Orașul Târgoviște găzduiește în perioada 13-16 iulie primul Campionat Național de Înot la categoria cadeți (12-14 ani). Evenimentul se derulează la Complexul Turistic de Natație, în calitate de organizator alături de Federația Română de Natație și Pentatlon Modern și Primăria Municipiului Târgoviște.
S-au calificat 444 sportivi, 283 în probele masculine și 161 în probele feminine, reprezentând 68 de cluburi prezente la cel mai mare eveniment sportiv care are loc la Complexul Turistic de Natație din Târgoviște până în prezent. Mai multe detalii despre probe si cluburile participante puteți afla de AICI.
Am stat de vorbă cu domnul Bogdan Guță, secretarul general al Federației Române de Natație pentru a afla mai multe detalii despre eveniment dar și despre viitorul competițional la bazinul olimpic de natație din Târgoviște.
Oficial Media: Domnule Bogdan Guță vă rugăm să ne spuneți care a fost relația cu autoritățile locale?
Bogdan Guță: Federația organizează Campionatele Naționale ca și acest Campionat Național de cadeți (12-14 ani), alături de partenerii nostri, autoritățile locale și Primăria Municipiului Târgoviște cărora vrem să le mulțumim pe această cale pentru suportul oferit în organizarea acestei competiții, locația este deosebită și sprijinul acordat este extraordinar.
OM: Cum s-a ajuns la organizarea în Târgoviște a acestui campionat, pentru că știm că mai sunt și alte locatii în țară?
BG: Da, asa este, mai sunt și alte locații. Campionatele Naționale se desfășoară pe categorii de vârstă. Sunt mai multe campionate naționale care în prezent se desfășoară și în alte locații cum ar fi Brașov, Bacău, București, Complexul de la Izvorani, Pitești. Am ajuns la Târgoviște pentru că știam de finalizarea acestui Complex și au fost inițiate în acest sens anumite discuții între Federație și autoritățile locale, care au rezultat în organizarea acestui campionat.
OM: Am văzut că sunt foarte multe Cluburi din toată țara. Este cel mai mare concurs organizat până în prezent la Complexul Turistic de Natație din Târgoviște.
BG: Adevărat, sunt 68 de Cluburi participante, cu un număr de 444 de sportivi, plus antrenori și însoțitori, în total sunt în jur de de 1000-1200 de persoane care au venit la această competiție.
OM: Care este contribuția Federației prin resurse umane și care este contribuția municipiului Târgoviște, mă refer la inițiatori, însoțitori, antrenori, observatori, la tot aparatul inclus?
BG: În organizarea unor asemenea competiții care sunt de anvergură este important să avem parteneri locali, așa cum sunt autoritățile care pun la dispoziție locația pe perioada desfășurării. Noi avem sistemul de cronometraj electronic, avem regulamentul, pentru că toată competiția se desfășoară după anumite reguli de organizare și funcționare, la fel mai avem un partener local este vorba de Clubul Contratimp care ne-a ajutat pe zona arbitrilor, la fel și Anca Pătrășcoiu și Octavian Postolache. Și de asemenea sponsorii activității, cei pe care îi vedeți pe panourile publicitare fără de care nu am reuși să desfășurăm acest concurs.
OM: Nu știm încă dacă Bazinul Olimpic are omologarea și pentru competițiile naționale și internaționale de Polo și înot.
BG: Locația de aici corespunde standardelor naționale și internaționale. Însă acest lucru este diferit de ceea ce înseamnă omologare, iar asta înseamnă achiziționarea unor echipamente speciale, o parte dintre ele deja există. Dar sunt necesare și altele, sperăm să se reușească acest lucru, iar după încheierea procesului de omologare poate deveni a doua locație din țară, dupa bazinul olimpic de la Dinamo. Condițiile de aici sunt excelente, dar necesită îmbunătățiri în sensul că aceste competiții de nivel internațional au nevoie de un bazin de încălzire, care să se afle în aceeași locație cu bazinul de concurs. Doar autoritățile locale știu cel mai bine dacă se poate face o altă investiție alături de aceasta.
GALERIE FOTO de la deschiderea Campionatului Național de Inot pentru cadeți
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
„Atmosfera sfârșitului unei domnii”: Gheorghe Piperea asupra moțiunii de cenzură împotriva lui von der Leyen
Furtună devastatoare în Sinaia: Vântul a smuls acoperișuri, a doborât copaci și a blocat traficul
Partidul AUR a fost amendat cu 25.000 de euro pentru nerespectarea datelor cu caracter personal
Un ciclon mediteranean ar putea lovi România și Bulgaria dupa data de 9 iulie
Sinteza zilei. Cele mai importante evenimente naționale și internaționale, 3 iulie 2025
Feribot scufundat în Bali, Indonezia. La bord se aflau 65 de persoane, 6 oameni au murit
SPIRITUALITATE
Povestea incredibilă e medicului Ioan Boilă. Cum a reușit să trateze gratuit mii de oameni încă din anii 90
Sfaturi de viață de la Dr. Ioan Boilă: „Omul nu e doar un trup bolnav, ci un suflet care suferă”
Cum poți purifica energiile din locuința ta pas cu pas?
Proverbe japoneze. Fără oameni simpli, nu există oameni mari
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Cum influențează stresul sănătatea mintală și fizică?
De ce scade producția de colagen odată cu înaintarea în vârstă și cum poți contracara acest proces
Cum te poate ajuta masajul feței și al gâtului în prevenirea bolilor neurodegenerative precum Alzheimer
Tratamente complementare și remedii naturale în sprijinul celor care luptă cu cancerul
Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri
”O spun clar și ferm: toleranță zero pentru fraudarea concediilor medicale!”
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
“Fermierii au dreptul să fie parteneri egali, nu să fie simpli executanți ai unor directive europene!”
Sadova Veche devine gazda unei experiențe gastronomice autentice, cu un producător susținut de „Produs în Banat”
Tentativă de fraudă online în numele Societății de Transport Public Timișoara