Breaking news: Jill Biden vine în România

Prima doamnă a Statelor Unite Jill Biden va efectua o  vizită România și Slovacia în perioada 5-9 mai. 

Soția președintelui Joe Biden se va întâlni cu militarii americani deployad ( dislocați) la Baza Aeriană Mihail Kogalniceau din România în data de 6 mai a.c.

Vor mai urma întâlniri cu oficiali guvernamentali români, personalul ambasadei SUA, lucrători de ajutor umanitar și profesori care lucrează cu copiii ucraineni strămutați. Vizita  primei domne a SUA Jill Biden este cea mai recentă manifestare de sprijin pentru Ucraina și țările vecine , care ajută refugiații ucraineni din partea unor reprezentanți de top ai SUA. Până la 27 aprilie, peste trei  milioane de ucraineni au fugit în Polonia, iar România a preluat aproximativ 817.300 de persoane, iar Slovacia a absorbit aproape 372.000, potrivit datelor ONU.

România a mai fost vizitată în ultima perioadă de înalți oficiali americani, începând de la vicepreședintele Kamala Harris, Linda Thomas-Greenfield, ambasadorul SUA la ONU, o delegație Congresului SUA, oameni de afaceri, etc.

 

Nici Joe Biden nu pare să rămână indiferent față de agresiunile la care este supus poporul ucrainean, astfel că, președintele Comisiei de Informații a Camerei SUA, Adam Schiff, a anunțat că este doar „o chestiune de timp” până când președintele american va vizita țara prăduită de Federația Rusă.  Acesta a oferit, duminică, detalii despre discuțiile purtate timp de 3 ore între delegația americană și președintele ucrainean, dând asigurări privind o viitoare vizită a lui Joe Biden în Ucraina: „Trebuie să cred că o vizită prezidențială este luată în considerare, este doar o chestiune de cât de curând va fi fezabilă”, a transmis Schiff pentru CNN. Nu este exclus ca președintele american să viziteze și el, mai apoi, refugiații care au ajuns în România și Polonia și să se întâlnească cu militarii americani dislocați în țara noastră.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share