Published On: vin, aug. 10th, 2018

PROTEST DIASPORA. Peste 60.000 de români cer demisia Guvernului

PROTEST DIASPORA

ACTUALIZARE 22:50. Numărul persoanelor rănite crește alarmant: sunt 247 de oameni răniți în confruntări.

Ora 22.02- Strada striga: În democrație hoții stau la pușcărie!!

ACTUALIZARE 21:50. Noi incidente la mitingul diasporei. Peste tot sunt gaze lacrimogene, toată piața e plină de gaz lacrimogen, jandarmii au intrat în oameni.

ACTUALIZARE 21:50- LIVE VIDEO

ACTUALIZARE 21:47 – LIVE VIDEO

ACTUALIZARE 21:36. Circa 140 de oameni au fost răniți în confruntările din Piața Victoriei.

ACTUALIZARE 21:30: Peste 110.ooo de români se află în acest moment în Piața Victoriei!!

ACTUALIZARE 21:10. Circulația la metrou la stația Piața Victoriei a fost reluată.

ACTUALIZARE 21:00. Aproximativ 60.000 de oameni protestează la această oră în fața Guvernului, cerându-i demisia.

Cluj-Napoca – 10.000

Iași – 7.000

Sibiu – 5.000

Brașov – 4.000

Timișoara – 2.500

Baia Mare – 1.500

Constanța – 1.200

Oradea – 800

Craiova – 200

ACTUALIZARE 20:14. Metrourile nu mai opresc în Piaţa Victoriei.

Metrorex informează că, la nivelul Direcţiei Generale de Management Operaţional din cadrul Ministerului Afacerilor Interne pentru asigurarea ordinii publice, din care fac parte toate instituţiile cu atributii în asigurarea ordinii publice, s-a decis ca, astăzi, 10 august a.c., începând cu ora 20.00., staţia Piaţa Victoriei să fie închisă.

Închiderea staţiei presupune interzicerea accesului călătorilor în subteran şi trecerea trenurilor prin această staţie fără oprire. Staţia se va redeschide la solicitarea instituţiilor abilitate. Măsura a fost luată pentru asigurarea siguranţei călătorilor, în contextul în care un flux mare de persoane tranzitează zona Piaţa Victoriei”, a comunicat Metrorex.

ACTUALIZARE 19:30. Zeci de oameni protestează la Guvern, în Piața Victoriei. Aici sunt mobilizați și peste 1.000 de jandarmi.

Sunt proteste și în țară: aproximativ 5.000 de oameni protestează la Cluj-Napoca și la Sibiu. La Brașov și Iași sunt aproximativ o mie de oameni, iar protestele de ordinul sutelor sunt și în Galați, Timișoara, Craiova, Constanța ori Oradea.

ACTUALIZARE 18:40. Cel puțin 15.000 de oameni protestează la această oră în fața Guvernului, potrivit unor estimări. Oamenii au ieșit să protesteze și în marile orașe ale țării.

În mulțime sunt foarte multe persoane cu steagurile Uniunii Europene, ale Canadei, Marii Britanii, Danemarcei, Italiei sau Spaniei. Foarte mulți oameni au tricouri sau insigne cu #FărăPenali.

Oamenii au pancarte cu mesaje precum “PSD, ciuma roşie”, “Din Timiş, alături de diaspora”, “Jos corupţia”, “Vă vedem”, “Dorohoiu nu vă vrea”, “Fără penali în funcţii publice”, suflă în vuvuzele şi scandează “Demisia” şi “Penalii”.

Mii de români din ţară şi din străinătate s-au mobilizat pentru a participa la mitingul de astăzi din Piaţa Victoriei din Capitală. Ei cer demisia Executivului, nemulţumiţi de modul de guvernare al social-democraţilor şi de decizile luate de aceştia privind legile justiţiei şi Codurile penale, de demiterea procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi, de gafele premierului Viorica Dăncilă şi de faptul că liderul PSD Liviu Dragnea se află la conducerea Camerei Deputaţilor în pofida faptului că a fost condamnat la închisoare.

digi24.ro

foto credit: Dana Staicu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Pentru un corp sanatos

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pin It