Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

1978. Sau cum am trăit trecutul, ca să înțelegem prezentul

17 februarie, ora 16
Clădirea fostei Facultăți de Hidrotehnică UPT, Aleea Ghirodei 32

Spectacolul „1978”, în regia slovenului Tomi Janežič, vorbește despre România anilor 1970 și este o docu-ficțiune transgenerațională bazată pe poveștile personale ale actorilor și ale regizorului. Este o poveste despre anii comunismului într-un apartament din România, o poveste despre evenimente locale și globale care fac legătura dintre Timișoara și Nova Gorica (Slovenia) – la granița cu Italia – orașe care au fost parte din Imperiul Austro-Ungar.

„1978” face parte dintr-o serie de 12 spectacole numită Destin(y)ation, care va reuni teatre din mai multe țări pentru un proiect creat special pentru Capitala Europeană a Culturii 2025 Nova Goriza, locul natal al lui Janežič. Cele 12 piese miniaturale sunt scrise de Simona Semenič, o renumită dramaturgă din Slovenia, cu care a mai colaborat Janežič în trecut. „1978” va fi invitat la Nova Gorica – GO25!, Capitala Europeană a Culturii în 2025, în colaborare cu Mittelfest – Festivalul internațional din Cividale, Italia.

Teatrul Maghiar a redeschis, pentru acest spectacol-fluviu, un spațiu uitat din Timișoara: o clădire care aparține Politehnicii, aflată la marginea orașului, înspre Ghiroda.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share