Război total în PSD Dâmbovița: Corneliu Ștefan vs. Rovana Plumb

Deputatul Corneliu Ștefan și-a depus în această seara, în cadrul unei conferințe de presă, candidatura pentru funcția de președinte al PSD Dâmbovița. Conferința Extraordinară Județeană de alegeri va avea loc pe 19 ianuarie 2020 și vor participa 204 de delegați, alături de președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu și Paul Stănescu, secretar general interimar. Se va alege preşedintele, preşedintele executiv, secretarul executiv, precum şi vicepreşedinţii, care vor fi în număr de 17.

La doar două zile după ce Rovana Plumb, președintele interimar al PSD Dâmbovița, și-a anunțaț candidatura pentru funcția de președinte, deputatul Corneliu Ștefan alături de susținătorii din cadrul partidului, a decis să scoată cărțile pe masă și să mai ”salveze” ce se mai poate din organizația social democrată.

Senatorul Titus Corlățean i-a cerut Rovanei Plumb să-și retragă candidatura având în vedere rezultatele foarte slabe pe care le-a obținut, dar și a modului defectuos de conducere. Corneliu Ștefan a mai spus ca timp de un an și jumătate, PSD Dâmbovița a fost condus ”sub forma unui grup de interese” iar județul a fost dezbinat.

În condițiile date, și dacă echipa formată în jurul lui Cornel Ștefan va câștiga alegerile pentru conducerea PSD Dâmbovița, liderii social democrați au spus că nu exclud alianțele cu Pro România, partidul lui Victor Ponta, dar și posibilitatea ca fostul lider al Organizației, Adrian Țuțuianu să se întoarcă la foștii colegi.

Declarații din conferința de presă

Corneliu Ștefan, deputat:

”După o largă consultare cu membrii de partid ai Organizației PSD Dâmbovița, cu colegii primari, parlamentarii, cu conducerea centrală a Organizației PSD Dâmbovița, am decis să-mi depun candidatura pentru funcția de președinte al Organizație PSD Dâmbovița.

Îi am alături pe o parte din colegii care intră în această competiție internă pentru a restabili Organizația PSD Dâmbovița. Și aici mă refer la senatorul Titus Corlățean, vicepreședinte al Senatului României, primarul municipiului, Daniel Cristian Stan și secretar executiv al partidului, deputat Marian Țachianu, președintele Organizației de seniori, Sache Neculaescu, primarul municipiului Moreni, Dinu Constantin, viceprimarul orașului Fieni și viceprimarul orașului Pucioasa (cu mențiunea că și primarii susțin această echipă) și un număr foarte mare de primari, consilieri locali, viceprimari, oameni care s-au alăturat acestei echipe pentru a câștiga pe 19 ianuarie 2020 conducerea PSD Dâmbovița.

Vom candida într-o echipă, și nu cu un singur om, o echipă unită.

Candidez la această funcție de președinte, pentru a salva această organizație, pentru membrii de partid care își doresc ca în 2020 să câștige alegerile locale și parlamentare.

Proiectul nostru politic are în vedere scoaterea din izolare a acestei Organizații, recâștigarea încrederii membrilor noștri de partid, și să readucem unitatea, spiritul de echipă, și încrederea în victorie. În ultimul an și jumătate unitatea a dispărut. Astăzi este un moment foarte important pentru PSD Dâmbovița și pentru dâmbovițeni să aducem în fața opiniei publice o echipă serioasă, puternică, care să câștige alegerile locale și parlamentare, așa cum au fost învățați cetățenii, Organizația PSD Dâmbovița trebuie să fie pe primul loc.”

Daniel Cristian Stan, primar și secretar executiv PSD Dâmbovița:

”Mă  alătur cu toată inima acestei echipe, pentru că eu consider că este un moment decisiv pentru această Organizație. Urmează alegeri esențiale. Cred că PSD Dâmbovița are nevoie de o echipă puternică și mai ales are nevoie de solidaritate, asta ne-a lipsit cel mai mult în această perioadă. În loc să ne concentrăm pe lupta politică cu adversarii, a trebuit să ne concentrăm pe luptele interne. Lucru care nu s-a întâmplat niciodată la această Organizație. Ceea ce facem acum este un act de normalitate pentru un partid în care există o competiție internă reală, clară, serioasă, și am convingerea că la Conferința de alegeri vom avea câștig de cauză. Nu cred că locul PSD este cel ocupat la ultimele alegeri și mă refer raportat la calitatea oamenilor, la soluțiile pe care le putem oferi cetățenilor.”

Titus Corlățean, senator:

”Este un moment important care se întâmplă într-un moment dificil din punct de vedere politic pentru PSD, atât la nivel național după pierderea alegerilor și a guvernării, dar și la nivel județean. În Dâmbovița s-a obținut un scor rușinos la alegerile europarlamentare, în condițiile în care doamna Plumb era oferta la nivel național a PSD, pentru poziția de comisar european. Managementul său a fost unul defectuos, foarte slab, plus tensiunile și fracțiunile generate de acesta, interferențele legate de familie în viața politică, toate astea au dus la un scor foarte jos.

E o chestiune de normalitate să oferim o alternativă la actuala conducere. Vă asigur că nu am stat deoparte ci am muncit și am obținut rezultate. Faptul că nu avem tracțiune la nivel de vârf, iar oamenii percep negativ ce se întâmpla, trebuie corectat. Avem o echipă de primari extrem de valoroși, oameni care au făcut lucruri importante în comunitățile lor. Este nevoie de o resetare foarte profundă. Este nevoie de o echipă de oameni serioși care să fie competitivi politic, să aducă voturi, din punct de vedere al organizarii, al administrației. PSD Dâmbovița va câștiga și alegerile locale și cele parlamentare.

Am decis să candidez pentru funcția de președinte executiv al PSD Dâmbovița. Îl susțin pe Cornel Ștefan pentru funcția de președinte, este deputat, are o experineță anterioară la nivelul Consiliului Județean, este tânăr, este loc de creștere, are potențialul de a se lupta și poate să câștige conducerea organizației, cu sprijinul echipei. Îl susțin pe Cristian Stan de a continua un mandat ”neîngrădit” de această dată, -de cei care conduc acum-, la funcția de secretar executiv și pentru bătălia pentru Primăria Târgoviște. Vom lupta cu toții pentru a câștiga mandatele de primari și conducerea Consiliului Județean cu majoritate.

Organizarea alegerilor la PSD Dâmbovița a fost solicitată și decisă de conducerea centrală a PSD de la Kiseleff, având în vedere situația proastă și fractura politică care s-a întâmplat până în prezent. Au fost amânări repetate și rușinoase de a se intra în competiția electorală.

Ar fi firesc ca doamna Rovana Plumb, având în vedere cât rău a făcut acestei Organizații, să-și retragă candidatura și să nu participe la alegerile de duminica viitoare. Ar fi un gest de normalitate și de onorabilitate politică. Nu și-a onorat poziția prin ceea ce a făcut, domnia sa, fiul domniei sale, și toți cei care au contribuit la dezastrul din PSD Dâmbovița. Apele se vor separa, e nevoie de oxigen, de o nouă echipă și decizia de a câștiga alegerile.

Mai ales că acest efort de la PSD Dâmbovița e privit cu mare atenție de conducerea de la nivel național. Dorința PNL de a merge în alegeri anticipate și de a declanșa o criză politică în România este de condamnat, iar în aceste condiții noi nu avem timp de pierdut.”

Urmăriți conferința integrală de la sediul PSD Dâmbovița:

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share