16/06/2021

Sex intre preoti si santajuri de miliarde de lei pe banii ingenuncheatilor

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române confirmă că Episcopul Huşilor, Corneliu Bârlădeanu, este bărbatul care apare în filmuleţul publicat în presa tabloidă întreţinând relaţii sexuale cu un alt bărbat.

Sex intre preoti

„Confirm că persoana din imagine este Episcopul de Huşi”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvant al Patriarhiei Române, la un post TV.

Potrivit acestuia, „situatia fără precedent, pentru că BOR nu s-a mai confruntat cu o asemenea situaţie, la un asemenea nivel, sminteşte pe unii care pot să fie tentaţi să asocieze imaginea lui cu imaginea sinodului”.

Bănescu si-a exprimat speranţa ca acest caz să fie singurul de care a aflat şi de care va afla vreodată, precizând că „episcopul cred ca va fi sfătuit să se retragă. Nu poate să rămână într-o astfel de poziţie, în urma unui astfel de scandal”.

Presa tabloida a publicat joi, 14 iulie, un filmuleţ, cu imaginea blurată, în care doi bărbaţi apăreau întreţinând relaţii intime, afirmându-se că unul dintre ei este episcopul Huşilor. Trei preoţi din judeţul Vaslui au fost trimişi în judecată de procurorii DNA, fiind acuzaţi că l-au şantajat pe episcopul Huşilor cu un film în care acesta apare în ipostaze compromiţătoare alături de un bărbat.

Preoti homosexuali sustin familia traditionala

Episcopul Corneliu, înaltul prelat de la Huşi aflat în centrul unui scandal sexual fără precedent în Biserica Ortodoxă Română, conduce Episcopia Huşilor din anul 2009. Preasfinţitul Corneliu a fost implicat în ultimii ani în mai multe scandaluri, fiind acuzat de mai mulţi preoţi că ar fi impus biruri împovărătoare. Preoţii care au vorbit despre asta au fost caterisiţi.

După moartea Episcopului Ioachim, pe 18 iunie 2009, ierarhii Sfântului Sinod l-au ales pe Corneliu Bârlădeanul ca Episcop al Huşilor. Slujba de întronizare a PS Părinte Corneliu, Episcopul Huşilor, a fost oficiată de către IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, în data de 29 iunie 2009, de hramul Catedralei Episcopale „Sf. Apostoli Petru şi Pavel”, în prezenţa unui sobor impresionant de ierarhi, preoţi şi credincioşi.

De-a lungul anilor, a fost delegat de Patriarhia Română să participe la numeroase simpozioane, conferinţe şi congrese internaţionale şi a publicat studii şi articole teologice în publicaţiile bisericeşti din România şi Germania.

Pregătirea superioară, dar şi tinereţea erau considerate atuurile Episcopului Corneliu, însă în rândul preoţilor din Vaslui aceasta au fost umbrite de acuzaţii de comportament dictatorial, potrivit Adevarul.ro. Nu de puţine ori, înaltul prelat a fost acuzat că i-ar fi tratat cu superioritate şi i-ar fi umilit pe preoţii care nu i se supuneau.

Preoţii care au îndrăznit să îl înfrunte pe Episcopul Huşilor şau sfârşit prin a fi caterisiţi abuziv, unii dintre ei fiind alungaţi din bisericile la care slujeau cu jandarmii.

Fostul preot Lucian Botez afirmă că în rândul preoţilor din Vaslui se ştia de mai mulţi ani de existenţa filmuleţelor compromiţătoare în care ar apărea episcopul Corneliu, însă nimeni nu a avut curajul să le facă publice. Fostul preot mărturiseşte că imaginea Bisericii va avea mult de suferit dacă nu se va interveni în acest caz.

Preoti ortodocsi care detesta femeia

 „Patriarhul Daniel se poate implica în Mitropolia Moldovei, însã nu o va face, îl va lăsa pe Mitropolit să facă ordine. Trebuie să se ia măsuri, altfel imaginea Bisericii va avea de suferit. Acest episcop spunea, la sedinţele noastre, că femeile din judeţul Vaslui sunt «curve» şi se prostituează în Italia sau Spania, vorbea foarte urât de femei, era un misogin. A avut şi are un comportament deviant, iar în jurul său sunt consilieri foarte slabi, fără şcoală. Corneliu Onilă a alcătuit un sistem mafiot, o adevăratã dictatură în Episcopia Huşilor. Pentru ceea ce a fãcut, pentru modul în care a stricat imaginea Bisericii, va avea de dat socotealã. Sfatul meu este sã plece din fruntea Episcopiei, să lase alţi oameni, care vor binele judeţului, în fruntea Eparhiei Huşilor. Să-şi asume orientarea sa sexuală, este o rusine pentru credincioşii din toată România”, a declarat fostul preot Lucian Botez.
surse: realitatea.net, cancan.ro
Distribuie acest articol Oficial Media
Share