6 din 10 romani simt ca viata le este afectata de coruptie

USR Dambovita sustine ca după trei ani de guvernare PSD și 7 luni de guvernare PNL, cel mai recent Eurobarometru conturează realitatea dură pe care vechea clasă politică o ignoră: 64% dintre români simt că viața le este afectată de corupție, iar 78% sunt convinși că aceasta este răspândită în instituțiile publice locale, regionale și naționale.
„Pe de o parte, cifrele dure sunt rezultatul eforturilor asidue depuse de PSD și ALDE, în timpul regimului Dragnea, de a controla Justiția și a bloca lupta anticorupție prin dezincriminarea unor fapte și prin presiuni asupra magistraților.
Sute de dosare penale au fost închise în ultimii ani doar ca urmare a dezincriminării abuzului în serviciu, iar prejudicii de sute de milioane de euro nu vor fi recuperate vreodată, ci vor rămâne în conturile politicienilor corupți și ale apropiaților lor.
Pe de altă parte, cifrele sunt și rezultatul lipsei de determinare dovedite în ultimele luni de Guvernul PNL în a repara stricăciunile produse de PSD și ALDE.
Secția specială funcționează în continuare în pofida recomandărilor Comisiei Europene, ale GRECO și ale Comisiei de la Veneția, dar și a evidenței care reiese din activitatea pe 2019 a structurii: din 417 dosare soluționate, 415 au fost cu soluție de clasare.
Legile Justiției sunt, de asemenea, în continuare în forma nocivă a PSD-ALDE, dinspre Guvern venind până acum doar promisiuni neonorate. În contrapartidă, activitatea Ministerului Justiției și a Guvernului este mult mai concretă când e vorba să se opună înființării DNA-ului pădurilor.
Și, dacă ați pierdut cumva șirul evenimentelor, inițitiativa cetățenească „Fără penali în funcții publice”, pentru care au semnat 1 milion de români, a depășit deja un an vechime în Parlament fără ca măcar să înceapă dezbaterile. De ce? Pentru că vechea clasă politică refuză orice demers de reformare pe criterii de integritate și crede că românii pot fi păcăliți la nesfârșit cu discursuri bombastice și promisiuni deșarte.”
Distribuie acest articol Oficial Media
Share