Remedii din natura pentru intinerirea organismului
Laptisorul de matca: printre cele mai spectaculoase efecte ale laptisorului de matca se numara acela al regenerarii organismului. Cercetarile au demonstrat ca intinereste, creste vigoarea si mentine sanatatea generala. Poate fi consumat de catre orice persoana nealergica, indiferent de varsta si sex. Este un preparat ideal pentru adeptii alimentatiei naturiste. Cand va simtiti epuizat, in pragul unei depresii sau dupa o boala indelungata, se recomanda o cura cu laptisor de matca, unul dintre cele mai puternice energizante naturale. Mai ales persoanele care muncesc intens zece ore pe zi sau au de sustinut examene importante vor simti imediat iimbunatatirea memoriei, a capacitatii de concentrare si cresterea puterii de munca.
Spirulina: in Spirulina putem descoperi trei milioane si jumatate de ani din existenta planetei noastre codificati in acizii sai nucleici. Spirulina, intocmai ca in preistorie, furnizeaza suportul nutritiv de supravietuire. De aceea, este un remediu extraordinar pentru detoxifiere si regenerare a organismului. intinereste si tonifica, previne si vindeca boli dintre cele mai grave. Spirulina este un medicament minunat pe care ni l-au daruit oceanele.
Orzul verde: este o sursa buna de vitamina A, vitamina C, vitamina E si vitamine din grupa B. Aceasta planta poate furniza mai multa vitamina C decat sucul de portocale. In plus, contine mai mult beta-caroten decat morcovii, iar acesta este mai usor de asimilat de catre organism.
Antioxidanti: este cea mai bogata sursa de enzima superoxid dismutaza (SOD). Aceasta enzima reprezinta unul dintre cei mai importanti antioxidanati pentru sanatatea celulelor.
Proteine si aminoacizi
Pentru cei care doresc sa mentina un nivel sanatos al proteinelor fara a consuma multa carne, este bine de stiut ca 40% din masa orzului verde este reprezentata de proteine. De asemenea, aminoacizii continuti sunt foarte necesari organismului uman.
Bogat in minerale
Orzul verde nu numai ca este bogat in proteine, dar contine si mult calciu – aproape de 10 ori mai mult decat laptele. Calciul nu este singurul mineral prezent in orzul verde. Acesta este o veritabila mina de minerale, continand potasiu, magneziu, zinc si o cantitate destul de ridicata de fier.
Rodia: sucul de rodie distinge doar caracteristicile pozitive pentru întinerirea organismului. El îmbunătățește starea pielii, a parului, unghiilor si articulatiilor, creste hemoglobina, restabilește funcționarea rinichilor, tratează gastrita. Sucul de rodie cât mai plin de antioxidanti, vitamine, acizi organici, substanțe minerale și enzime. Odată cu utilizarea regulată a acestei băuturi de tineret se poate regla greutatea, astfel ca sucul de rodie imbunatateste digestia.

Macesele: bogatia de substante bioactive antioxidante, actiunea de potentare antivirala a interferonului face ceaiul de maces deosebit de eficace pentru stimularea imunitatii; asigura buna functionare a aparatului digestiv, a sistemului cardiovascular; protejeaza circulatia coronariana si circulatia periferica; previne procesele de imbatrânire precoce etc. Are rol de tonifiere, fiind un excelent energizant si vitaminizant, care poseda proprietati de revigorare si remineralizare.
Continutul bogat in substante bioactive imprima si alte insusiri: diuretic-depurative, usor laxative, hepatoprotectoare (fiind util in afectiuni hepatice si renale), eficace in obezitate prin inhibarea procesului de depunere a tesutului adipos, de eliminare a unor substante nocive pentru organism. De asemenea, este benefic in perioadele de suprasolicitare fizica si efort intelectual, anxietate, nevroza, in convalescenta dupa boli infectioase, raceli, febra; in diferite forme de avitaminoza; pentru stimularea poftei de mancare si cresterea rezistentei organismului.
Aronia: in ultimii ani, nutritionistii si oamenii interesati de un stil de viata sanatos, au descoperit beneficiile uimitoare ale acestui fruct, fiind utilizata cu mai multe scopuri.
Titlul de super aliment castigat de Aronia melanocarpa se datoreaza proprietatilor foarte puternice de antioxidanti. Mai exact, conform unui studiu realizat in 2012, fructele de aronia au cea mai mare capacitate de antioxidanti din toate fructele de padure sau ale altor arbusti.
Aronia contine cel mai mare nivel de antociani (pigmentul care le da si culoarea neagra-purpurie) si de proantocianidine (super antioxidantul din planta), comparativ cu alte alimente deja cunoscute si cercetatorii spun ca un consum regulat de aronia poate avea beneficii vizibile asupra sanatatii.
Intr-un limbaj simplificat, antioxidantii sunt un compus chimic din Vitamina C si E si alte substante gasite in alimente care protejeaza celulele din corp de la efectele nocive ale oxidarii.
Antioxidantii protejeaza mai multe boli degenerative, precum cancer sau boli de inima si ajuta la incetinirea imbatranirii in general. Mai mult, iti salveaza pielea de la efectele daunatoare ale poluantilor, fumului de tutun, radiatiilor ultraviolete ale soarelui si ale altor factori care pot produce radicali liberi in corpul tau. Pe scurt, formeaza un scut puternic de care ai nevoie.
Adrian Udrea- fitoterapeut, nutritionist- Timisoara
plantevindecatoare@gmail.com
http://terapienaturala.blogspot.ro
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
„Atmosfera sfârșitului unei domnii”: Gheorghe Piperea asupra moțiunii de cenzură împotriva lui von der Leyen
Furtună devastatoare în Sinaia: Vântul a smuls acoperișuri, a doborât copaci și a blocat traficul
Partidul AUR a fost amendat cu 25.000 de euro pentru nerespectarea datelor cu caracter personal
Un ciclon mediteranean ar putea lovi România și Bulgaria dupa data de 9 iulie
Sinteza zilei. Cele mai importante evenimente naționale și internaționale, 3 iulie 2025
Feribot scufundat în Bali, Indonezia. La bord se aflau 65 de persoane, 6 oameni au murit
SPIRITUALITATE
Povestea incredibilă e medicului Ioan Boilă. Cum a reușit să trateze gratuit mii de oameni încă din anii 90
Sfaturi de viață de la Dr. Ioan Boilă: „Omul nu e doar un trup bolnav, ci un suflet care suferă”
Cum poți purifica energiile din locuința ta pas cu pas?
Proverbe japoneze. Fără oameni simpli, nu există oameni mari
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Cum influențează stresul sănătatea mintală și fizică?
De ce scade producția de colagen odată cu înaintarea în vârstă și cum poți contracara acest proces
Cum te poate ajuta masajul feței și al gâtului în prevenirea bolilor neurodegenerative precum Alzheimer
Tratamente complementare și remedii naturale în sprijinul celor care luptă cu cancerul
Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri
”O spun clar și ferm: toleranță zero pentru fraudarea concediilor medicale!”
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
“Fermierii au dreptul să fie parteneri egali, nu să fie simpli executanți ai unor directive europene!”
Sadova Veche devine gazda unei experiențe gastronomice autentice, cu un producător susținut de „Produs în Banat”
Tentativă de fraudă online în numele Societății de Transport Public Timișoara