Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Reprezentanta Parcului Național Retezat la conferința EUROPARC

La Conferința EUROPARC de anul acesta,  delegația României s-a bucurat mult de faptul că o tânără pasionată din țara noastră, Lucia Ursu de la Parcul NAȚIONAL RETEZAT  a urcat pe scena conferinței,  pentru a primi o bursă – Alfred Toepfler Natural Heritage Scholarship.

EUROPARC crede cu tărie că tinerii profesioniști au un rol vital de jucat în îngrijirea patrimoniului natural al Europei.

Ca orice altceva, viitorul ariilor protejate se bazează pe generația tânără care își asumă un rol activ și informat

În fiecare an, Federația EUROPARC, cu sprijinul Alfred Toepfer Stiftung F.V.S., acordă trei burse Alfred Toepfer pentru patrimoniul natural tinerilor conservatori promițători, care se angajează să lucreze în beneficiul ariilor protejate. Scopul burselor este de a spori cooperarea internațională și de a promova calitatea, inovația și dimensiunea europeană a managementului ariilor protejate și de a oferi oportunitatea acelor tineri profesioniști, care au ales să-și dezvolte o carieră în ariile protejate, să-și îmbunătățească abilitățile și să învețe de la alți profesioniști. Fiecare bursă valorează 3.000 EUR și le permite solicitanților de succes,  să efectueze o vizită de studiu pe o anumită temă, în ariile protejate din țările europene.

”Mi-am început călătoria ca Junior Ranger acum 20 de ani în Retezat, iar în acest an am organizat primele mele două tabere Junior Ranger și am participat la Tabăra internațională Europarc – de Junior Rangeri. Am fost premiată la EUROPARC CONFERENCE  cu una dintre cele trei burse Alfred Toepfer Natural Heritage. În timpul conferinței, am avut oportunitatea să cunosc oameni din întreaga Europă, oameni ce împărtășesc aceeași pasiune pentru conservarea mediului și natură. Am plecat cu multă energie pozitivă de la Conferința Europarc 2023, unde am întâlnit oameni și povești care m-au inspirat, și la rândul meu,  sper să pot deveni și eu o sursă de inspirație pentru alții,  prin munca mea în conservarea naturii și educație.
Doresc să mulțumesc organizatorilor pentru această minunată experiență,  cât și tuturor celor care au contribuit și contribuie în continuare la formarea mea. Sper ca pe viitor să pot participa și să mă pot implica în acțiunile de profesionalizare organizate de  Propark – Fundația pentru Arii Protejate. Avem nevoie de o rețea pentru noi, oamenii din ariile protejate din România și cred că prin acțiunile lor cei de la Propark,  ne pot aduce laolaltă,  pentru schimb de informații și experiență” a transmis Lucia Ursu.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share