14/05/2021

200 de ani de la Revoluția din 1821 , condusă de Tudor Vladimirescu

În fiecare zi de luni, la început de săptămână ziariștii din cadrul Uniunii Ziariștilor Profesioniști Timiș, Filiala Valeriu Braniște, se întâlnesc la sediul filialei, pentru a aniversa câte un scriitor, o personalitate a locului sau un conducător de țară sau de oștire.

Ședința de astăzi a fost dedicată aniversării a 200 ani de la Revoluția din 1821, condusă de Tudor Vladimirescu. La discuții au participat ziariștii Ioan Ionescu, Ioan Medoia, Andrei Gorșcovoz, Silvia Hârceagă și Constantin Muntoiu, moderator fiind vicepreședintele acestei asociații Dumitru Buțoi.

“ Tudor Vladimirescu este omagiat și de către UZPR într-un cadru festiv, și în câteva minute am să prezint eu despre viața lui și activitatea lui atât cea militară cât și cea profesională. Tudor Vladimirescu s-a născut în satul Vladimir din Gorj, a fost un mare patriot și un mare revoluționar, recunoscut prin cutezanța sa și prin faptele sale de vitejie, ținând în fața norodului simple cuvântări presărate cu cuvinte biblice, prin discursurile lui încurajându-i pe țărani. Este precursorul unității noastre naționale, un om viteaz care a luptat pentru libertate și unitate națională. A pus capăt stăpânirii fanariote, imediat după revoluție fiind instituită atât în Moldova cât și în Țara Românească un sultanat , unde sultanul a pus domnitori pământeni. Chiar dacă răscoala a fost înăbișită a dat o lovitură puternică atât domnitorilor câât și otomanilor, ducând țara la progress. Tudor Vladimirescu va rămâne un eminent patriot, un mare revoluționar care și-a sacrifict viața pentru idealul românilor, pentru libertate și unitate națională de izgonire a turcilor din Țara Românească“, a spus ziaristul magistrate Ioan Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share