Problemele oncologice sunt unele dintre cele mai semnificative elemente ce pun în pericol sănătatea umană, bolile de acest fel putând apărea pe neașteptate, la aproape orice persoană. Deși nu este posibilă prevenirea în totalitate a tuturor formelor de cancer, există anumite măsuri preventive ce pot fi aplicate cu succes pentru reducerea riscului de apariție. În acest sens, de real ajutor sunt următoarele chestiuni: înțelegerea factorilor de risc, pregătirea financiară în cazul apariției și monitorizarea regulată a stării de sănătate pentru creșterea șanselor de succes dacă boala apare totuși.
Bolile oncologice sunt unele dintre cele mai grave, atât din punct de vedere al situației medicale, cât și al cheltuielilor financiare implicate pentru tratarea lor. Un instrument valoros în această direcție este reprezentat de polițele de asigurare pentru a doua opinie medicală, destinate pacienților oncologici. Cei care vor sa înțeleagă mai bine diagnosticul și variantele de tratament pot opta pentru asigurarea pentru a doua opinie medicală internațională Diagnose.me Premium de la Asirom.ro, beneficiind de un sprijin însemnat în cazul în care este pus diagnosticul de cancer și accesul extrem de rapid la specialiști din Europa și SUA.
Iată ce măsuri preventive sunt utile pentru abordarea problemelor oncologice!
Poză de Luis Melendez pe Unsplash.com
- Numeroase cercetări medicale au arătat legătura directă dintre stilul de viață și bolile oncologice. În urma acestor studii a rezultat importanța deosebită a adoptării unui stil de viață sănătos, care să reducă riscul apariției bolilor canceroase. Printre măsurile recomandate se numără alimentația echilibrată (fructe, legume, cereale integrale, carne slabă), evitarea preparatelor bogate în zahăr și grăsimi nesănătoase, menținerea unei greutăți corporale corecte și practicarea sportului într-un mod regulat. De asemenea, reducerea riscului de cancer este posibilă prin renunțarea la fumat și consumul limitat de alcool.
- În anumite cazuri, persoanele se pot expune la anumiți factori de mediu care sunt considerați nocivi și care pot provoca boli oncologice. Printre substanțele identificate se numără cele chimice toxice, poluanții industriali, dar și radiațiile ultraviolete. Se vor lua măsurile necesare pentru protejarea de aceste riscuri, ca de exemplu evitarea expunerii la soare în perioadele cu radiație solară puternică și folosirea cremelor de protecție solară. În cazul în care locul de muncă este unul în care expunerea la anumite substanțe este regulată se va folosi întotdeauna echipamentul de protecție recomandat.
- Succesul în tratarea bolilor oncologice depinde în mare măsură de momentul depistării situației. Identificarea precoce a situației medicale ajută la aplicarea cu succes a tratamentului și, de aceea, o măsură preventivă utilă este efectuarea periodică a unor controale medicale și teste de screening. Medicul de familie poate recomanda măsurile potrivite, în funcție de vârstă, sex și istoricul familial.
- Printre măsurile ce pot fi luate în mod preventiv în cazul problemelor oncologice este încheierea unei asigurări specializate în această privință. În schimbul unei investiții accesibile se obține protejarea financiară dacă o astfel de boală este identificată. Sprijinul financiar în acest caz poate fi unul însemnat, banii putând fi folosiți pentru tratamente de ultimă generație, care oferă șanse maxime de reușită.
În concluzie, luarea unor măsuri preventive în ceea ce privește afecțiunile oncologice oferă posibilitatea reducerii factorilor de risc ce pot cauza astfel de boli și permite accesul la resurse financiare ce pot fi folosite pentru tratamentul adecvat.
Poză de Christopher Campbell pe Unsplash.com
DACA TI-A PLĂCUT URMĂREȘTE PAGINA NOASTRA!!
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Marea Britanie vrea să mute în România zeci de migranți blocați pe o insulă secretă a Regatului Unit și a SUA
Trei femei au delapidat circa 4.000.000 de lei de la Teatrul Bulandra din București
Un avion Turkish Airlines a aterizat de urgență la New York după ce pilotul a murit în timpul zborului
Diana Șoșoacă este scoasă din cursa pentru alegerile prezidențiale. CCR i-a respins candidatura la Președinția României
Piperea: 1500 de lire au primit părinții pentru a-și testa copiii cu vaccinul Moderna
Polițiștii criminaliști au descins din nou la Spitalul Pantelimon. Au fost ridicate toate telefoanele mobile ale medicilor de la ATI
LIFE STYLE
Povestea unui medic care s-a vindecat de cancer. Legătura dintre cancer și stres
Doi medici vorbesc despre tratarea cancerului cu Zeolit – Un mineral cu o formulă unică de eliminare a metalelor grele din organism
Întrebări pe care să le adresezi copilului tău în loc de ”Cum a fost la școală?”
Bărbații amabili și carismatici în public, agresivi si duri cu familia
Când corpul ne vorbește prin durere sau diverse afecțiuni ne trimite mesaje din subconștient
DESTINATII
Festivalul Tocanului la Novaci
Ziua națională a gestronomiei și vinului românesc
Peştera Ialomiţei trece la programul de iarnă din 1 octombrie 2024
România și-a stabilit strategia pentru dezvoltarea turismului
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Primul Institut de Menopauză, Andropauză și Longevitate se lansează pe 21 octombrie
Ai un somn agitat în ultima vreme? Află acum ce poți face pentru a dormi relaxat
Cum s-a vindecat de cancer o femeie din Cluj-Napoca. Tratamentul care i-a salvat viața
”Depistează.Tratează.Vindecă. Învinge cancerul de sân, pas cu pas!”
”Împreună putem găsi soluții și promova bune practici, astfel încât bătrânețea să fie frumoasă!”
La sfârșitul anului 2020, existau 7,8 milioane de femei în viață care au fost diagnosticate cu cancer la sân
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
MILITARII CHEAMĂ SOCIETATEA CIVILĂ LA PROTEST CHIAR DE ZIUA ARMATEI!
Sănătoși în mod E.G.A.L.
CROSUL VIITORILOR CAMPIONI