Ce pot face românii pentru a reprezenta modelele noii generații. Cum ne putem ajuta pe noi înșine

OFICIAL MEDIA

strunga

Aceștia sunt românii care păstrează țara asta vie, aceștia reprezintă modelul tinerilor ce vin din urmă.

Am păstrat legătura cu domnul Constantin Țăposu încă de la inițierea proiectului de reconstrucție a refugiului. Un refugiu uitat de forurile competente, un loc încărcat de istorie, dar despre care nu se mai putea vorbi la timpul prezent. Drumul Grănicerilor, bătătorit din veacuri de neamul nostru, rămăsese în zona Șaua Strunga, doar amintire în hrisoavele negustorilor din Ardeal și Țara Românească. Despre locurile acelea s-a cântat și s-au făcut filme, dar din păcate, până la inițiativa domnului Țăposu, aproape că partea estică a Bucegilor nu mai exista pe harta memoriei oamenilor.

Am vrut într-una din zile să mediatizăm acțiunea domniei sale și a grupului din care face parte, insă mi-a spus cu modestie: ”Aș vrea să finalizăm ce am început, iar când va fi gata vă voi anunța. VREAU CA OAMENII SĂ GĂSEASCĂ UN LUCRU BINE FĂCUT!” Și așa a fost. Vă las în continuare să urmăriți povestea Refugiului din Șaua Strunga, sacrificii, sudoare și muncă, dar până la urmă, acestea sunt reperele pe care trebuie să le urmeze fiecare om.

refugiul-saua-strunga

Fii tu primul care acționează! 

În iunie 2016, Asociația OM pe MUNTE a început proiectul de renovare a refugiului din Șaua Strunga.  Proiectul s-a desfășurat în mai multe etape. În prima faza o echipă „OM pe MUNTE” s-a deplasat la refugiu pentru a putea întocmi o listă de materiale. Refugiul se afla într-o stare avansată de degradare și necesita reparații urgente. După ce am analizat situația la fața locului, am întocmit o listă cu necesarul de materiale.

În faza a doua am făcut muncă de acasă și anume am redactat și trimis peste 300 de e-mail-uri către tot atâtea firme, am generat conținut care a fost distribuit pe pagina și grupul nostru de Facebook si am întocmit cereri pentru eliberarea autorizațiilor necesare. Am căutat să transmitem necesarul de materiale către societăți în funcție de tipul activității; spre exemplu pentru acoperiș am contactat firme care se ocupă cu fabricarea, distribuția și montajul de sisteme de acoperișuri.
Nu am neglijat nici aspectul financiar al proiectului și, ca alternativă la donațiile de materiale, am pus la dispoziția persoanelor interesate un număr de cont.
Din cele peste 300 de e-mail-uri transmise am primit răspuns la patru. 
Astfel, niște oameni cu suflet mare au crezut în proiectul nostru și ne-au oferit: Citeste aici!

La două luni de la începerea proiectului, intram deja in faza a treia, și anume transportul materialelor de la Padina la Șaua Strunga. După câteva nopți nedormite, în  18 august la ora 7:00, camionul ajungea la Padina și urma să fie descărcat cu ajutorul  șoferului și a doi salvamontiști voluntari.
În acea zi m-am întâlnit cu conducerea Parcului Natural Bucegi pentru că aveam o promisiune din partea dumnealor că ne ajută cu transportul materialelor. Nu a fost să fie așa, au cam mimat posibilul sprijin și au plecat. Așa m-am văzut blocat cu 4 tone de materiale la Padina.

[…]stana-strunga

După amiază a plouat! Am învelit materialele și am continuat să caut un mijloc de transport.  Am apelat până și la MApN de unde am primit un răspuns prompt:”Armata oferă servicii doar contra cost”.
Sâmbătă dimineața, înainte să apară voluntarii, dau o fugă la Mănăstirea Peștera Ialomiței pentru a cere sprijinul Părintelui Stareț.  Mi-a promis că în două ore o să vină un tractor cu remorcă. Nu a ajuns nici în ziua de azi și au invocat lipsa cauciucurilor sau că nu au șofer. Îi cred pe cuvânt fiindcă sunt oamenii lui Dumnezeu și nu mint.

Au fost plătite 6 transporturi cu căruța de la Cabana Padina până la stână. De la stână toate materialele au fost transportate cu spatele de către voluntari. Două săptămâni ne-au trebuit pentru transport și zeci de voluntari au răspuns la apelul nostru, week-end de week-end.

Duminică, 11 septembrie 2016, cu forte proaspete din partea Salvamont Dâmbovița, de dimineața de la 8:00 pana la 21:00, tot sistemul de acoperiș RUUKKI a fost montat cu succes și de aici refugiu avea sa câștige un nou destin și o viata mai lungă.

Articolul integral, povestea și galeria foto, în OM PE MUNTE

refugiul

Citeste si ...

OFICIAL MEDIA

Comentezi?

You must be Logged in to post comment.

Vino alaturi de echipa ATS! Vezi toate locurile de munca disponibile

OFICIAL MEDIA

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

INTERNATIONAL PRESS AGENCY

OFICIAL MEDIA

ULTIMELE STIRI OFICIAL MEDIA

Primar PSD: ”Bă, dobitocilor, eu sunt primar, nu actor!”

februarie 25, 2017, Comentariile sunt închise pentru Primar PSD: ”Bă, dobitocilor, eu sunt primar, nu actor!”

Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii – Cafeneaua Prevenirii la Moreni

februarie 25, 2017, Comentariile sunt închise pentru Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii – Cafeneaua Prevenirii la Moreni

Doi turiști aflați în dificultate în Masivul Montan Bucegi au fost sprijiniți de jandarmii montani

februarie 25, 2017, Comentariile sunt închise pentru Doi turiști aflați în dificultate în Masivul Montan Bucegi au fost sprijiniți de jandarmii montani

Bomba zilei: Iordache – ordonanța 13, Iordache – pensii speciale

februarie 25, 2017, Comentariile sunt închise pentru Bomba zilei: Iordache – ordonanța 13, Iordache – pensii speciale

Opulența politicienilor. Călin Popescu Tăriceanu trăiește ca în Beverly Hills aici unde oamenii mor de foame

februarie 25, 2017, Comentariile sunt închise pentru Opulența politicienilor. Călin Popescu Tăriceanu trăiește ca în Beverly Hills aici unde oamenii mor de foame

Jandarmii vor asigura ordinea publica la protestul PSD din Targoviste

februarie 25, 2017, Comentariile sunt închise pentru Jandarmii vor asigura ordinea publica la protestul PSD din Targoviste

Prognoza METEO 25-26 februarie. Cod galben de vant

februarie 25, 2017, Comentariile sunt închise pentru Prognoza METEO 25-26 februarie. Cod galben de vant

Horoscop 25 februarie 2017. Fecioarele vor incheia anumite relatii

februarie 25, 2017, Comentariile sunt închise pentru Horoscop 25 februarie 2017. Fecioarele vor incheia anumite relatii

Atașatul economic și comercial al Ambasadei Belgiei la Timişoara

februarie 24, 2017, Comentariile sunt închise pentru Atașatul economic și comercial al Ambasadei Belgiei la Timişoara

FURT de energie electrica in Targoviste

februarie 24, 2017, Comentariile sunt închise pentru FURT de energie electrica in Targoviste

Adrian Tutuianu, miting PSD la Targoviste: ”sunt așteptate aproximativ 10.000 de persoane”

februarie 24, 2017, Comentariile sunt închise pentru Adrian Tutuianu, miting PSD la Targoviste: ”sunt așteptate aproximativ 10.000 de persoane”

Îşi dă demisia sau nu preşedintele CJA Dâmboviţa după scandalul arbitrilor „deghizaţi”?

februarie 24, 2017, Comentariile sunt închise pentru Îşi dă demisia sau nu preşedintele CJA Dâmboviţa după scandalul arbitrilor „deghizaţi”?

Atacanţii Chindiei, interesanţi pentru cluburi importante. Un impresar a vrut să le găsească echipe în Rusia

februarie 24, 2017, Comentariile sunt închise pentru Atacanţii Chindiei, interesanţi pentru cluburi importante. Un impresar a vrut să le găsească echipe în Rusia

”Vestitorii primaverii” vin la Muzeul de Istorie din Targoviste

februarie 24, 2017, Comentariile sunt închise pentru ”Vestitorii primaverii” vin la Muzeul de Istorie din Targoviste

Constantinescu: ”M-au învins serviciile!” – Băsescu: ”Trei ai mei au arestat alți trei ai mei!”

februarie 24, 2017, Comentariile sunt închise pentru Constantinescu: ”M-au învins serviciile!” – Băsescu: ”Trei ai mei au arestat alți trei ai mei!”

COPYRIGHT

Colectivul redactional, conducerea ziarului OFICIAL MEDIA, precum si cea a GRUPULUI MEDIA SINGUR, nu isi asuma responsabilitatea pentru materialele publicistice care nu respecta legea copyright-ului.
Autorul unui articol dat publicitatii, are obligatia sa respecte legea dreptului de autor si raspunde juridic in cazul incalcarii acesteia.
Supervizarea din partea echipei Oficial Media se desfasoara doar pe zona de corectura ortografica.

Director OFICIAL MEDIA,
Cristi Iordache