Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

21 Aprilie – Ceremonie militară organizată cu prilejul sărbătoririi Zilei Forțelor Terestre Române

Cu prilejul sărbătoririi Zilei Forțelor Terestre Române, Brigada 18 Cercetare Supraveghere „DECEBAL”, organizează, vineri 21 aprilie, ora 10.00, ceremonia militară și religioasă dedicată acestui eveniment, la Monumentul Ostașului Necunoscut, situat în Parcul Central Anton von Scudier din municipiul Timișoara.
La această activitate sunt invitați să participe veterani de război, cadre militare active, în rezervă sau retragere, autoritățile publice locale, elevi, studenți, reprezentanți ai mass-media, membri comunității locale.

XXX
Data de 23 aprilie aduce în memoria noastră faptele de arme ale ostașilor căzuți la datorie pe câmpurile de luptă, în vremuri mai vechi sau mai noi, pentru apărarea ființei naționale și a gliei strămoșești, pentru libertatea și siguranța noastră.
În calendarul creștin-ortodox, această zi a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe – Purtătorul de Biruință, aleasă ca zi a Forțelor Terestre Române, are semnificația iubirii profunde pentru neam și țară pe care ostașul român o poartă în sufletul său.
Tradiția de a-l cinsti pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, ca patron spiritual și ocrotitor al Forțelor Terestre Române izvorăște din însăși vitejia, puterea și credința lui, calități ce constituie un adevărat imbold pentru generațiile viitoare de tineri care apără țara sub faldurile Drapelului de luptă și reprezintă dovada de nezdruncinat a perenității existenței celor două instituții – Biserica și Armata – care ocrotesc spiritul, liniștea și pacea poporului Român.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share