Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Diseara citim “Răstignit între cruci” de VASILE LUPAŞC SFINTEŞ la Seara de carte din Târgovişte

vtLuni, 23 martie 2015, ora 1700, are loc o nouă întâlnire “Seara de carte la Târgovişte”, la sediul Bibliotecii Judeţene Dâmboviţa.

Cartea propusă spre dezbatere este “Răstignit între cruci” de Vasile Lupaşc Sfinteş, în prezentarea lui Cosmin Busuioc.

În premieră pentru Seara de carte Târgovişte autorul va fi prezent pentru un dialog cu cititorii săi.10919024_405717199612554_7668344225015255530_n

Cunoscut pentru proiectele sale de promovare a istoriei naţionale, Vasile Lupaşc, scriitorul care a reuşit să aducă adevărata poveste a lui Vlad Ţepeş în atenţia Hollywood-ului este un istoric si un sportiv de performanta deopotriva, târgovişteanul exceland in domenile sale: a fost de 8 ori campion mondial și de peste 20 de ori campion național la arte marțiale. Fost președinte al Federației Canadiene de Arte Marțiale pe un anumit stil de luptă, Vasile Lupasc inca detine titlul de presedinte de onoare.

Activitatea literara a scriitorului targovistean cuprinde patru carti. Romanul Răstignit între cruci, in doua volume, spune povestea reală a lui Vlad Ţepeş, desprinzându-l pe voievod de imaginea vampirului sângeros imaginat de Bram Stoker. Cele trei cărţi audio, Străjer la portile Raiului, Prin iadul tătarilor și Furia Zimbrului i-au adus lui Vasile Lupaşc colaborări cu actorii Marcel Iureș și Mircea Albulescu, pe muzica compusă de Gheorghe Zamfir.

Transpunerea cărţii Răstignit între cruci în piesă de teatru radiofonic a fost pusă în scenă de Radio România, în interpretarea actorilor Marcel Iureș, Mircea Albulescu, Victor Rebenciuc, Mihai Mălaimare, Eugen Cristea și alte nume mari ale scenei românești.

Cea mai recentă victorie a scriitorului târgoviştean este reprezentată de încheierea unui contract cu o mare casă de producție de la Hollywood pentru ecranizarea romanului Răstignit între cruci, un proiect în care este și consilierul științific al americanilor. Preproducția filmului a inceput de anul trecut.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share