Problemele oncologice sunt unele dintre cele mai semnificative elemente ce pun în pericol sănătatea umană, bolile de acest fel putând apărea pe neașteptate, la aproape orice persoană. Deși nu este posibilă prevenirea în totalitate a tuturor formelor de cancer, există anumite măsuri preventive ce pot fi aplicate cu succes pentru reducerea riscului de apariție. În acest sens, de real ajutor sunt următoarele chestiuni: înțelegerea factorilor de risc, pregătirea financiară în cazul apariției și monitorizarea regulată a stării de sănătate pentru creșterea șanselor de succes dacă boala apare totuși.
Bolile oncologice sunt unele dintre cele mai grave, atât din punct de vedere al situației medicale, cât și al cheltuielilor financiare implicate pentru tratarea lor. Un instrument valoros în această direcție este reprezentat de polițele de asigurare pentru a doua opinie medicală, destinate pacienților oncologici. Cei care vor sa înțeleagă mai bine diagnosticul și variantele de tratament pot opta pentru asigurarea pentru a doua opinie medicală internațională Diagnose.me Premium de la Asirom.ro, beneficiind de un sprijin însemnat în cazul în care este pus diagnosticul de cancer și accesul extrem de rapid la specialiști din Europa și SUA.
Iată ce măsuri preventive sunt utile pentru abordarea problemelor oncologice!
Poză de Luis Melendez pe Unsplash.com
- Numeroase cercetări medicale au arătat legătura directă dintre stilul de viață și bolile oncologice. În urma acestor studii a rezultat importanța deosebită a adoptării unui stil de viață sănătos, care să reducă riscul apariției bolilor canceroase. Printre măsurile recomandate se numără alimentația echilibrată (fructe, legume, cereale integrale, carne slabă), evitarea preparatelor bogate în zahăr și grăsimi nesănătoase, menținerea unei greutăți corporale corecte și practicarea sportului într-un mod regulat. De asemenea, reducerea riscului de cancer este posibilă prin renunțarea la fumat și consumul limitat de alcool.
- În anumite cazuri, persoanele se pot expune la anumiți factori de mediu care sunt considerați nocivi și care pot provoca boli oncologice. Printre substanțele identificate se numără cele chimice toxice, poluanții industriali, dar și radiațiile ultraviolete. Se vor lua măsurile necesare pentru protejarea de aceste riscuri, ca de exemplu evitarea expunerii la soare în perioadele cu radiație solară puternică și folosirea cremelor de protecție solară. În cazul în care locul de muncă este unul în care expunerea la anumite substanțe este regulată se va folosi întotdeauna echipamentul de protecție recomandat.
- Succesul în tratarea bolilor oncologice depinde în mare măsură de momentul depistării situației. Identificarea precoce a situației medicale ajută la aplicarea cu succes a tratamentului și, de aceea, o măsură preventivă utilă este efectuarea periodică a unor controale medicale și teste de screening. Medicul de familie poate recomanda măsurile potrivite, în funcție de vârstă, sex și istoricul familial.
- Printre măsurile ce pot fi luate în mod preventiv în cazul problemelor oncologice este încheierea unei asigurări specializate în această privință. În schimbul unei investiții accesibile se obține protejarea financiară dacă o astfel de boală este identificată. Sprijinul financiar în acest caz poate fi unul însemnat, banii putând fi folosiți pentru tratamente de ultimă generație, care oferă șanse maxime de reușită.
În concluzie, luarea unor măsuri preventive în ceea ce privește afecțiunile oncologice oferă posibilitatea reducerii factorilor de risc ce pot cauza astfel de boli și permite accesul la resurse financiare ce pot fi folosite pentru tratamentul adecvat.
Poză de Christopher Campbell pe Unsplash.com
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Cele mai importante știri internaționale ale zilei de 24 iulie 2025
Oameni morți de foame în Gaza. Criza alimentară și umanitară atinge dimensiuni dramatice
Prima „nuntă” gay din România, organizată cu fast la Cluj-Napoca: un eveniment controversat
Taxiurile zburătoare vor fi printre blocuri cât de curând – De când veți zbura între hotel și plajă, între casă și serviciu
Avem datoria de a apăra România când guvernul devine agresorul cetățeanului
Val de căldură sufocantă: Nopți tropicale și aer irespirabil începând de luni
SPIRITUALITATE
Grăsimea abdominală și cauzele emoționale. Medicina Tradițională Chineză
Povestea incredibilă e medicului Ioan Boilă. Cum a reușit să trateze gratuit mii de oameni încă din anii 90
Sfaturi de viață de la Dr. Ioan Boilă: „Omul nu e doar un trup bolnav, ci un suflet care suferă”
Cum poți purifica energiile din locuința ta pas cu pas?
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Tratament anticancer cu sucuri și ceaiuri – după Rudolf Breuss. Cura totală
Cum s-a vindecat de cancer o ingineră chimistă din Iași. ”Astăzi sunt un om sănătos!”
Cum ne putem crește vitalitatea rinichilor. Ce legături există între frică și rinichi
Ce parti ale corpului imbatranesc de la 25 de ani. Declinul corpului uman – care este cel mai longeviv organ
Cum să-ți alegi produse potrivite pentru regenerarea părului
All-on-4 vs. All-on-6 – Ce alegi când vrei o dantură completă și stabilă?
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
Tratament anticancer cu sucuri și ceaiuri – după Rudolf Breuss. Cura totală
Cum s-a vindecat de cancer o ingineră chimistă din Iași. ”Astăzi sunt un om sănătos!”
Adevărul despre moarte. Bob Monroe și experiențele sale de a ieși din corpul fizic