tradiționale.

Peste 50 de producători din întreaga țară se vor afla la dispoziția iubitorilor de turism prietenos cu mediul înconjurător, dar și de tradițiile culinare ale producătorilor locali din diferite zone ale țării.

”Târgul de Ecoturism este un eveniment organizat în cadrul programului „Anii Drumeției”, inițiat și finanțat de către Consiliul Județean Sibiu, în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu. Scopul principal este de a îmbunătăți infrastructura de drumeție din județ și de a promova activități specifice ecoturismului” au trasmis organizatorii.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share