Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

4 pași pentru a menține mai mult timp căldura în locuință

Iarna se apropie cu pași repezi și nu puțini sunt cei ce ne gândim cum să ne eficientizăm mai bine consumul energetic și, desigur, cum să ne menținem casele încălzite pentru o perioadă cât mai îndelungată.

Oricât de prietenoasă se va dovedi a fi iarna ce ne bate la ușă, tot va trebui să apelăm la diverse surse de căldură în casele și apartamentele noastre, fiindcă nu poți locui fără a te încălzi deloc.

Indiferent de metoda prin care-ți încălzești locuința, există câteva tehnici care te pot ajuta să contribui considerabil la menținerea unei temperaturi constante mai mult timp decât în mod normal. Dacă le vei urma cu atenție, vei face economie și vei reuși să ai parte de mai mult confort în fiecare încăpere a casei tale. 

Iată cum menții căldura mai mult timp în casa ta

  1. Izolația termică e importantă

În ultimii ani, s-a demonstrat faptul că locuințele izolate termic au o eficiență energetică mult mai ridicată decât cele ce sunt doar tencuite la exterior. Mai mult, locuința izolată și pe interior, deși presupune un alt cost destul de semnificativ, își amortizează cheltuiala, deoarece casa devine compactă și foarte puțină energie mai este risipită.

Din păcate, dacă până acum nu ți-ai izolat termic locuința, meșterii nu mai recomandă efectuarea unor astfel de lucrări în prag de iarnă. E nevoie de temperaturi specifice primăverii și toamnei pentru eficiență absolută.

  1. Apelează la un tun de căldură

De fiecare dată când simți că ai nevoie să faci mai cald, dar nu mai vrei să reaprinzi focul în sobă sau să pornești o întreagă instalație de încălzire pentru toată casa, când vrei să ridici temperatura într-o singură cameră, apelează la un tun de căldură. Acest tun de căldură de la Belgarden este ideal pentru momentele în care ai nevoie de mai mult confort, având avantajul, față de alte metode de încălzire, că îți oferă pe loc temperatură ridicată a aerului, fără să fie nevoie să aștepți și, în funcție de putere, poate face față chiar și-n spații foarte vaste.

  1. Mare grijă la ferestre

Dacă nu ai avut timp sau nu te-ai gândit până acum să schimbi ferestrele cu unele moderne și care nu permit căldurii să se piardă, poți opta pentru draperii foarte groase și perdele dense. Ele vor diminua risipa de aer cald ce se transferă, de obicei, din casă către exterior.

Unele studii arată că 25 sau chiar 30% din risipa de energie dintr-o casă este cauzată de ferestrele neconforme. Poți diminua acest procent aplicând tehnica de mai sus.

  1. Deschide ușile cât mai rar

Evită să deschizi ușile foarte des în sezonul rece, pentru a păstra temperatura constantă în camera unde locuiești, mai ales dacă aceasta e foarte aproape de ușa de acces principală.

Aerul rece care intră în mod repetat pe ușă, de fiecare dată când aceasta este deschisă, va răci încăperea mult mai repede decât în mod normal.

În concluzie, pentru a te bucura de confort prelungit și temperatura contantă pe timpul iernii, izolează-ți locuința, apelează la un tun de căldură a cărui eficiență și utilitate combate orice metodă de încălzire, ai grijă la ferestre și evită să circuli foarte des pe ușile încăperii sau încăperilor principale, acolo unde-ți petreci cel mai mult timp peste zi.

Sursă foto: pexels.com

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share