Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

2021 BUCHAREST SUMMIT: COOPERATION FOR DEVELOPMENT

Asociația Energia Inteligentă, în calitate de partener instituțional,  va organiza  evenimentul ”2021 Bucharest Summit: Cooperation for Development” organizat de Grupul de Presă MediaUno și Institutul Național de Statistică, în perioada 24-28 mai 2021 la Palatul Snagov și online, prin platforma ZOOM. Summitul va putea fi urmărit pe pagina de Facebook și canalul de Youtube al Grupului de Presă MediaUno și al partenerilor evenimentului.

Evenimentul este structurat pe 18 paneluri pe domenii de interes major, la care vor lua cuvântul peste 200 de speakeri din România și din străinătate și va aborda subiecte precum: Cum vrea România să investească cele 30 de miliarde de euro care îi revin în cadrul Planului de Redresare; Ce planuri au celelalte state membre UE din regiune; Care sunt proiectele de infrastructură prioritare pentru Europa de Est; Ce măsuri sunt avute în vedere pentru asigurarea securității energetice a zonei sud-est europene; Ce rol poate juca digitalizarea în recuperarea decalajelor care încă există între Vestul și Estul Europei,etc.

Dumitru Chisăliță, Președintele Asociației va modera panelul dedicat industriei de petrol și gaze, care va avea loc marți, 25 mai 2021- ”Petrolul și gazele naturale în anul 2050– perspectiva de Securitate energetică”.

Printre subiectele abordate în cadrul acestei dezbateri se numără:

  • Securitatea aprovizionării cu gaze a Europei
  • Gazele pe piața liberă a energiei
  • Perspective în politicile în domeniul gazelor naturale pe piața unică a energiei
  • Resursele convenționale și neconvenționale de gaze on și off shore
  • Formele de energie în localități în anul 2050
  • Transportul, distribuția și stocarea gazelor naturale în piața unică de energie
  • Surse importante de finanțare din fonduri europene a proiectelor de gaze
  • Oportunități pe piața petroliera europeana si mondiala
  • Transformarea digitală în industria petrolieră
  • Pactul climatic european și căile de acțiune pentru industria petrolului
  • Transportul țițeiului și al produselor petroliere – planuri de investiții și impactul noilor tehnologii
  • Stațiile de alimentare cu carburanți și stațiile de încărcare electrică – concurente sau complementare?
  • Explorarea și producția petrolieră, tendințe și perspective în actualul context dinamic
  • Sectorul petrolier românesc: provocări și oportunități

Integrarea în Uniunea Europeană a reprezentat, pentru statele din estul Europei, șansa unei dezvoltări accelerate, prin accesul la fonduri europene și la instrumente de cooperare care nu sunt disponibile decât statelor membre UE. Reducerea decalajelor economice față de vestul Europei a fost spectaculoasă, efectul fiind pozitiv nu doar pentru fiecare țară membră în parte, ci și pentru întreaga regiune geografică. Inclusiv statele care sunt în prezent candidate pentru aderarea la UE au beneficiat de efectul aderării la UE a unor țări vecine, exemplul acestora fiind un puternic factor motivant pentru implementarea reformelor și finalizarea negocierilor de aderare. Cooperarea și solidaritatea europeană au fost încă o dată subliniate de reacția statelor membre la pandemia de COVID-19. Pentru a contribui la repararea daunelor economice și sociale cauzate de pandemie, Comisia Europeană, Parlamentul European și liderii UE au convenit asupra unui Plan de Redresare care să asigure ieșirea din criză și să pună bazele Europei viitoare, mai ecologică, mai digitală și mai reziliență. Este vorba de cel mai mare pachet de stimulente din istorie, finanțat din bugetul UE, cu o valoare totală de 1.800 miliarde de euro.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share