Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Remedii pentru dermatita seboreica

Dermatita seboreica

man-in-mirror

Dermatita seboreica este o afectiune cronica a pielii caracterizata prin cruste albicioase, unsuroase sau uscate şi zone cutanate iritate şi roşii. Este de obicei localizată pe zone bogate în glande sebacee – pe faţă (în jurul nasului, al sprâncenelor şi pe frunte), dar şi pe scalp (aici se manifestă prin mătreaţa excesivă).

Dermatita seboreica este o afectiune cronica inflamatorie a pielii ce afecteaza zonele bogate in glande sebacee: pielea capului, fata (sprancenele, santurile nazale si obrajii) si trunchiul (in dreptul sternului si in pliurile pielii). Pielea afectata devine roz, incepe sa se umfle si se acopera cu cruste galben-maronii. Cele mai afectate zone sunt fruntea, sprancenele, nasul si barbia.

Cauzele dermatitei seboreice :

-excesul de grasimi saturate de origine animala in alimentatie

-consumul de zahar

-suprasolicitarea glandelor suprarenale datorita stresului

-anumite alergii alimentare si intolerante la anumite alimente

-dezvoltarea excesiva a candidei in organism

-incarcarea ficatului

-colonul insalubru

-folosirea  de produse de ingrijire corporala pe baza de ingrediente chimice

Este adesea o reacție a organismului la un tip de ciuperca drojdie, exprimată în descuamarea pielii de pe scalp și mâncărimi severe. În tratamentul dermatitei joaca un important rol antifungice, pentru când stimulul dispare, apoi se îndepărtează și reacția la ea.

Tratamentul naturist :

Remediile naturiste se administreaza in functie de cauze/cauzele care au declansat si intretin afactiunea.In acest scop se pot folosi urmatoarele plante curative :

-trei frati patati : este recomandat în afecţiuni alergice (urticarie, rinită alergică, astm bronşic, alergii digestive), boli de piele (eczeme, dermatoze, acnee juvenilă, acnee rozacee, furunculoze, psoriazis, herpes).

trei

-papadia: este indicata mai ales in: acnee, furunculoza, dermatita seboreica, dermatita de contact, infectie herpetica, si pete de piele de origine hepatica.

papadie

-brusturele: se utilizeaza ca adjuvant in: curele de detoxifiere, boli de piele (acnee, seboree, furunculoza, dermatite), infectii urinare (cistite), afectiuni hepato-biliare (colecistite, litiaza biliara).

-pau d’arco: se utilizeaza atunci cand candidoza se dezvolta in mod excesiv in corp.

pau-d-arco-bark-4

-goldenseal: atunci cand se suspecteaza ca dermatina se datoreaza unor factori infectiosi.

-grapefruit: se foloseste tot cand dermatita se datoreaza unei infectii.

-neem-ul: face parte din medicina ayurvedica din timpuri stravechi si este cunoscut datorita proprietatilor sale antibacteriene, antiparazitare, antifungice, antiinflamatoare si analgezice.

neem

-uleiul de catina: prin continutul ridicat de betacaroten, vitamina E si acizi grasi nesaturati ajuta la la tratarea diverselor forme de dermatite la nivelul pielii.

-vitamina B6: la unele persoane un deficit de vitamina B6 poate fi asociat cu aparitia dermatitei seboreice

-colina : poate atenua anumite forme de dermatita

gelul de aloe vera adminstrad intern

aloe-vera

Aceste remedii se administreaza in scheme de tratament personalizate in functie de aspectele de sanatate a fiecarui individ in parte. Pentru o personalizare a retetelor de tratament pe baza de plante, apelati la un medic cu competenta in fitoterapie si nutritie sau imi puteti scrie pe adresa plantevindecatoare@gmail.com

Adrian Udrea- fitoterapeut, nutritionist-Timisoara

http://terapienaturala.blogspot.ro

Distribuie acest articol Oficial Media
Share