Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

9 DECEMBRIE- ZIUA INTERNAŢIONALĂ ANTICORUPŢIE

 Data de 9 decembrie, declarată de Organizaţia Naţiunilor Unite Ziua Internaţională Anticorupţie, reprezintă un prilej pentru oamenii din întreaga lume de a conştientiza impactul negativ al acestui fenomen asupra cetăţenilor şi a societăţii.

Această zi reprezintă un prilej pentru a ne reaminti că trebuie să ne asumăm lupta pentru prevenirea și combaterea corupției la nivel individual, prin adoptarea principiilor etice, a transparenței și a responsabilității propriilor acțiuni.

Corupția reprezintă una dintre cele mai serioase amenințări la adresa statului de drept în cadrul societății contemporane, subminând instituțiile și valorile democratice, atentând la ordinea socială și capacitatea statului de a asigura drepturi și libertăți egale cetățenilor săi. Altfel spus, corupția ne afectează pe toți și slăbește respectul față de lege. De aceea, este nevoie de un efort comun pentru prevenirea și combaterea practicilor corupte.

Prin toate acțiunile sale, Direcția Generală Anticorpție promovează legalitatea, integritatea, onestitatea și profesionalismul, ca standard atât pentru personalul propriu, cât și pentru cel al Ministerului Afacerilor Interne.

 Fiindcă toate acestea nu ar fi posibile fără sprijinul partenerilor noștri, rugăm cetățenii să ia atitudine împotriva faptelor de corupție și să le sesizeze ori de câte ori este nevoie la Linia Telverde Anticorupție 0800.806.806, apelabilă gratuit din orice rețea fixă sau mobilă, la numărul de telefon/fax al Serviciului Județean Anticorupție Dâmbovița – 0245.632870, prin e-mail la adresa: dambovita.dga@mai.gov.ro sau la sediul S.J.A. Dâmbovița din municipiul Târgoviște, str. G-ral I.E. Florescu, nr.8.  

SERVICIUL JUDEŢEAN ANTICORUPŢIE DÂMBOVIȚA

Distribuie acest articol Oficial Media
Share