Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Comisia Europeană a alocat 149 milioane de euro pentru România

Având în vedere că 85% din apelurile de proiecte competitive din PNRR, inclusiv schemele de ajutor de stat, au stabilite termene de lansare în 2022, reuniunea de astăzi a Comitetului Interministerial de Coordonare a (PNRR), la care au participat din partea MIPE ministrul Marcel Boloș și secretarul de stat Carmen Moraru, a analizat demersurile realizate de ministerele implicate pentru respectarea termenelor propuse. De asemenea, discuțiile de astăzi au vizat stadiul de îndeplinire a celor 24 ținte și jaloane cu termen de finalizare septembrie 2022. În acest moment, la nivelul Guvernului sunt pregătite soluțiile pentru asigurarea cofinanțărilor necesare implementării investițiilor asumate prin PNRR.
Tot astăzi,  Comisia Europeană a anunțat aprobarea schemei de ajutor de stat pentru România în valoare de 149 de milioane euro dedicată sprijinirii producției de hidrogen din surse regenerabile.
Schema este deschisă întreprinderilor care își desfășoară activitatea în domeniul producției de hidrogen sau de energie electrică, unităților administrativ-teritoriale sau institutelor naționale de cercetare și dezvoltare din domeniul energiei, inclusiv asociațiilor sau parteneriatelor formate de acestea, iar sprijinul va fi acordat sub formă de granturi directe. 52% din finanțările Planului Național de Redresare și Reziliență al României sunt dedicate tranziției verzi, în cadrul căreia componenta de energie se adresează principalelor provocări ale sectorului energetic din România, printre care și producția de energie electrică din surse regenerabile. Comitetul Interministerial de Coordonare a Planului National de Redresare şi Reziliență este un organism interinstituțional coordonat de prim-ministru, în calitate de președinte, și de ministrul investițiilor și proiectelor europene, în calitate de vicepreședinte, având în componență ministrul finanțelor și miniștrii/conducătorii instituțiilor cu rol de coordonator de reformă și investiții din PNRR.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share