Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a prezentat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, un rezumat al activităților realizate de administrația locală în anul 2022, dar și planurile pentru anul următor. Edilul a precizat că peste 88% din investiții s-au realizat din fonduri nerambursabile, iar viitorul va avea aceeași direcție, bani europeni, sau de la Guvern, pentru dezvoltarea municipiului.
”Vom continua transformarea municipiului Târgoviște. Le mulțumesc colegilor din executivul Primăriei Municipiului Târgoviște, viceprimarii Monica Ilie, Cătălin Rădulescu și city manager Gabriel Boriga. Depunem eforturi ca să modernizăm acest oraș, iar eu pot să vă asigur că facem tot ce depinde de noi. Poate alții fac mai bine, poate nu, dar vă pot asigura de buna noastră credință. Le mulțumesc și târgoviștenilor pentru faptul că suntem o echipă și le transmit să fie sănătoși, să aibă parte de sărbători fericite alături de cei dragi și anul care vine să fie mai bun pentru toată lumea”, a transmis Daniel Cristian Stan.
Declarații pe larg din conferința de presă:
”A fost un an destul de dificil din punct de vedere financiar, însă un an care a avut anumite realizari de proiecte. Aici menționez că au fost finalizate 21 de investiții, din cele mai importante:
- Parcul Mitropoliei, Șoseaua Găești, Școala ”Matei Basarab”, Grădinița din cartierul Sagricom, toate acestea recepționate în acest an.
- Ca și fonduri atrase avem undeva la 13 milioane de euro, pe Programul Operațional Regional.
- Contracte semnate în acest moment, aproximativ 95 de milioane de lei, aducând în discuție și contractele pe PNRR, care încep să fie semnate în această perioadă.
- Valoarea investițiilor, aproape 1,2 miliarde de lei, un program solid și consistent.
- Cea mai mare parte a surselor de finanțare este pe PNRR, aproape 400 de milioane de lei.
Prin POR avem proiecte in valoare de 261 de milioane de lei, prin CNI 29 de milioane, prin AFM 24 de milioane. La nivel de buget local nu ne permitem să derulăm proiecte de o importanță foarte mare din punct de vedere financiar.
Ce avem de făcut în viitor
I-au fost alocate 23 de milioane de euro municipiului Târgoviște, chiar în aceste zile pe Programul Operațional următor, este vorba de mobilitatea urbană, cu aproape 16 milioane de euro, aici avem proiectul care vizează transportul alternativ în Municipiul Târgoviște și extinderea proiectelor de modernizare a transportului public local, vizând, pe de o parte, crearea unor puncte internodale în zonele pe care nu le avem acum acoperite, adică a unor autogări în zona Ulmi și zona campusului universitar.
Tot aici intră și 25 km de piste de biciclete care vine să completeze proiectul depus anterior pe fondul de mediu.
Parcări la marginea municipiului Târgoviște și în zona acestor puncte intermodale, de natură să permită utilizarea pe scară largă a mijloacelor de transport în comun, pentru că aici discutăm de un obiectiv important stabilit și de comisia europeană și care este transpus în tipul de finanțări care pot fi accesate, iar combaterea poluării reprezintă o constantă în toate aceste tipuri de finanțări. Să menționăm faptul că a fost deja semnat contractul de finanțare pentru 21 de autobuze electrice. Mai este și componenta de regenerare urbană unde avem o alocare financiară importantă și aici ar intra proiectul de modernizare a Parcului Chindia. Și mai avem și o axă care vizează Piețele Agroalimentare și vrem să avem un proiect important de refacere practic a Pieței 1Mai, în primă fază.
În funcție de cererile de finanțare care vor fi depuse, pe acest două linii de care am discutat, de mobilitate și regenerare urbană, suma poate ajunge la 100 de milioane de euro, în contexul în care, dacă nu se depun proiecte din celelalte zone, banii vor fi realocați. Așa cum s-a întâmplat și în cazul Școlii ”Tudor Vladimirescu” care nu a fost eligibilă în primă fază, dar în a doua fază, pe fondul neangajării întreg bugetului, pe axa 10, a mai beneficiat de acestă finanțare de 23 de milioane de ei.
Depoul, cele trei stații de capăt, în prima jumătate a anului viitor vor trebui să fie gata în cadrul unui proiect de aproape 60 de milioane de lei, pe bani europeni.
O finanțare importantă este și pe ”Anghel Saligny” – 43 de milioane de lei, au fost cerute clarificări, am răspuns, va trebui ca în perioada următoare să semnăm contractul de finanțare, cu precizarea că deja lucrăm la licitația de execuție și imediat vom reuși să dăm și ordinul de începere a lucrărilor. Este important ca străzi foarte circulate din Municipiul Târgoviște, cum ar fi Calea Domnească, Bulevardul Independenței, Bulevardul Libertății, să fie modernizate. Școala ”Tudor Vladimirescu”, Grădinița ”Rază de Soare”, vor fi finalizate.
Următorii doi ani vor fi foarte denși cu foarte multe proiecte în derulare.
PNRR oferă posibilitatea de a accesa sume importante de bani, în domenii diferite, aici ma refer la infrastructura educațională care va beneficia de foarte multe proiecte.
Se lucrează la un proiect pentru dotarea unităților de învățământ, cu mobilier, laboratoare, este un program pe PNRR și sperăm să reușim ca anul viitor să și depunem astfel încât toate școlile să beneficieze de aceste sume.
Proiecte pe AFM, modernizarea iluminatului public din Municipiul Târgoviște – dacă nu am fi avut acest proiect am fi ajuns la niște facturi de 2-3 ori mai mari, decât ce am avut anul trecut și mai avem încă un proiect prin care vom moderniza iluminatul public. Pe zona Pidurilor, vom schimba toate corpurile de iluminat, vom schimba sistemul de telegestiune.
Proiectul depus la Complexul de Natație va asigura în proporție de peste 80% independența energetică pe zona de electricitate și peste 65% pe zona de căldură. Adică o realizare importantă, pentru că acolo este un mare consumator de energie și am încercat să păstrăm tarifele la un nivel rezonabil. Cred că nicăieri în Europa nu te mai poți duce la sală cu 5lei/oră. La fel și tarifele la bazinul olimpic iar anul viitor vor rămâne la fel”, a explicat primarul municipiului Târgoviște.
”Oamenii ar vrea ca binele să li se întâmple, să li se ofere de-a gata, fără ca ei sa facă ceva pentru el. Ori așa ceva nu se poate! Nimic nu se face fără noi, fără participarea noastră. Starea de bine apare abia după ce am experimentat starea de rău. Abia după ce am văzut ce nu ne place, ce ne doare, ce ne face să suferim, abia atunci înțelegem că nu mai vrem și începem să ne căutam binele. Insă binele îl găsim doar în legatura noastră cu creatorul, cu Dumnezeu.” http://oficialmedia.com/de-ce-au-oamenii-nevoie-de-repere/
DACA TI-A PLĂCUT URMĂREȘTE PAGINA NOASTRA!!
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Protest uriaș în Capitală! Cel mai mare miting împotriva deciziei abuzive de anulare a alegerilor
Copiii cu dizabilități din Târgu Mureș, victimele DGASPC și indiferenței statului. Atenție, imagini șocante!
Pandemia trenuleț – momentul când bogații se îmbogățesc
Mark Zuckemberg reduce semnificativ cenzura după ce a închis gura întregii lumi
Dictatura vine din vest din păcate, deși iubim vestul, deși ne place democrația lor. Ne-au folosit resursele țării și pe noi pe post de sclavi.
În Canada se interzic mașinile pe benzină – 2 ani de închisoare sau 500.000 dolari amendă
LIFE STYLE
Cancerul poate fi învins prin POST. Ce se întampla atunci cand ținem post?
10 filme americane de dragoste pe care să le vezi măcar o dată în viață
Masajul Prostatic și Beneficiile Sale Pentru Sănătatea Bărbaților
Iată care sunt cele mai bune 10 deserturi din lume
7 moduri naturale de a scăpa de stres și de a vă calma anxietatea
DESTINATII
Plan de măsuri pentru a evita situațiile cu impact negativ asupra turiștilor care vor ajunge în stațiunile hunedorene
Domeniului schiabil din Pasul Vâlcan se poate finaliza cu fonduri europene
Importanta asigurarii de calatorie pentru vacantele tale in tari straine
Top 5 motive să alegi Maldivele ca destinație de vacanță la mare pe timpul iernii
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Mihaela Bilic: Slăbiți cu ciorbă! Strategie dietetică după excesele de sărbători
ENDOMETRIOZA – boala neiubirii si a neimplinirii de sine la femei
Leon Dănăilă: ”Pentru mine toţi bolnavii sunt regi„
Chimioterapia esueaza in 97% din cazuri – DE CE mai este administrata?
Părintele Arsenie Boca: Bolile încep de la suflet, de la minte, de la concepţia despre lume, de la dezechilibrul mintal
Osteoporoza şi cauzele emoţionale. ”Ma ridic pe mine și viața mă sprijină într-un mod neașteptat”
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
Protest uriaș în Capitală! Cel mai mare miting împotriva deciziei abuzive de anulare a alegerilor
Cancerul poate fi învins prin POST. Ce se întampla atunci cand ținem post?
Mihaela Bilic: Slăbiți cu ciorbă! Strategie dietetică după excesele de sărbători