Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

7 moduri naturale de a scăpa de stres și de a vă calma anxietatea

Stresul vine la tine toată ziua, din orice unghi, acum mai mult ca niciodată. Îngrijorarea constantă cu privire la bani, siguranța locului de muncă, familie și sănătate îți menține sistemul de stres în alertă maximă tot timpul – și simți că nu te poți calma niciodată. Acest lucru vă poate bloca într-un ciclu de stres fără sfârșit și probabil cauți modalități naturale de a elibera stresul.

Stresul cronic te face să te simți îngrozitor – mental, emoțional și fizic. Poate chiar să schimbe modul în care corpul tău gestionează stresul, făcând mult mai dificilă întreruperea ciclului stresului.

În plus, stresul pe termen lung adaugă o presiune suplimentară asupra corpului tău. Are o taxă enormă asupra sistemului tău imunitar, lăsându-te mai vulnerabil la orice infecție care se întâmplă.

Și când deja te simți anxios și îngrijorat, ultimul lucru de care ai nevoie este un sistem imunitar stresat.

Din păcate, nu poți evita complet stresul. Dar puteți lua pași specifici pentru a vă ajuta mintea și corpul să se calmeze – chiar și în fața factorilor de stres non-stop.

Stresul constant afectează sănătatea

Stresul nu este doar un sentiment – este un întreg sistem de reacții fizice care ar trebui să te ferească de pericolul iminent. Aceste reacții te protejează atunci când te confrunți cu amenințări imediate, temporare, cum ar fi evitarea unui accident de mașină.

Singurul lor scop este să vă ajute să supraviețuiți prin stimularea acțiunii de „luptă sau fuga”. Când pericolul trece, sistemul se oprește și se resetează.

Dar când te confrunți tot timpul cu factori de stres – termene limită de lucru, blocaje de trafic, vești proaste – sistemul nu se poate opri. Rămâne în alertă non-stop și nu ajunge niciodată să se retragă.

Atunci „modul de supraviețuire” se transformă într-o amenințare de la sine. Stresul constant îți dă afectează întregul corp, provocând suferință fizică, mentală și emoțională.

Efectele fizice ale stresului

Stresul cronic are un impact uriaș asupra sănătății tale fizice. De aceea probabil că ți se face rău atunci când ești stresat.

Poate că ai dureri de cap de stres, poate stresul te lovește în intestin sau poate doar te obosește. Acele simptome pe care le simțiți provin din efectele fizice ale stresului, care includ:

  • Inflamație cronică la nivel scăzut , care poate fi declanșată de niveluri ridicate ale unei proteine ​​de alarmă dăunătoare numită galectin-3
  • Încordare musculară și durere pe tot corpul
  • Probleme gastrointestinale, inclusiv diaree, constipație, greață și dureri abdominale
  • Probleme de creștere în greutate și obezitate
  • Defecțiuni ale sistemului imunitar

Modul în care stresul vă afectează sistemul imunitar poate fi deosebit de tulburător. Când proteina de alarmă galectin-3 este activată ca răspuns la stres, declanșează o serie de reacții inflamatorii.

Îți derutează atât de mult sistemul imunitar încât declanșează reacții imune excesive și subreacții. Reacțiile excesive vă pot lăsa să vă luptați cu simptomele bolii autoimune . În același timp, reacțiile insuficiente ale sistemului imunitar te-ar putea face să te îmbolnăvești de orice răceală, gripă sau orice altă boală.

Toate acestea inseamnaă că este important să explorezi modalități naturale de a scăpa de stres.

Efectele mentale ale stresului

Când ești constant stresat, e mult mai greu să gândești clar. Acest lucru se datorează faptului că stresul cronic menține creierul inundat cu niveluri ridicate de cortizol – hormonul stresului – și care poate interfera cu funcționarea optimă a creierului .

Stresul cronic a fost legat de :

  • Ceața creierului
  • Incapacitatea de a se concentra
  • Dificultate de a învăța și de a reține informații noi
  • Dificultăți de adaptare la schimbare
  • Se pierde memoria

Cercetările științifice au arătat, de asemenea, o legătură puternică între stresul cronic și boala Alzheimer. Așa că a învăța cum să-ți gestionezi stresul astăzi te poate ajuta să te protejezi împotriva acelei pierderi devastatoare de sine în viitor.

Cercetările au arătat că o serie de strategii sănătoase de ameliorare a stresului, inclusiv cele enumerate mai jos, oferă  de asemenea, protecție împotriva bolii Alzheimer și a altor forme de declin cognitiv.

Efectele emoționale ale stresului

Stresul poate avea un efect de vârtej asupra emoțiilor tale . S-ar putea să vă simțiți mai îngrijorat, să vă spargeți mai ușor sau să aveți reacții emoționale mai mari decât s-ar potrivi în mod normal cu situația în care vă aflați.

Și, deoarece stresul declanșează galectina-3, proteina de alarmă, declanșează și inflamația… chiar și în creierul tău. Această reacție inflamatorie este o modalitate cheie prin care stresul cronic duce la tulburări grave de dispoziție, cum ar fi anxietatea și depresia.

De fapt, cercetările revelatoare au dezvăluit o legătură directă între galectin-3 și depresie, făcând din această proteină de alarmă o țintă potențială puternică în tratarea bolilor mintale legate de stres.

Există atât de multe moduri în care stresul cronic vă dăunează corpului, minții și dispoziției. Și în timp ce stresul este inevitabil – acum mai mult ca niciodată – puteți lua măsuri pentru a vă ajuta corpul să răspundă într-un mod mai sănătos.

Cu cât faci față mai eficient stresului astăzi, cu atât vei fi mai sănătos pentru tot restul vieții .

7 moduri naturale de a scăpa de stres și de a vă calma anxietatea

A face față stresului este o muncă cu normă întreagă, iar corpul tău are nevoie de tot sprijinul pe care îl poate primi. Sprijinul respectiv vine din acțiuni imediate care te ajută să te calmezi în momentul de față, precum și din soluții pe termen mai lung care măresc rezistența corpului tău și abilitățile de a face față.

Folosește o combinație a acestor metode de reducere a stresului pentru a-ți calma mintea și corpul, indiferent de ceea ce viața îți aruncă.

1. Meditație

Dacă nu ai încercat niciodată meditația, s-ar putea să simți că ai făcut-o greșit, dar nu există nicio greșeală aici. Există multe metode și tehnici diferite, așa că continuați să încercați până când găsiți o practică pentru care vă simțiți bine.

Pe măsură ce practici meditația de-a lungul timpului, vei observa cât de clare și calme devin mintea și emoțiile tale. Acest lucru vă ajută corpul să se adapteze mai bine la situațiile în schimbare rapidă și să închidă mai ușor răspunsurile la stres.

Este una dintre cele mai bune metode pentru ameliorarea stresului . Și este gratuită!

2. Natura

Petrecerea timpului în aer liber în natură vă ajută corpul și mintea să se relaxeze . Mergeți la o plimbare în pădure, scufundați-vă picioarele în ocean sau relaxați-vă pe un hamac în curtea dvs.

A lua chiar și o pauza de 10 minute în natură îți poate ridica starea de spirit și îți poate reduce nivelul de stres.

3. Yoga

Practicarea yoga promovează relaxarea minții și corpului tău.

Yoga implică mai mult decât întinderea mușchilor. Ea implică o respirație atentă concentrată și angajament spiritual.

Practica regulată de yoga ajută la reglarea sistemului nervos și reduce efectele nocive ale stresului.

4. Alimentație sănătoasă

Când te simți stresat, instinctul tău poate fi să te apuci de alimente dulci, sărate și grase, dar acestea se pot adăuga la stresul corpului tău. Alimentele sănătoase, în special fructele și legumele, pline de nutrienți și compuși antioxidanți vă ajută organismul să facă față efectelor dăunătoare ale stresului.

5. Exercițiu

Activitatea fizică vă ajută corpul să se relaxeze, dar beneficiile sale nu se opresc aici. Exercițiul duce la eliberarea de endorfine , substanțe chimice naturale care induc stare de bine și combat efectele stresului.

Exercițiile fizice ajută, de asemenea, la reglarea răspunsurilor la stres ale corpului, astfel încât să deveniți mai puțin reactiv atunci când vă confruntați cu factorii de stres. Așa că mergeți la plimbare, faceți o plimbare cu bicicleta sau dansați prin cameră și lăsați acele endorfine să intre.

6. Pectină de citrice modificată (MCP)

Când vine vorba de suplimente care reduc efectele stresului, pectina de citrice modificată (MCP) cercetată clinic nu se află de obicei pe listă – dar ar trebui să tineti cont de ea.

Pe lângă creșterea rezistenței generale, MCP blochează galectina-3, proteina de alarmă care declanșează inflamația și provoacă multe dintre efectele dăunătoare asociate stresului cronic. MCP ajută, de asemenea, la eliminarea toxinelor care vă pot stresa sistemul imunitar.

Acele abilități blânde de detoxifiere fac ca organismul să facă față mai ușor altor provocări, inclusiv stresului cronic.

7. Honokiol

Când stresul și anxietatea îți copleșesc mintea și viața, honokiol – un compus extras din scoarța de magnolie – oferă o ușurare rapidă și calmantă.

Honokiol este un antioxidant puternic cunoscut pentru a îmbunătăți în mod specific sănătatea și funcționarea creierului . De asemenea, ajută la reducerea inflamației creierului, care a fost strâns legată de depresie, anxietate și alte tulburări de dispoziție.

Honokiol acționează ca un antidepresiv natural, s -a dovedit, de asemenea, că ameliorează anxietatea și demonstrează beneficii importante împotriva bolii Alzheimer. Și atunci când asociați honokiol cu ​​MCP , efectele antioxidante și antiinflamatorii ale ambelor cresc semnificativ, oferindu-vă mai multă ameliorare a stresului.

Să recunoaștem: stresorii de astăzi nu vor dispărea prea curând. Dar cu strategii proactive, naturale de gestionare a stresului, vă puteți crește rezistența – și puteți primi beneficii de durată pentru fiecare domeniu al sănătății.

sursa: draxe.com

Distribuie acest articol Oficial Media
Share