Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

6 sfaturi pe care posesorii de mașini noi NU ar trebui să le treacă cu vederea

Tocmai ai reușit să-ți cumperi automobilul la care ai visat de atâția ani. Felicitări! Vopseaua care sclipește în soare și mirosul de nou din interior te fac să-ți dorești să nu te mai dezlipești de volan. Iar motorul care toarce atât de silențios și ascultă de comenzile tale te îndeamnă la drum. O mașină nouă este o bucurie pentru orice pasionat al celor patru roți. Iar atunci când cumperi un autoturism nou sentimentul este de neegalat.

Dar, odată cu o mașină nouă apar și alte responsabilități. Înainte de a te urca la volan și de a porni la drum, sunt unele lucruri pe care trebuie să le cunoști pentru ca plăcerea condusului să nu fie umbrită de griji.

Iată cele mai bune 6 sfaturi pentru posesorii de automobile noi:

  • Citește manualul proprietarului auto – Deși nu prea e o lectură căreia să nu-i poți rezista, manualul care vine odată cu noul automobil are o mulțime de informații importante, care se vor dovedi utile de-a lungul vieții alături de mașina ta, cum ar fi: perioadele ideale de revizie tehnică, tipul recomandat de ulei și combustibil, presiunea optimă a pneurilor și multe alte detalii esențiale pentru exploatarea în siguranță a autovehiculului.

 

  • Respectă reviziile tehnice regulate – Ar putea fi tentant să te gândești că mașina e nouă și nu are nevoie de revizii foarte dese. Totuși, trebuie să știi că schimbul uleiului și al filtrelor la timp și după manual va prelungi durata de viață, dar și valoarea autoturismului tău.

 

  • Spală mașina des – Este posibil ca de acest sfat nici să nu ai nevoie, pentru că oricine își iubește noua achiziție va dori ca aceasta să arate mereu ca “scoasă din cutie”. Totuși, e bine să știi că murdăria și mai ales sarea de pe carosabil din timpul sezonului de iarnă pot distruge stratul protector al caroseriei și astfel poate apărea rugina.

 

  • Verifică presiunea din pneuri – Pneurile mașinii au o presiune recomandată (ce poate fi găsită în manualul proprietarului auto), iar menținerea acesteia va crește durata lor de viață, dar va duce și la reducerea consumului de combustibil. Este recomandat să verifici roțile măcar o dată pe lună sau chiar mai des în perioada de iarnă.

 

  • Caută o asigurare CASCO cât mai acoperitoare – Pentru o mașină nouă, poliţa CASCO este un produs care îți va reduce grijile în eventualitatea unui eveniment neplăcut și care poate acoperi diferite riscuri, în funcţie de caracteristicile tehnice ale autovehiculului şi de comportamentul tău la volan. Poți face calculul pentru Casco chiar de pe telefonul tău si poti decide care sunt acoperirile potrivite pentru tine.

 

  • Păstrează facturile și chitanțele de la toate serviciile de revizie sau reparații – Poate fi o sarcină destul de plicticoasă, dar atunci când va veni ziua să vinzi mașina sau să o schimbi cu alta, vei putea dovedi că ai fost un proprietar grijuliu. Mai mult, vei putea cere mai mulți bani pe un autovehicul bine îngrijit.

 

În concluzie, cu câteva sfaturi și puțină autodisciplină, vei putea să te bucuri mult timp și în siguranță de noul tău prieten cu patru roți, cu care vei străbate drumuri lungi și vei avea parte de aventuri interesante. Și nu uita să porți centura de siguranță!

 

Sursa foto: www.pixabay.com

Distribuie acest articol Oficial Media
Share