Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Dâmbovița și-a sărbătorit valorile la Gala de Excelență

Luni după-amiază, Sala Cinematografului Independența din Târgoviște a fost gazda celei de-a patra ediții a Galei de Excelență a Județului Dâmbovița, organizată de Consiliul Județean, în cadrul manifestărilor dedicate „Zilelor Județului Dâmbovița”. Evenimentul a celebrat 513 ani de la prima atestare documentară a județului, consemnată într-un hrisov emis în 1512 de Sfântul Voievod Neagoe Basarab.

Au fost premiate mai multe persoane – de la elevi olimpici, sportivi, artiști, profesori, antreprenori, până la reprezentanți ai unor instituții care s-au remarcat prin activitatea lor.

Evenimentul a fost deschis de Înaltpreasfințitul Părinte Nifon, Arhiepiscop și Mitropolit al Târgoviștei, care a transmis un mesaj de unitate și recunoștință:
„Este un gest de comuniune, de solidaritate, de colaborare frățească – un duh creștin pentru afirmarea și susținerea celor care doresc binele județului Dâmbovița și al întregii țări.”

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, inițiatorul Galei, a transmis rolul celor premiați în dezvoltarea județului:
„Această Gală este despre oameni. Oameni care nu așteaptă aplauze, dar care le merită din plin. Oameni care, prin munca, determinarea și talentul lor, fac ca numele Dâmboviței să fie rostit cu respect în țară și în lume. Fiecare premiant din această seară este o expresie autentică a dinamismului dintre tradiție și inovație. Performanța nu este doar un rezultat, ci un angajament zilnic.”

Primarul Târgoviștei, Daniel Cristian Stan, a pus accent pe rolul efortului susținut în obținerea succesului:
„Fiecare reușită vine în urma unui efort continuu, a unor renunțări și a unei voințe care nu cedează în fața obstacolelor. Azi celebrăm rezultatele, dar și disciplina, seriozitatea și dorința de a depăși limite.”

Ministrul Economiei, Bogdan Gruia-Ivan, prezent în sală în ciuda unui program încărcat și a vizitelor în zone calamitate, a vorbit despre identitate și rădăcini:
„Este o onoare să fiu astăzi aici. Istoria acestui loc, înaintașii dumneavoastră, au pus bazele unei comunități puternice și demne. Sunteți un exemplu de continuitate și forță morală.”

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a adresat la rândul ei un mesaj:
„Această seară este a voastră – a elevilor olimpici, a sportivilor care își depășesc limitele, a profesorilor care formează caractere, a artiștilor care inspiră, a celor care, zi de zi, clădesc o Românie mai bună.”

De pe scenă nu au lipsit nume sonore ale sportului și culturii dâmbovițene, precum:

  • Darius Andrei Butuligă (8 ani) – campion la aritmetică mentală;

  • Andrei Badea Damian (16 ani) – campion la radio orientare;

  • Renata Andreea Croitoru (10 ani) – medaliată cu aur la Cupa Nadia Comăneci;

  • Veronica Iorgulescu și Alexandra Dobre – campioane la karate;

  • Alin Dincă – solistul trupei Trooper;

  • Marlena Zagoni – fostă campioană la canotaj, multiplă medaliată internațional;

  • Silviu Dumitrescu – fost antrenor emblematic al fotbalului local.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share