Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Drăgan Muntean va trăi întotdeauna în inimile noastre!

Zeci de tineri interpreți de folclor din toată țara s-au întrecut  la cea de-a XI-a ediție a Festivalului – Concurs Național de Interpretare Vocală a Cântecului Popular Românesc „Drăgan Muntean”, organizat la Deva  Pe parcursul celor două zile de concurs, pe scenă au urcat, în recital, și renumiți interpreți de folclor.

Juriul a deliberat și a anunțat câștigătorii care au avut și o gală de neuitat, unde au fost premiați de oficialități județene și de artiștii consacrați

Iată câștigătorii:

Oprea Valentina Vasia – Olt – Trofeul ,,Drăgan Muntean”

Lință Vlad Mihai – Hunedoara – Premiul I

Cupșe Denis Daniel – Maramureș – Premiul II

Popa Petronela – Suceava – Premiul III

Bogdan Andreea Gabriela – Cluj – PREMIU SPECIAL

Tirdea Ștefan Bogdan – Neamț – PREMIU SPECIAL

Popescu Simina Maria – Gorj – PREMIU SPECIAL

Aiacoboaie Sabrina Maria – Botoșani – PREMIU SPECIAL din partea ,,Asociației Pădurenilor”

Anuțoiu Ana Teodora – Hunedoara – PREMIU SPECIAL din partea ,,Asociației Pădurenilor

Acompaniamentul concurenţilor şi al interpreţilor invitaţi a fost asigurat de orchestra Ansamblului Folcloric Profesionist „Drăgan Muntean” al Centrul de Cultură și Artă al Județului Hunedoara, condusă de dirijor profesor Gheorghe Cîlţea. Evenimentul a fost prezentat de Felicia Stoian, iar președintele juriului a fost Elise Stan.

”La 22 de ani de la plecarea sa din această lume, continuăm să îi cinstim memoria și să îi prețuim moștenirea pe care ne-a lăsat-o. Drăgan Muntean a fost o voce autentică a Ardealului, un artist care a adus bucurie și mândrie în inimile noastre prin cântecele sale pline de emoție. În semn de omagiu, la Deva, are loc unul dintre cele mai valoroase festivaluri din țară!   Pe scena Teatrului de Artă din Deva a avut loc Gala Laureaților a Festivalului – Concurs Național de Interpretare Vocală a Cântecului Popular Românesc “Drăgan Muntean”, eveniment ajuns la a XI-a ediție. M-am bucurat să constat că tradiția este păstrată de tineri talentați care, prin cântec, ne amintesc cine suntem și cât de frumos și bogat este folclorul românesc. Îl felicit pe hunedoreanul nostru, Vlad Lință, care a obținut premiul I, așa cum transmit felicitări tuturor participanților.

De asemenea, mulțumesc și felicit conducerea Centrului de Cultură și Artă al Județului Hunedoara, pe Ciprian Roman, orchestra și ansamblul profesionist „Drăgan Muntean”, pentru organizarea impecabilă. Mulțumesc publicului extraordinar!” a transmis președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor.

Mâine 21 aprilie 2024, de la ora 12:00, la biserica “Sfântul Nicolae” din satul natal și la Casa Memorială Drăgan Muntean, va fi organizată o acțiune de omagiere.

Doinitorul Ardealului a lăsat o moștenire autentică, zeci de cântece fiind cântate și apreciate și astăzi, iar multe dintre acestea vor răsuna din curtea casei memoriale, ca un omagiu adus lui Drăgan Muntean.

Casa Memorială este deschisă publicului chiar în reședința regretatului rapsod din Poienița Voinii și adună o colecție de obiecte, elemente și costume tradiționale pădurenești, pe care vă invităm să le descoperiți.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share