A fost campionul care a inspirat o întreagă generaţie, omul care nu şi-a uitat niciodată prietenii, hunedoreanul care şi-a iubit şi promovat mereu oraşul natal. Ar fi putut să trăiască oriunde în lume. A ales însă să rămână acasă, la Hunedoara, lângă oamenii pe care i-a iubit şi care l-au iubit şi îl vor iubi în continuare.
La data de 1 iulie 2025, familia a anunțat decesul lui Mihai Leu, prin intermediul unui mesaj postat pe pagina de Facebook a fostului boxer și pilot de raliuri.
”Cu profundă durere, anunțăm trecerea în neființă a lui Mihai, în această seară. Un adevărat campion, atât în ringul de box, cât și pe circuitele de motorsport, Mihai a fost mult mai mult decât un sportiv excepțional, a fost un simbol de voință, curaj și pasiune. Pentru fani, Mihai a fost și va rămâne un model. Un om care a inspirat prin fiecare luptă, prin fiecare cursă și prin demnitatea cu care și-a trăit viața.
Pentru noi, pentru familie, un prieten, un soț și un tată minunat.
Moștenirea lui merge mai departe prin toți cei care l-am iubit, l-am susținut și am fost martori la parcursul său unic. “Nu te vom uita niciodată”, se arată în mesajul de pe rețelele sociale.
Povestea sa nu poate fi rezumată în câteva paragrafe. Mulţi dintre hunedorenii mai în vârstă o cunosc.
Mihai Leu s-a născut la Hunedoara, în data de 13 februarie 1968. Și-a început cariera la clubul Constructorul, iar apoi a trecut la Metalul Hunedoara. A fost patru ani la rând campion național la juniori, fiind transferat la Dinamo și apoi la Steaua București.
În 1987 a devenit campion mondial la juniori la Havana, în Cuba. În toamna anului 1987 a participat la Balcaniada de la Patras, în Grecia, și a decis să nu se mai întoarcă în România.
A fost scos din Grecia în lada din cabina unui TIR și după un drum de 36 de ore a reușit să ajungă în Franța, iar mai apoi în Germania. A fost condamnat în lipsă la șapte ani de închisoare, pedeapsa fiind atât de mare pentru că era legitimat la un club militar, după 1989 a fost absolvit de această condamnare nedreaptă.
În 1988 a devenit vicecampion național la Germaniei, pentru ca un an mai târziu să câștige titlul de campion. În 1993 a cucerit titlul Intercontinental al Germaniei, iar doi ani mai târziu pe cel Intercontinental WBO. La amatori, a boxat în 200 de meciuri și a câștigat 190.
Marea performanță a venit în anul 1997, Mihai Leu devenind primul pugilist român care a câștigat două titluri mondiale la box profesionist, versiunea World Box Organization.
În 22 februarie 1997 a devenit pentru prima oară campion mondial la categoria semimijlocie, învingându-l pe Santiago Samaniego din Panama. Și-a apărat centura mondială în data de 20 septembrie 1997 împotriva irlandezului Michael Carruth.
O accidentare a pus capăt unei cariere impresionante în boxul profesionist, Mihai Leu având 28 de victorii din tot atâtea meciuri disputate. Pentru meritele sale deosebite, el a devenit cetățean de onoare al municipiului Hunedoara, orașul său natal, încă din 1997.
Mihai Leu a candidat pentru postul de primar al Hunedoarei în anul 2008, încheind cursa pe locul al treilea. A fost consilier local și administrator public al orașului.
Mihai Leu nu a renunțat la sport, iar în anul 2003 a devenit campion național la raliuri, iar trei ani la rând a fost campion național la competițiile de viteză în coastă . În fotografia alăturată campionul este alături de soția sa, Anna și cupele câstigate la competiția din Straja- Lupeni.
A fost omul care a știu să-și promoveze locurile natale și frumusețile nebănuite ale județului, iubea muntele și ori de cite ori a fost solicitat la evenimente sociale, caritabile a spus prezent. A fost și un mare iubitor de animale. Era căsătorit de 33 de ani cu Anna, iar cei doi au împreună un fiu, pe Marco.
Înmormântarea va avea loc mâine, începând cu ora 12.00. Mihai Leu va fi înmormântat în cimitirul Bisericii Schimbarea la Faţă, de pe strada Popa Şapcă, din municipiul Hunedoara. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Campionii nu mor niciodată!
Hunedoara a pierdut un OM și un CAMPION, dar de astăzi, va fi călăuzită de o STEA, de o LEGENDĂ, de un MODEL DE VIAȚĂ.
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Cele mai importante știri internaționale ale zilei de 24 iulie 2025
Oameni morți de foame în Gaza. Criza alimentară și umanitară atinge dimensiuni dramatice
Prima „nuntă” gay din România, organizată cu fast la Cluj-Napoca: un eveniment controversat
Taxiurile zburătoare vor fi printre blocuri cât de curând – De când veți zbura între hotel și plajă, între casă și serviciu
Avem datoria de a apăra România când guvernul devine agresorul cetățeanului
Val de căldură sufocantă: Nopți tropicale și aer irespirabil începând de luni
SPIRITUALITATE
Grăsimea abdominală și cauzele emoționale. Medicina Tradițională Chineză
Povestea incredibilă e medicului Ioan Boilă. Cum a reușit să trateze gratuit mii de oameni încă din anii 90
Sfaturi de viață de la Dr. Ioan Boilă: „Omul nu e doar un trup bolnav, ci un suflet care suferă”
Cum poți purifica energiile din locuința ta pas cu pas?
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Ce parti ale corpului imbatranesc de la 25 de ani. Declinul corpului uman – care este cel mai longeviv organ
Cum să-ți alegi produse potrivite pentru regenerarea părului
All-on-4 vs. All-on-6 – Ce alegi când vrei o dantură completă și stabilă?
România are, în premieră, o Strategie Națională pentru Combaterea Bolilor Cardiovasculare și Cerebrovasculare 2025–2030
Cum influențează stresul sănătatea mintală și fizică?
De ce scade producția de colagen odată cu înaintarea în vârstă și cum poți contracara acest proces
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
Ce parti ale corpului imbatranesc de la 25 de ani. Declinul corpului uman – care este cel mai longeviv organ
Ți se potrivește o nuntă pe plajă în Halkidiki? Află de aici ce presupune mai exact și cum poți avea și tu parte de un eveniment de vis
Uleiul de mentă – răcoarea care trezește pielea și îți limpezește mintea