4 beneficii dacă porți aparat auditiv pe ambele urechi

Auzul este definiția echilibrului vieții omului, deoarece prin intermediul său, comunicarea interumană eficientă devine realitate.

Acest fenomen nu se petrece doar la nivelul urechii, este mai mult de atât! Este un întreg proces care are în prim plan creierul, acesta fiind organul care solicită informații urechii pentru a se produce descifrarea sunetului. Ca abilitatea creierului de a percepe sunetul să fie realizată în întregime, și ambele urechi trebuie să funcționeze corect și simultan.

De ce este necesar ca ambele urechi să fie funcționale, dacă putem auzi cu o singură ureche?

Creierul are competența de a distinge numeroase detalii ascunse precum locul din care provine sunetul sau intensitatea acestuia. Acest lucru este posibil numai în cazul în care ambele urechi funcționează într-o manieră corectă.

Pierderea auditivă, denumită hipoacuzie reprezintă incapacitatea cu care o persoană se poate confrunta în momentul în care nu mai percepe și înțelege stimulii acustici.

            Ca într-o oricare altă situație, în care un organ este afectat și în cazul hipoacuziei, există un remediu, anume protezarea auditivă bilaterală.

De ce bilaterală?

Pentru că aceasta oferă persoanei în cauză capacitatea de a localiza proveniența sunetului, de a-l înțelege foarte clar și de a fructifica o mai bună înțelegere a subiectului în contextul unui mediu zgomotos. În situația în care persoana care utilizează protezarea auditivă bilaterală, i se permite să afle care este vorbitorul din colectivul respectiv cu care discută, fără a fi necesară vizualizarea subiectului în fiecare moment.

De asemenea, protezarea bilaterală nu conduce utilizatorul către un alt handicap, ca protezarea unilaterală. Utilizatorii a două aparate auditive susțin că atunci când sunt forțați să utilizeze un singur aparat auditiv, se simt “dezorientați”.

Avantajul audiției bilaterale constă într-o mai bună calitate a audiției, sunetele sunt mult mai ușor de distins.

Deteriorarea mai mică a audiției este posibilă fiindcă în situația în care una dintre urechi nu este stimulată cu o cantitate de informații ca cealaltă ureche, rata de deteriorare crește, în mod special cu privire la discriminarea vorbirii.

Prin realizarea unei audiograme în cabinetele Clarfon, se poate descoperi dacă protezarea bilaterală este necesară, iar în luna iulie, reducerea este de 50% la achiziționarea celui de-al doilea aparat.

Vino la Clarfon și beneficiază de promoția lunară!

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share