Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Prin NATO, SUA au sprijinul a 31 de aliați și o vastă rețea de parteneri

Aflat într-o vizită în USA secretarul general Jens Stoltenberg a ținut un discurs la Heritage Foundation din Washington D.C.

El a subliniat că, într-o lume cu amenințări în creștere la securitate, Aliații NATO trebuie să asigure descurajare puternică, să se pregătească pentru concurența durabilă cu China și să investească mai mult în apărare.

Stoltenberg a subliniat că NATO a implementat „cea mai robustă apărare colectivă de după Războiul Rece”, cu mai multe forțe la o pregătire mai mare și mai multe capacități de a proteja cetățenii și teritoriul aliat, „nu pentru a începe războaie, ci pentru a le preveni”. Cu privire la sprijinul acordat Ucrainei, secretarul general a subliniat că Aliații „trebuie să rămână decisivi și puternici”. „Ucraina trebuie să prevaleze și poate, dar are nevoie de ajutorul nostru continuu.” Secretarul general a avertizat că „dacă nu putem opri ciclul de agresiune al Rusiei în Europa, alții vor învăța lecția că folosirea forței împotriva intereselor Americii funcționează”.

Despre China, secretarul general a subliniat importanța eliminării „dependențelor dăunătoare de materiile prime și produse esențiale ale Chinei”. Făcând paralela cu dependența europeană de petrol și gaze rusești, dl Stoltenberg a adăugat că „dependențele ne fac vulnerabili”. Secretarul general a reiterat „prin NATO, SUA au sprijinul a 31 de aliați și o vastă rețea de parteneri”. Alianța lucrează mai strâns cu partenerii , pentru a face forțele naționale mai interoperabile și pentru a crește cooperarea în probleme de interes comun, inclusiv China.

În cele din urmă, dl Stoltenberg a subliniat importanța investițiilor sporite în apărare pentru a menține Alianța puternică. Secretarul general a salutat creșterea cheltuielilor din partea tuturor Aliaților, „adăugând încă 450 de miliarde de dolari”. Aliații au convenit recent să cumpere arme în valoare de 120 de miliarde de dolari de la companiile de apărare din SUA. „Ce cumpără aliații menține afacerile americane puternice.

Deci, NATO este o afacere bună pentru Statele Unite”, a spus dl Stoltenberg. Așteptând cu nerăbdare iulie, secretarul general a subliniat ”că Summit-ul de la Washington va fi o oportunitate de a trimite un mesaj puternic de unitate și rezoluție în acest secol provocator”.

NATO Secretary General Jens Stoltenberg meets with US congressional members

Secretarul general a călătorit și la Troy, Alabama,unde a vizitat instalația de control al rachetelor și incendiilor de la Lockheed Martin.

NATO Secretary General Jens Stoltenberg visiting the Lockheed Martin facility in Troy, Alabama

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, s-a întâlnit la Washington D.C. cu președintele Camerei Reprezentanților SUA, Mike Johnson, și cu alți membri ai conducerii Congresului.

NATO Secretary General Jens Stoltenberg meets with the Speaker of the US House of Representatives, Mike Johnson

El își va încheia călătoria vizitând sediul Comandamentului pentru Operații Speciale din SUA din Tampa, Florida.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share