Intr-o piata instabila, plina de schimbari si incertitudini, monitorizarea activitatii firmelor cu care ai contracte in prezent, nu reprezinta un moft, ci dimpotriva o necesitate.
In cazul in care in prezent, in strategia ta de business nu ai inclus si monitorizarea activitatii partenerilor de afaceri, afla ca te expui unor riscuri considerabile.
Ai semnat un contract astazi, vrei sa facturezi iar peste cateva luni afli ca firma deja are intarzieri la plata. Daca nu iti incasezi onorariile pentru serviciile si produsele oferite, atunci activitatea ta va fi afectata si destabilizata.
Este important sa urmaresti evolutia partenerilor tai de afaceri si sa fii atent la schimbarile care apar in activitatea acestora. Indiferent de reputatia pe care o au in prezent in piata, tu trebuie sa fii precaut si mereu informat.
Cum ar fi daca ai primi alerte de fiecare data cand unul dintre colaboratorii tai a intarziat o plata, a depasit un anumit prag al datoriilor sau se afla chiar intr-o procedura de insolventa? Nu-i asa ca ai scapa de o grija, cea a verificarii zilnice?
Selecteaza din portofoliul de clienti firmele pe care le consideri problematice sau pentru care ai semne de intrebare in ceea ce priveste activitatea, seteaza frecventa cu care vrei sa primesti notificarile, iar sistemul automat RisCo te va notifica ori de cate ori vor fi inregistrate modificari.
De ce sa lasi lucrurile pe ultima suta de metri, cand poti beneficia de informatii sigure si bazate pe situatia economica concreta a firmelor? De ce sa semnezi un contract prin care te expui riscurilor financiare, operationale sau administrative, cand poti monitoriza activitatea clientilor si poti preveni pierderile.
Intr-adevar, consolidarea portofoliului de clienti reprezinta un pas important in ceea ce priveste pozitionarea in piata, insa, cu toate acestea, faptul ca ai sute de contracte, dar firmele au diferite probleme financiare, nu te ajuta.
Asadar, activeaza alertele pentru societatile pe care vrei sa le monitorizezi sau pentru care iti doresti sa urmaresti evolutia, inainte de a decide daca semnezi sau nu contractul, si afla:
Riscul de poprire – Datorii restante care pot conduce la blocarea conturilor bancare;
Neplata contractelor – Probleme anterioare la plata care pot afecta increderea in derularea contractelor actuale;
Situatia fiscala ANAF – Informatii privind statutul fiscal: activ/inactiv, aplicarea regimului de TVA si TVA la incasare;
Modificarile juridice – Schimbari recente legate de sediu social, sedii, structura actionariatului, etc.;
Insolventa – Urmarirea pasilor din procedura de insolventa, pentru a sti ce masuri sunt necesare;
Garantiile mobiliare – Verificarea inregistrarilor in Arhiva Electronica, ce pot indica angajamente financiare existente.
Monitorizarea acestor indicatori este esentiala pentru a evalua corect riscurile financiare si juridice ale unei companii. Fie ca esti partener de afaceri, investitor sau furnizor, accesul la aceste informatii iti permite sa iei decizii informate, sa eviti expunerea la neplata si sa reactionezi rapid in fata unor semnale de alerta.
călător pe la reviste pe la câteva edituri “…spunea mama: fluturii făceau curte florilor şi-atunci am mişcat prima dată, apoi zi de zi pântecu-i zvâcnea aşa cum ţi se zbate ochiul stâng. când m-am născut căzuse bruma. eu n-am vrut sa ucid fluturii” în rest, căţărare liberă
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Cele mai importante știri internaționale ale zilei de 24 iulie 2025
Oameni morți de foame în Gaza. Criza alimentară și umanitară atinge dimensiuni dramatice
Prima „nuntă” gay din România, organizată cu fast la Cluj-Napoca: un eveniment controversat
Taxiurile zburătoare vor fi printre blocuri cât de curând – De când veți zbura între hotel și plajă, între casă și serviciu
Avem datoria de a apăra România când guvernul devine agresorul cetățeanului
Val de căldură sufocantă: Nopți tropicale și aer irespirabil începând de luni
SPIRITUALITATE
Grăsimea abdominală și cauzele emoționale. Medicina Tradițională Chineză
Povestea incredibilă e medicului Ioan Boilă. Cum a reușit să trateze gratuit mii de oameni încă din anii 90
Sfaturi de viață de la Dr. Ioan Boilă: „Omul nu e doar un trup bolnav, ci un suflet care suferă”
Cum poți purifica energiile din locuința ta pas cu pas?
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Ce parti ale corpului imbatranesc de la 25 de ani. Declinul corpului uman – care este cel mai longeviv organ
Cum să-ți alegi produse potrivite pentru regenerarea părului
All-on-4 vs. All-on-6 – Ce alegi când vrei o dantură completă și stabilă?
România are, în premieră, o Strategie Națională pentru Combaterea Bolilor Cardiovasculare și Cerebrovasculare 2025–2030
Cum influențează stresul sănătatea mintală și fizică?
De ce scade producția de colagen odată cu înaintarea în vârstă și cum poți contracara acest proces
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
Ce parti ale corpului imbatranesc de la 25 de ani. Declinul corpului uman – care este cel mai longeviv organ
Ți se potrivește o nuntă pe plajă în Halkidiki? Află de aici ce presupune mai exact și cum poți avea și tu parte de un eveniment de vis
Uleiul de mentă – răcoarea care trezește pielea și îți limpezește mintea