Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

La DAC FEST reconstituim bătalia de la ADAMCLISI

Trupe de reconstituire istorică, atât din ţară, cât şi din străinătate vin în județul Hunedoara între 3 și 5 septembrie. Platoul de la Măgura Uroiului găzduiește ediția cu numărul 11 a Festivalului DacFest – „Sub Semnul Lupului”.
Consiliul Judeţean Hunedoara, Direcţia Generală de Administrare Monumente şi Promovare Turistică a Judetului Hunedoara şi Oraşul Simeria, în parteneriat cu Asociaţia « Terra Dacica Aeterna » anunță pentru ediția din acest an manifestări atractive, paradă a costumelor antice, ritualuri dacice şi romane, lupte de gladiatori, ateliere antice. Momentul culminant va fi, cu siguranță, reconstituirea bătăliei de la Adamclisi( Moesia) dintre daci şi romani.
Adamclisi a fost scena de desfăşurare a încrâncenatei bătălii dintre geto-daci şi aliaţii lor conduşi de Decebal şi legiunile romane în frunte chiar cu Împăratul Traian. În urma înfrângerii din această bătălie, dar şi drept consecinţă a victoriei romane în cele două războaie daco-romane (101-102 d. Hr. şi 105-106 d. Hr.), teritoriul dac este transformat în provincie romana – Dacia Felix, pământ generos renumit pentru cerealele şi viile nobile. La Adamclisi a fost o încleştare impresionantă de forţe: 15.000 de daci, sarmaţi şi iazigi au luptat împotriva unui număr necunoscut de militari romani.
Bătălia de la Adamclisi a reprezentat ultima încercare a lui Decebal de a evita atacarea Munţilor Orăştiei şi a Salbei de cetăţi de lângă Sarmizegetusa Regia.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share