Comisia Europeană a lansat „Premiile pentru Promovarea Întreprinderilor Europene”, ediția 2022. În acest fel, DGGrow (Direcția Generală pentru Piața internă, Industrie, Antreprenoriat și IMM-uri) doreşte să răsplătească iniţiativele care facilitează afacerile, în special prin recunoaşterea importanţei antreprenoriatului.
„Premiile pentru Promovarea Întreprinderilor Europene” identifică şi recunosc, astfel, cei mai de succes promotori ai întreprinderii şi antreprenoriatului în Europa, expun cele mai bune politici şi practici antreprenoriale, sporesc conştientizarea valorii adăugate de antreprenoriat, încurajează şi inspiră potenţialii antreprenori.
Există şase categorii:
-
Promovarea spiritului antreprenorial
Recunoaşte iniţiativele la nivel naţional, regional sau local, care promovează spiritul antreprenorial, în special în rândul tinerilor şi al femeilor.
-
Investiţii în abilităţile antreprenoriale
Recunoaște inițiativele la nivel național, regional sau local de îmbunătățire a competențelor antreprenoriale, manageriale și ale angajaților.
-
Îmbunătățirea mediului de afaceri și sprijinirea tranziției digitale
Recunoaște politicile și inițiativele inovatoare la nivel național, regional sau local, care fac ca Europa să fie locul cel mai atractiv pentru demararea unei afaceri, funcționarea, creșterea și extinderea acesteia pe piața unică, simplificarea procedurilor legislative și administrative pentru întreprinderi, punerea în aplicare a principiului „a gândi mai întâi la scară mică” în favoarea întreprinderilor mici și mijlocii și sprijinirea tranziției digitale a întreprinderilor, permițându-le să dezvolte, să comercializeze și să utilizeze tehnologii, produse și servicii digitale de orice fel.
-
Sprijinirea internaţionalizării afacerilor
Recunoaşte politici şi iniţiative care încurajează la nivel naţional, regional sau local întreprinderea şi în special întreprinderile mici şi mijlocii, pentru a profita în măsură mai mare de oportunităţile oferite de pieţele din cadrul şi din afara Uniunii Europene.
-
Sprijinirea tranziției durabile
Recunoaște politicile și inițiativele de la nivel național, regional sau local care sprijină tranziția durabilă și aspectele de mediu, cum ar fi economia circulară, neutralitatea climatică, energia curată, utilizarea eficientă a resurselor sau biodiversitatea, de exemplu prin dezvoltarea durabilă a competențelor și stabilirea de contacte, precum și prin finanțare.
-
Antreprenoriat responsabil şi global
Recunoaşte iniţiativele naţionale, regionale sau locale ale autorităţilor sau parteneriatelor publice- private, care promovează responsabilitatea socială în cadrul întreprinderilor de dimensiuni medii. Această categorie va recunoaşte, de asemenea, eforturile de a promova antreprenoriatul în cadrul grupurilor dezavantajate, cum ar fi şomerii, în special şomerii pe termen lung, imigranţii legali, persoanele cu handicap sau cele din cadrul minorităţilor etnice.
Marele premiu al juriului poate fi ales din orice categorie, fiind acordat candidatului care prezintă iniţiativa considerată cea mai creativă şi plină de inspiraţie din Europa.
Prin urmare, dacă reprezentaţi o autoritate naţională, regională sau locală ori un parteneriat public-privat din orice zonă a UE sau ţări asociate Programului COSME şi aţi colaborat la o iniţiativă de succes care a condus la dezvoltarea economiei la nivel naţional, regional sau local, vi se solicită insistent să participaţi!
Există două etape de selecţie; candidaţii vor fi luaţi în considerare pentru Premiile Europene doar prin finalizarea unei selecţii iniţiale, la nivel naţional. Un juriu format din reprezentanţi de înalt nivel va selecta câştigătorii finali, care vor fi anunţaţi cu ocazia ceremoniei de acordare a premiilor, din luna noiembrie 2022.
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
„Atmosfera sfârșitului unei domnii”: Gheorghe Piperea asupra moțiunii de cenzură împotriva lui von der Leyen
Furtună devastatoare în Sinaia: Vântul a smuls acoperișuri, a doborât copaci și a blocat traficul
Partidul AUR a fost amendat cu 25.000 de euro pentru nerespectarea datelor cu caracter personal
Un ciclon mediteranean ar putea lovi România și Bulgaria dupa data de 9 iulie
Sinteza zilei. Cele mai importante evenimente naționale și internaționale, 3 iulie 2025
Feribot scufundat în Bali, Indonezia. La bord se aflau 65 de persoane, 6 oameni au murit
SPIRITUALITATE
Povestea incredibilă e medicului Ioan Boilă. Cum a reușit să trateze gratuit mii de oameni încă din anii 90
Sfaturi de viață de la Dr. Ioan Boilă: „Omul nu e doar un trup bolnav, ci un suflet care suferă”
Cum poți purifica energiile din locuința ta pas cu pas?
Proverbe japoneze. Fără oameni simpli, nu există oameni mari
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Cum influențează stresul sănătatea mintală și fizică?
De ce scade producția de colagen odată cu înaintarea în vârstă și cum poți contracara acest proces
Cum te poate ajuta masajul feței și al gâtului în prevenirea bolilor neurodegenerative precum Alzheimer
Tratamente complementare și remedii naturale în sprijinul celor care luptă cu cancerul
Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri
”O spun clar și ferm: toleranță zero pentru fraudarea concediilor medicale!”
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
“Fermierii au dreptul să fie parteneri egali, nu să fie simpli executanți ai unor directive europene!”
Sadova Veche devine gazda unei experiențe gastronomice autentice, cu un producător susținut de „Produs în Banat”
Tentativă de fraudă online în numele Societății de Transport Public Timișoara