Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

2022 este ANUL EUROPEAN AL TINERETULUI

2022 este Anul European al Tineretului. Este, probabil, anul cu cele mai multe oportunități la nivel european. Cel puțin din punct de vedere al finanțărilor alocate. Este, în același timp și anul în care tinerii au nevoie să le cunoască și să le înțeleagă mai bine. Cu atât mai mult,cu cât ne confruntăm cu efectul cumulat a două crize: pe de o parte pandemia care încă nu s-a încheiat și va avea repercusiuni pe termen lung, dar și, pe de alta, cea a crizei umanitare care se prevede în Ucraina. 2022 este anul în care, mai mult decat oricand, despre tineri și sectorul de tineret ar trebui să se vorbească la timpul prezent,  pentru ca potențialul lor să fie fructificat la adevărata sa valoare. ÎN DATA DE 13MAI  reprezentanți ai organizațiilor de și pentru tineret și tineri  se vor afla față în față  cu membri ai Parlamentului European și ai autorităților din România. Organizatori evenimentului sunt  Biroul Parlamentului European în România, Reprezentanța Comisiei Europene în România, Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale. Anul 2022 este cu atât mai special. Comisia Europeană l-a declarat Anul European al Tineretului ca o mulțumire adusă tinerilor pentru solidaritatea de care au dat dovadă în ultimii doi ani de pandemie. Știm cu toții că nu a fost deloc ușor pentru că tinerii au fost obligați să renunțe la obiceiurile de zi cu zi.

” Avem, în acest an important, proiecte dedicate tinerilor din zone defavorizate, mai puțin dezvoltate, sau pentru cei de la sate și comune. Organizăm o caravană în mediul rural – Tineretul în Mișcare – pentru a-i învăța, de exemplu, ce înseamnă fondurile europene și cum pot fi ele atrase.
 Preluăm, însă, idei de la toate organizațiile de tineret care sunt alături de noi. 10 organizații de tineret din România sunt implicate direct și fac parte din comitetul de coordonare a evenimentelor din Anul European al Tineretului.  Tinerii trebuie, în primul rând, ascultați. Pentru asta, în acest an, realizăm Barometrul de Opinie al tinerilor. La final, vom ști exact ce-și doresc tinerii din România” a spus  ministrul de resort, Gabriela Firea.

”Dragi tineri, voi sunteți prezentul, viitorul și speranța țării noastre.

De Ziua Națională a Tineretului, vreau, în primul rând, să vă felicit pentru civism și solidaritate și să vă mulțumesc tuturor pentru idei, inițiative și implicare.
An European al Tineretului, 2022 ne oferă ocazia de a mobiliza energiile noastre la nivelul întregii Uniuni, care ne dă șansa de a studia, munci și călători în deplină libertate. Primul lucru pe care îl observ când lucrez cu tinerii este motivația puternică de a veni cu soluții simple și inovatoare la problemele cu care ne confruntăm cu toții, fie în societate sau administrație, fie la locul de muncă sau în diverse situații de viață. Sunteți o sursă reală de inspirație, optimism și principala resursă a țării noastre și a societății din care facem cu toții parte. Vă încurajez să vă proiectați un viitor în România și să vă folosiți curajul, perseverența și creativitatea pentru a vă atinge aspirațiile aici, în țară. La mulți ani! ” a transmis premierul Nicolae Ciucă.

Dar, în 13 mai a.c.  punem sub lupă oportunitățile pe care Uniunea Europeană le oferă tinerilor,  și modul în care acestea răspund efectiv nevoilor lor actuale. 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share