04/12/2020

22 Octombrie – Ștafeta Veteranilor în Garnizoana Timișoara

Brigada 18 Cercetare Supraveghere „DECEBAL”, organizează, joi 22 Octombrie, ora 10.00, ceremonial militar și religios la Monumentul Ostașului Necunoscut, situat în Parcul Central Anton von Scudier, cu prilejul plecării din Garnizoana Timișoara a „Ștafetei Veteranilor”, aflată la ediția a VII-a care se desfășoară pe traseul Timișoara-Arad-Oradea-Carei. Activitatea se înscrie în seria manifestărilor dedicate sărbătoririi Zilei Armatei României.

„Ștafeta Veteranilor” este un eveniment comun militar și civil, bazat pe ștafetă la care participă militari și civili, având ca scop să promoveze valorile naționale și respectul față de veteranii și eroii României. Participanții la acest eveniment se vor opri pe traseu, la monumentele închinate Eroilor Neamului, pentru a-și arăta respectul față de eroismul și jertfa acestora.

Activitatea presupune purtarea unei ștafete, reprezentată de către o culoare a drapelului tricolor, pe trasee simbolice (albastru, galben și roșu) care pe data de 25 Octombrie se vor reuni la Carei.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share