Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

5 RECOMANDĂRI în tendințe pentru a-ți amenaja o baie modernă

Armonia și simplitatea sunt elementele de top care ar trebui să se regăsească într-o baie modernă, așa cum spun specialiștii în design interior. Recomandările pentru amenajarea acestei încăperi sunt multiple, însă în rândurile ce urmează poți descoperi 5 dintre acestea, pe care să le iei în considerare atunci când vrei o schimbare de peisaj.

Află cum poți redecora baia cu câteva recomandări în tendințe 

  1. Oglinzi iluminate

Un bărbierit ca la carte sau un machiaj perfect se poate realiza în baie, dacă lumina și oglinzile sunt perfect armonizate. Alegerea unei oglinzi cu leduri în spate este potrivită pentru asemenea activități. Cele de formă pătrată îți vor oferi imaginea optimă pentru îndeletnicirile de dimineață în fața oglinzii. În plus, o asemenea oglindă va schimba complet designul băii, oferind ideea de spațiu mai mare, dacă încăperea nu dispune de acest lucru.

  1. Plăci mari din marmură

Poți face magie în baia ta dacă o decorezi potrivit tendințelor în materie de design minimalist. Astfel, poți opta pentru plăcile mari de marmură în schimbul celor clasice de gresie și faianță. Este adevărat că au un preț mai mare, însă rezultatul contează pentru că baia va căpăta un aer de lux și rafinament. 

Plăcile de marmură în tonuri de gri și crem sunt ideale pentru baie, iar aici poți cu ușurință să montezi un boiler de exemplu. Pe Hornbach.ro găsești o gamă de boilere interesante și extrem de utile, din care să alegi în funcție de necesitățile casei tale. 

  1. Mobilier care nu absoarbe umiditatea

Este foarte important să acorzi atenție materialelor din care sunt fabricate corpurile de baie. Palul MDF este cel mai utilizat pentru că nu absoarbe umezeala și nu se deteriorează. 

Iar cum modelele sunt variate, poți opta pentru corpurile de mobilier vintage, pentru a da o notă distinctă băii tale, în perfectă armonie cu plăcile de marmură alese.

  1. Amplasarea obiectelor sanitare pe lungimea băii

Dacă baia ta nu dispune de spațiu suficient, trebuie să te gândești cum poți amplasa obiectele sanitare. Folosește-le pe lungimea încăperii pentru a avea suficient spațiu de deplasare. Vasul de toaletă se poate monta lângă chiuveta de serviciu, la cel puțin 50-60 de centimetri. Cada de duș este esențială pentru baie, însă îți poți îndrepta atenția și către cabinele de duș care ocupă mai puțin spațiu.

  1. Elemente utile de decor

Nu poți încheia o amenajare de baie fără câteva decorațiuni deosebite. Recomandările sunt clare în această privință și se referă la cuburile din pal MDF, fără uși, perfecte pentru prosoapele de baie. 

Polițele își pot găsi locul în peisajul acesta și pot fi utilizaate pentru cosmeticele din baie, dar și pentru câteva ghivece mici cu flori decorative din plastic. Nu uita de mânerele metalice pentru prosoape, ce pot fi montate lângă chiuvetă. 

Așadar, ideile de amenajare ale unei băi moderne sunt destule. Gusturile și preferințele tale vor conta cel mai mult, însă e bine să ții cont și de tendințele actuale, pentru a putea valorifica spațiul și a oferi un aer de lux la tine acasă.

 

Sursă foto: Pexels.com

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share