Președintele Parlamentului European Roberta Metsola, vicepreședinții și liderii grupurilor politice s-au alăturat altor membri și personalului s-au adunat aseară în fața Parlamentului European la Bruxelles, pentru a-și arăta sprijinul pentru Ucraina.
În timpul unei sesiuni extraordinare la Bruxelles, pe 1 martie, pentru a discuta răspunsul UE la atacul Rusiei asupra Ucrainei, președintele Parlamentului, Roberta Metsola, a declarat: „Invazia rusă în Ucraina face parte din agenda de destabilizare a președintelui Putin. Este o cale care va aduce Kremlinul în confruntare directă cu Europa și cu ordinea mondială bazată pe reguli. Este o cale care confruntă autoritarismul cu democrația. Este o cale pe care nu-i putem permite să meargă necontestat.” Președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a adresat în direct Parlamentului de la Kiev. El a vorbit despre pierderile suferite de ucrainenii care își apără țara și, de asemenea, a mulțumit UE pentru sprijinul acordat: „Luptăm pentru drepturile noastre, libertățile noastre, viețile noastre și în prezent – pentru supraviețuirea noastră. De asemenea, luptăm pentru a fi membri egali ai Europei. Așa că acum, dovedește că ești cu noi.” Într-o rezoluție adoptată cu o majoritate covârșitoare în aceeași zi, membrii au condamnat ferm invazia ilegală a Rusiei și au cerut sancțiuni mai puternice împotriva Rusiei. Ei au cerut, de asemenea, țărilor UE să ofere Ucrainei arme defensive mai rapid, sancțiuni direcționate împotriva persoanelor responsabile de corupția la nivel înalt în Rusia și Belarus, precum și sfârșitul „vizelor de aur” pentru rușii bogați. Deputații au îndemnat, de asemenea, țările UE să depună eforturi pentru a acorda Ucrainei statutul de candidat la UE.Deputații europeni resping categoric „retorica rusă care sugerează posibila recurgere la arme de distrugere în masă”, reamintesc în același timp Rusiei de obligațiile sale internaționale și avertizează asupra pericolelor unei escalade nucleare a conflictului. De asemenea, solicită Comisiei Europene și țărilor UE să ofere în continuare asistență umanitară de urgență Ucrainei, în cooperare cu agențiile umanitare ale ONU și alte organizații internaționale partenere. Textul a fost aprobat cu 637 de voturi pentru, 13 împotrivă și 26 de abțineri.
În timpul dezbaterii, mulți deputați europeni au subliniat modul în care invazia rusă a Ucrainei marchează începutul unei noi ere pentru Europa și lume. Ei au condamnat președintele rus Vladimir Putin și agresiunea brutală a Kremlinului și și-au exprimat admirația pentru modul în care armata și poporul ucrainean rezistă asaltului, luptă pentru țara lor, libertate, democrație și valorile europene comune. Ei au salutat, de asemenea, răspunsul ferm al Europei la atacul ilegal, cum ar fi pachetele de sancțiuni adoptate, subliniind în același timp necesitatea de a rămâne uniți pentru a continua să facem față provocărilor serioase care urmează. Unii membri au susținut recunoașterea aspirațiilor europene ale Ucrainei și lupta pentru libertate prin intensificarea eforturilor UE de a acorda țării statutul de candidat la UE. Alții au subliniat importanța abordării în comun a repercusiunilor pe care le vor avea sancțiunile asupra Rusiei asupra unei economii europene aflate încă în redresare după o pandemie globală, prin asigurarea sprijinului pentru țările cele mai afectate, precum și pentru întreprinderi și cetățeni. În cele din urmă, unii au subliniat necesitatea de a primi ucrainenii care fug de război și că toate țările UE împărtășesc această responsabilitate.
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Cele mai importante știri internaționale ale zilei de 24 iulie 2025
Oameni morți de foame în Gaza. Criza alimentară și umanitară atinge dimensiuni dramatice
Prima „nuntă” gay din România, organizată cu fast la Cluj-Napoca: un eveniment controversat
Taxiurile zburătoare vor fi printre blocuri cât de curând – De când veți zbura între hotel și plajă, între casă și serviciu
Avem datoria de a apăra România când guvernul devine agresorul cetățeanului
Val de căldură sufocantă: Nopți tropicale și aer irespirabil începând de luni
SPIRITUALITATE
Grăsimea abdominală și cauzele emoționale. Medicina Tradițională Chineză
Povestea incredibilă e medicului Ioan Boilă. Cum a reușit să trateze gratuit mii de oameni încă din anii 90
Sfaturi de viață de la Dr. Ioan Boilă: „Omul nu e doar un trup bolnav, ci un suflet care suferă”
Cum poți purifica energiile din locuința ta pas cu pas?
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Când Trauma blochează fluxul. Cum rănile emoționale creează stagnare fizică în sistemul tău Limfatic
O femeie a reușit să se salveze după ce a luptat 20 de ani cu o formă de cancer
Tratament anticancer cu sucuri și ceaiuri – după Rudolf Breuss. Cura totală
Cum s-a vindecat de cancer o ingineră chimistă din Iași. ”Astăzi sunt un om sănătos!”
Cum ne putem crește vitalitatea rinichilor. Ce legături există între frică și rinichi
Ce parti ale corpului imbatranesc de la 25 de ani. Declinul corpului uman – care este cel mai longeviv organ
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
Când Trauma blochează fluxul. Cum rănile emoționale creează stagnare fizică în sistemul tău Limfatic
O femeie a reușit să se salveze după ce a luptat 20 de ani cu o formă de cancer
Florian Colceag, antrenorul de genii: Când oamenii scapă de frică li se luminează mintea