81 de participanţi la traficul rutier au fost sancționați pentru abaterile comise

Razie a poliţiştilor dâmbovițeni

În noaptea de 6 spre 7 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au desfăşurat o razie pentru depistarea şi sancţionarea faptelor antisociale și creșterea gradului de siguranță a cetățenilor.

În urma neregulilor descoperite, au fost constatate trei infracțiuni la regimul rutier și au fost aplicate 157 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 46.725 de lei.

Din totalul sancțiunilor, 55 au fost pentru încălcarea normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice prevăzute de Legea 61/1991 și 5 pentru nerespectarea Legii nr. 55/2020.

De asemenea, 81 de participanţi la traficul rutier au fost sancționați pentru abaterile comise, fiind reținute 7 permise de conducere și retrase două certificate de înmatriculare.

Exemplu:

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, în jurul orei 03:40, au depistat pe drumul județean 720A, în localitatea Finta, un bărbat, de 35 de ani, în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere.

Totodată, polițiștii au procedat la testarea cu aparatul etilotest a conducătorului auto, acesta prezentând o alcoolemie cu o valoare peste 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluție prin unitatea de parchet competentă.

Tânăr, de 19 ani, cercetat de polițiști pentru distrugere

Pe parcursul zilei de ieri, 6 ianuarie, polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale au reținut pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, un tânăr, de 19 ani, din municipiul Târgoviște.

Acesta este bănuit că, în perioada 31 decembrie 2021 – 2 ianaurie a.c., ar fi distrus prin tăiere pneurile de la patru autovehicule.

Totodată, pe parcursul zilei de ieri, față de tânăr a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

În cauză, polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea procurorului de caz, pentru comiterea infracțiunii de distrugere.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share